Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Dá se žít celoročně v karavanu v ČR?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Dá se žít celoročně v karavanu v ČR?

Poslední aktualizace před 5 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 15 let
Po důkladné přečtení diskuse stále nepřicházím na náznaky nějakých sprostých urážek. Ba naopak, mnoho zde přispívajících jsou zkušení bydlíkoví matadoři, kteří vyjížděli v dobách, kdy já ani cerchenka jsme ještě nebyli na světě a místo kabéček s jeepama byli poláčci za stopětkama. A těchto mnoholetých zkušeností si je třeba vážit a né je kritizovat.

Osobně si moc vážím krásných snů, které cerchenka má, protože v dnešní špatné době to je poklad. A navíc žádný zde uveřejněný, byť nepříjemný, příspěvek není pokusem o zesměšnění cerchenky. Naopak to je upozornění na spoustu možných nepříjemností, které tento sen může přinést.

A né ten krásný sen, ale ty reakce cerchenky na každý nesouhlas ve stylu: jste ješitní chlapi. To je to co mi připadá dětinské a těžce nevyspělé.

Velkou část svého profesního života jsem také prožil v autě. V zimě v létě, ve dne v noci. A nikoli jako řidič. O to více jsem se po každé šichtě těšil na kamennou budovu, horkou vanu a postel na pevném základě.Vím, že domov jsou hlavně osoby a ne místo. Ale ............

Cerchenko, když odsuzuješ názory odlišné od tvých, nikdo ti nebrání si to kabečko za půl mega nebo mega koupit. Všichni zde přispívající (v tom jsem si naprosto jistý) Ti to přejí!!!!!!!!! Ale možná za nějakou chvíli přijdeš na to, že to není styl na celý život. Bude tě srát vlhkost, úřady, policajti, závěje, technické poruchy,kroupy,ukradený agregát a třeba moc tě bude srát stálá nutnost dovážet vodu, zamrzající nádrže, stále docházející plyn a celkově ten život bez pevných základů.

Po několika dlouhých letech kabečko za mega prodáš za 100 tisíc a budeš si vyřizovat hypotéku stačící tak na garsonku na jižním městě.

Moc rád bych se mýlil, nejsem nepřející ba naopak zatleskám tomu, kdo prolomí léta zažité mantinely. Ale uvědom si, že startovní čára se ti vzdálí a Ty byť třeba starší o 2, 3, 5 nebo i deset let budeš životní úrovní a stylem stále na stejné startovní pozici.

Konec, šmitec, domluvil jsem na toto téma. Každý svého štěstí strůjce. Ať se daří!!!
Vláďa
SteMiSteMiČlen
Přidáno před 15 let
[quote]XTRAN napsal:
Po důkladné přečtení diskuse stále nepřicházím na náznaky nějakých sprostých urážek. Ba naopak, mnoho zde přispívajících jsou zkušení bydlíkoví matadoři, kteří vyjížděli v dobách, kdy já ani cerchenka jsme ještě nebyli na světě a místo kabéček s jeepama byli poláčci za stopětkama. A těchto mnoholetých zkušeností si je třeba vážit a né je kritizovat.

tak- tak XTRANe, své pionýrské doby " zlatých českých ručiček " už máme dávno za sebou a zaplať pánbů...dnes si své sny může zrealizovat pokud na to kapsa stačí, kdokoliv a na úrovni :_
Makarska Rivijera moj drugi dom
SteMi Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
JAMJAMČlen
Přidáno před 15 let
Tak toto vlákno již delší dobu pozoruji a říkám si napsat, nenapsat.... :x A teď jsem se rozhodla napsat, hlavně proto, že jsem žena !u a doufám tedy, že ješitná nejsem !)
Co se týče případných technických řešení, o tom co je a co není potřeba pro stálý život v karavanu se zde již napsalo dost a lze si z toho spočítat a promyslet zda lze nebo ne.
Můj názor je, že koupit KABE, investovat tedy mnoho do pořízení a pak také mnoho peněz do provozních nákladů (které např. v zimě budou tedy dost velké) jsou pro mladou ženskou dost krátkozraké cíle...., protože co za pár let ?
Když to vezmu z hlediska čistě ženského, tak co když Ti Cerchenko zatikají biologické hodiny....
Budeš bez zázemí, bez bytu, "truckovat" s pupíkem asi taky nebudeš, takže možná budeš i bez práce...
A s miminem celoročně v karavanu ? No tak to si tedy nedovedu představit ..... :o

Tak toť jen názor karavanistky-matky !c

Měj se.
Jana
!u !z !z
C
cerchenkaČlen
Přidáno před 15 let
No jo přátelé, vážím si Vašich názorů a ješitná nejsem. Již dříve jsem v nějakém příspěvku uznala, že domov je domov a že bydlet v karavanu za tak vysokou kupní cenu je šílenost. Sama vím jaké to je když se vracím z kamionu a těším se do pořádné vařící sprchy,což by v karavanu nebylo. Děkuji za příspěvky. Toto téma jsem založila dříve, moc mě zajímaly názory a zkušenosti karavaňáků. Teď již něco vím o karavanech i technicky. Škoda že zde nenapsal příspěvěk človíček, který opravdu žil po celý rok v ČR v karavanu, jestli nějaký takový existuje. Mějte se krásně !z
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 15 let
Ahoj Cerchenka,rok som v karavane nežil,ale 5 mesiacov áno,tak Ti snaď môžem celkom zodpovedne odpovedať na Tvoje otázky.Nehcem sa tu dopodrobná rozpisovať, ale clá situácia vznikla tak, že počas rozvodu som nechal dom svojej ex a deťom, s prvého manželstva.moja priateĺka síce mala 2 izbový byt, ale na 12 poschodí,čo ma ubíjalo/výťah,smrad zo spodných bytov,hluk od susedov a pod.Karavan som mal veľký/Knaus 750 TS/,tak som presvedčil priateľku,že počas stavby nového domu, budeme bývať v karavane.Dom som postavil za 5 mesiacov, /výkop základov som začal 3.10 a sťahovali sme sa 23.3./To píšem len na zdôvodnenie situácie,prečo sme bývali v karavane 5 mesiacov a niekoľko dní.Aj keď zima bola v tom roku mierná,len pár noci bolo cez minus 15,spotreba plynu bola značná,cca 1-2 10 kg fľaše propanu týždenne. Tým, že sme parkovali/kempovali/ u mňa vo firme, nebolo potrebné platiť za prenájom kempu,elektriny,vody.Nádrž vody v karavane,sme mali 100 litrovú,to nám stačilo tak na 2 dni, každý druhý večer pred správami som roztočil cca 120 metrov hadice, napušťal vodu do nádrže,skontrolval stav plynu a pod.Keď človek, chodí s karavanom cez víkend,tak si neuvedomuje,že ten servis okolo karavanu,by ho mohol pri každodennom používaní a bývaní v karavane otravovať.Nehovorím, o občasnej klaustrofobií, ktorá prirodzene vzniká zo spolužitia dvoch ľudí v malom priestore.Aj keď píšem malom,Knaus mal vnútornú dlžku 7,5m a šírku 2,4metra a bývali sme v ňom dvaja!To nehovorím o suchých vlasoch priateľky, od kúrenia a suchého vzduchu.Alebo o tom,že tým že kúrenie/Truma S 5002/ išlo v kuse cca 5 mesiacov, a odišli ložiska vo ventilátoroch rozfuku a musel som obejdnať nové ventilátory.K tej klaustrofobii, ešte taký detail,že keď máte návštevu, a potrebuješ na WC, tak to tiež nie je nič moc, ale to poznate všetci, z bežného karavanistického žívota.Samotnému karavanu dennodenné užívanie, tiež nepridáva k životnosti/varenie,sprchovanie,pohyb v karavane,nanosený sneh atď.Keď aj odmyslíš finančné náklady na celoročné bývanie v karavane,musíš mať vyriešené napr.pranie/my sme si namontovali pračku vo firme,a tak sme to ako tak zvládali/.Kto ma pozná osobne vie, že karavaning milujem,sme skoro každý víkend niekde vonku s obyťakom,v lete skoro aj cez týždeň, chodíme leto, jeseň, zima, jar, ale bývať celoročne v karavane by som už nechcel. Skús to skôr,riešiť tak, že si kúp nejaký byt,dom, a k tomu na karavaning nejaký pekný karavan, alebo obyťak,a tak si užívaj voľné chvíle.Je krásne, sa vracať z dovolenky,víkendu medzi pevné múry,takisto,ako sa stále v piatok teším na noc v obyťaku,spoznávanie nových miest...Držím,Ti palce pri tvojom rozhodnutí,či už bude také alebo onaké. Ahoj.Marián.:_
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
C
cerchenkaČlen
Přidáno před 14 let
Děkuji Ti Marian za super příspěvek, i když pozdě ale přece. Určitě s Tebou souhlasím (už nejsem snílek jako při založení tohoto vlákna), že žít celoročně v karavanu v Českých podmínkách je med. Šla bych do toho jedině s tím, že bych stála na vlastním pozemku a byla napojená přímo na vodu a měla vyvedený odpad přímo do země - viděla jsem to tady v Kanadě v kempech, kde takto stály karavany a obytné auta či busy dlouhodobě. Ale i tak se v tomto případě vyplatí maringotka, kam postavíš kamna a holt topíš dřevem. V poslední době jsem si vymyslela, že když budou prachy, postavím si Jurtu:) http://slamenejur...ebnode.sk/ Je to alternativní bydlení a jsi blízko Matičce Zemi. Přeji všem krásnou letní sezonu. Helena
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 14 let
Milá Helenko, vyzkoušej indiánské teepee, špatné nejsou také zemljanky, nebo bezdomovecké
krabice, ale že jsi se tak dlouho neozvala, ale nic ve zlém-vždy Ti rádi poradíme...B)
Upravil vondracek dne 06.07.2010 10:25, před 14 let
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Vondracek: Ty jsi ale krutor :D
--------------------------------------------
Mňo, kdybych musel žít pár let v karavanu, tak bych se kouk po místě kde bych zhruba chtěl bejt, našel ňákej rozestavěnej barák, kde majitel není přes noc, nebo víkendovou chalupu která je často opuštěná a vykrádaná, nebo i ten zazimovanej kemp, obora, hájenka, rybník... a domluvil bych se s majitelem na stání. Elektro bych měl určitě zadarmo, možná i něco navíc za to, že se tam bude v noci svítit, bude tam pohyb, a třeba 2x v noci se psem obejdu kemp a kdyby něco - tak hlásím. Typuju, že do tejdne mám stání.
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
C
cerchenkaČlen
Přidáno před 13 let
ahojek, změna mého blogu o Kanadě:
http://huradokana...
Zdravím odsud !)
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
POZOR !!! Neotvírejte výše zmíněný odkaz : hurá do......
Po pokusu o zavření se začne otevírat stále dokola. Mně se otevřel 38x . Vyzkoušeno na 2 PC
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

SignBoss napsal:
POZOR !!! Neotvírejte výše zmíněný odkaz : hurá do......
Po pokusu o zavření se začne otevírat stále dokola. Mně se otevřel 38x . Vyzkoušeno na 2 PC


Tak mně to nedalo teď po ránu jsem na to kliknul,otevřel, prohlídnul a zavřel vše OK, tak nevim. ??
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
P
Petr a MirkaČlen
Přidáno před 13 let
otvírala jsem včera a v pořádku:^
Petr a Mirka
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 13 let

Citovat

vondracek napsal:
Milá Helenko, vyzkoušej indiánské teepee, špatné nejsou také zemljanky, nebo bezdomovecké
krabice, ale že jsi se tak dlouho neozvala, ale nic ve zlém-vždy Ti rádi poradíme...B)


Někdo ti asi v mládí hodně ublížil, viď?
C
cerchenkaČlen
Přidáno před 13 let
Lidi a jak se Vám žije v rodném Česku? Jste šťastní a spokojení?
:) Co Vám v poslední době udělalo radost? :D
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

cerchenka napsal:
Lidi a jak se Vám žije v rodném Česku? Jste šťastní a spokojení?
:) Co Vám v poslední době udělalo radost? :D


Žije se nám celkem OK, ale mně osobně mrzí, že když jsem byl mladší tak jsem nevyrazil jako vy do světa, teď už to neudělám, ale můžu říct, že celkově spokojenost, radost mi udělalo třeba to, že jsem začal jezdit s C24 :)
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
DannyDannyČlen
Přidáno před 13 let
for cerchenka: V pohodě...nevšimej si přiblblých narážek.. Já mám zejmě podobnou úchylku jako ty, prostě se potřebuju citit svobodně a to za malo peněz.. poslední dobou vede maringotka s koupelnou a ložnicí, hodlám si ji postavit, čili od základu. Prvotní je co nejmenší spotřeba veškerých energii...především elektro, bo už mě štve sponzorovat smetánce z eonu premie... :D

S
snezkariČlen
Přidáno před 13 let
HEZKY DEN. MIMO TEMA. TU KANADU TI ZAVIDIM,A TAKY JSES PĚKNA BABA.!h JEN MAGOR BY SE VRACEL DO ČR. MĚJ SE TAM JAK SAMA SI PREJEŠ.
sima
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

snezkari napsal:
HEZKY DEN. MIMO TEMA. TU KANADU TI ZAVIDIM,A TAKY JSES PĚKNA BABA.!h JEN MAGOR BY SE VRACEL DO ČR. MĚJ SE TAM JAK SAMA SI PREJEŠ.


100% souhlas!
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
pepineckpepineckČlen
Přidáno před 13 let
Cerchenko ty fotky "Výlet na kanoi", tak to je nádhera. Krajina a ta průzračná voda. Pokud
budeš moci, tak dávej fotky z krásných míst, my starší už se tam těžko podíváme, tak
alespoň tak. Přeju pevné zdraví a dávejte na sebe pozor, držíme palce!
pepi
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, mimo thema:
Když musíš, tak musíš.
V Troubkách několik rodin koupilo karavan, pravděpodobně bez registr. značky, tj. levně v r. 1997 (po povodni, vloni to byl jen "druhák") a bydleli tam i dva roky. Zda to sem do tohoto vlákna patří, nebo ne, toť otázka Být, či nebýt. Čao, :r
Upravil Doskocil dne 10.04.2011 21:25, před 13 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,126,371 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21564 sekund | Průměrně za: 0.21564 (0) sekund | Dotazy: 149 | Použitá paměť: 2.38MB/2MB