Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Dá se žít celoročně v karavanu v ČR?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Dá se žít celoročně v karavanu v ČR?

Poslední aktualizace před 5 let
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 6 let
Rozhodne lepsi nez si platit treba ubytovnu kdyz vlastne domu chodis jen preckat noc a jinak "zijes" v praci. Ja uz mam nastesti rodinu takze na tyhle chlapsky dobrodruzstvi nemam narok ani myslet :D
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
M
Mira44Nováček
Přidáno před 6 let
Tak já už několikrát rodinu měl taky,ale po třetím rozvodu jsem si řekl,že lepší bude zůstat sám.A na to mi ten karavan stačí.Jeden kluk už je velkej a pro druhýho to bude o víkendech dobrodružství
W
walibukČlen
Přidáno před 6 let
A nie je jednoduchšie postaviť malý domek? 40 -50 m2 ?
copycopyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

walibuk napsal:

A nie je jednoduchšie postaviť malý domek? 40 -50 m2 ?


Śamotná stavba áno, ale treba ešte:
+ vlastný pozemok (dá sa aj na prenajatom, len či to je rozumné)
+ na ten pozemok elektrina, voda, odpad príp. plyn
+ projekt
+ stavebné povolenie
+ naťahovačky so stavbármi
+ zariaďovanie, inštalácie, nábytok
+ daň z nehnuteľnosti
atď.

To všetko s karavanom odpadá - ročný nájom v kempe na parcele. Ak zdražia, presun inam (ak nebude majiteľ taký blbec, aby nechal TP od prívesu majiteľovi kempu, ako som to zažil ja).
M
Mira44Nováček
Přidáno před 6 let
Mám sice vlastní pozemek,bohužel je ale širokej jen 9m,takže kvůli požárně bezpečnostní hranici,která by zasahovala v případě jakekoliv stavby k sousedovi,mi stavbu nepovolej.Nepovolili mi ani ten mobilheim.Tak si myslím,že na karavan,kterej má spz a platnou stk a je vlastně vozidlo spadající pod silniční zákon,mi nemůžou říct nic.Přes léto jsem domluvenej na písáku nedaleko Pardubic s majitelem,že bych si to mohl dát tam,přímo k vodě.Chce 1500kč měcíčně za auto + karavan.500kč zálohu na přípojku el.Každý tam má svůj elektroměr a při odjezdu se bud doplatí,nebo mu vrátí přeplatek.Takže přes zimu bych byl na svým pozemku,pod přístřeškem a od května do konce září na písáku.Což mám o 5 km blíž do práce.
YettiYettiČlen
Přidáno před 6 let
Míro, právě jsem si dostavěl dílničku 25m. Dřevostavba, zateplená, bez stavebního povolení ..... myslím že by to mohla být pro Tebe lepší a ekonomicky zajímavější varianta než jakýkoli karavan atd. A je to plnohodnotné pro bydlení. Nech si pak malou mezeru a postav před přístřešek do 25m a pokud nemáš omezení díky překročení maximálního zastavění plochy, pak se vejdeš do tabulek a nikdo ti nic nemůže. Bydlet budeš královsky a plnohodnotně.

Dřevostavba je na desce, dřevěná trámová konstrikce, opláštěné OSB deskami s vatou uprostřed a z venka polystyren, pak lepidlo a omítka (dá se i dřevěné opláštění. Uvnitř buď necháš OSB desky nebo to vyřeší sádrokarton. Podlahová krytina z pohledových obroušených OSB desek je hezká, teplá, funkční a levná. Uděláš si slušnou garsonku a nebudeš limitovanej danýma rozměrama karavanů atd.

Kdybych musel řešit dobré a levné bydlení a měl bych pozemek, pak bych se vydal touhle cestou. Jakýkoli úpravy karavanů a mobilheimů bych zavrhl, to raději zrekonstruovat na bydlení velkou maringotku. A věř že vím co píšu, že to není je teoretickej názor jak by asi ..... :)
Yetti
AmperAmperNováček
Přidáno před 6 let

Citovat

Míro, právě jsem si dostavěl dílničku 25m. Dřevostavba, zateplená, bez stavebního povolení ..... myslím že by to mohla být pro Tebe lepší a ekonomicky zajímavější varianta než jakýkoli karavan atd. A je to plnohodnotné pro bydlení. Nech si pak malou mezeru a postav před přístřešek do 25m a pokud nemáš omezení díky překročení maximálního zastavění plochy, pak se vejdeš do tabulek a nikdo ti nic nemůže. Bydlet budeš královsky a plnohodnotně.


V tomdle pripade doporucuju overit zda tech 25m neni povoleno pouze jako doplnkova stavba tj. v pripade kdy na pozemku uz nejaka jina stavba je. Typicka je prave kulna/dilna k domu. Pred 15ti lety to bylo tak ze na cistem pozemku se 25m2 postavit nedalo ale stavebni zakon prosel dost zmenama. Ale je to jeden telefonat na stavebni urad a clovek se dozvi vse potrebne.

Jinak co se tyka "parkovani" tak je jeste jedna moznost - misto karavanu poridit nakladni vlek a na nej "nalozit" obytny box. Nebo ekvivalentne starej nakladak/dodavka. Spoustu inspirace najdes tady - https://www.googl...ng+trailer , amici to stavi pomerne casto a daj se najit uplne luxusni kousky.

Podle vseho totiz vozidlo ktere je zaparkovane na soukr pozemku a neposkozuje zivotni prostredi nepotrebuje ani platnou stk/spz. Klidne muzes dat znacky do depozitu a neplatit povine.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím.Jezdím hodně,ale nutnost v karavanu bydlet celoročně jsem ještě neměl - ale nikdy neříkej nikdy - život je nevyspitatelný.Mám známého,který takto bydlí již,asi sedm let.Má hezký pozemek u lesa a na něm dvounápravového Knause.Výbava klasika - kuchyňka,lednice,WC,koupelna,Truma z rozfukem atd.Vím že topí střídavě plyn a elektrika,ale kolik protopí nevím - mohu zjistit.Na horních skříňkách má dorazy,a to tak aby při zavření zůstávala cca.1 cm mezírka kvůli větrání a v zimě přístupu teplého vzduchu.A dodělával ventilátorky do úložných prostor pod sezením - ventilátorky mu tahají teplý vzduch z prostoru pod postele a úložáky.Má to stát na zpevněné ploše,jen místo vysunutých nožiček má udělané trojnožky.V létě schodí z nožiček a jede,tak jak půlka Evropy do Chorvatska.Po návratu zase postaví a bydlí dál.Letos na jaře jsem mu půjčoval od známého příložný měřák vlhkosti a kupodivu bylo vše v pohodě.Při troše opatrnosti to tedy zřejmě jde.A abych nezapoměl,tak ho párkrát za rok zvenčí umyje do čista - ale říká že to je pakárna.
Hasky
YettiYettiČlen
Přidáno před 6 let
:) Legislativa se od začátku letošního roku v tomto poměrně zlepšila, ale souhlasím s tím, že zaběhnout na stavební úřad a ověřit si co ti tam dovolí je asi ta vůbec nejzákladnější věc co nic nestojí a hodně starostí ušetří. Vzhledem k tomu, že na karavan a jiné podobné alternativní varianty nedostane číslo popisné a bude muset řešit tak jako tak trvalý pobyt jinde, stačí si papírově postavit něco malého jako sklad atd a v tom mít všechno, nebo ho mile překvapí a menší stavbu mu tam povolí včetně všeho a bude mít vyřešeno. Požární hranice je 2m od hrany pozemku. Pokud je to v uzemním pláno pro výstavbu, měli by mu snad říct co tam smí a co ne. Na cestování a život v přírodě je pak myslím lepší menší karavánek nebo vestavbička a klasické celoroční zázemí mít vyřešené pořádně.

Bydlel jsem v boudě v lese, pod širákem, v karavanu, v obytném autě i v mobilheimu .... dnes mám zázemí větší než potřebuju (kvůli dětem) a žiju podle chuti kde a jak chci. A konečně jsem spokojený a nepřežívám, ale žiju. A jde to když se chce. Každej to ale máme jinak, moje plkání je jen jeden z mnoha možných pohledů a každej si to musí rozhodnout sám. Můžem jim jen teoreticky poradit nebo popsat osobní zkušenosti a postřehy.

V každém případě přeji ať se to vše řádně vyřeší ku spokojenosti dotyčných, kterých je tady s podobným přáním čím dál tím víc.
Yetti
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj. V karavanu bydlet celoročně se dá, hlavně když se musí a nic jiného nezbývá. Po povodni v Troubkách v r. 1997 tak někteří bydlet museli, protože jim nic jiného nezbývalo. Z jejich domu zbyla jen jakási prohlubeň po odklizení sutin bagrem. Těch karavanů tam v Troubkách bylo alespoň pět - bez RZ, odhlášených z provozu. Nám zůstal dům stát, byl postaven v r. 1973, jen přízemí vypadalo jako v domě na odstřel, hladina se zastavila na 140 cm od podlahy. Naštěstí jsme měli k obývání první patro. Karavan Kapr byl zatopen do půl oken, stačil jsem utéct se všemi tapicírunky a hlavně s chemickým WC, záchod byl v přízemí. Stodvacítka zmizela pod hladinou i se střešní zahrádkou, prosvítala pod hladinou až po poklesu vody. Forman do půl oken, rovněž tak moje byznysové auto Š 1203. V noci se mi ještě dlouho zdálo, jak rozebírám motory ze tří aut plné bahna. Když musíš, tak musíš, nic jiného ti nezbývá. Čáo, Pepa
copycopyČlen
Přidáno před 6 let
V Nemecku žije mnoho ľudí natrvalo - celoročne - v kempoch.
Keď zvládaš nemčinu, prečítaj si napr.
https://www.welt....Leben.html
M
Mira44Nováček
Přidáno před 6 let
Nedělám to z důvodu,že by mi nic jiného nezbývalo.Mám barák,kterej je ale tak velkej,že se tam platí jen 9000 měsíčně za energie.Což pro jednoho člověka je celkem zbytečně moc,zvlášt,když tam chodím jenom spát.Nemám čas na údržbu a barák tak chátrá.Proto jsem koupil ten mobilheim a barák pronajal.Trvalé bydliště mám tam.4 roky bydlím v mobilheimu,ktrý mám na pozemku na druhé straně města.Stavebnímu úřadu se to ale nelíbí a co mi řekli,tak,když je územní plán na výstavbu todinných domů,tak tam nepovolí ani kůlnu,ani chatu,ani garáž.A když už mám na pouemku elektřinu a vodu,tak toho vzužiju k bydlení v karavanu.Na přístřešek ke karavanu mi snad nikdo nic neřekne.Stejně mě ten mobilhaim štval,že byl zbytečně velkej.Já byl vlasně jen v ložnici.A nedalo se s ním cestovat.

Automatické sloučení 11.07.2018 22:00:
Dneska jsem se byl podívat na písáku,kde jsem se byl zeptat na parkování karavanu přes léto.Je tam cca 20 karavanů,vesměs rybáři.A narazil jsem tam na jednoho,který tam taky bydlí trvale celoročně už pátým rokem.Pokecali jsme a zjistil jsem,že když není člověk zbytečně zhejčkanej,tak je to ok.
Upravil Mira44 dne 11.07.2018 22:00, před 6 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 6 let
Možno by bolo riešenie zohnať Hobby Landhaus. Je to karavan a dá sa s ním aj presúvať.
M
Mira44Nováček
Přidáno před 6 let
Ted jsem na to koukal.Je to zbytečně velký.A s Béčkem bych to tahat nemohl.Koukám po karavanech tak 1200-1350 kg

Automatické sloučení 30.06.2019 10:03:
Tak vyzkoušeno. Od loňského září bydlím v karavanu a je to super. Přišlo vyúčtování za elektriku, kterou topim a při zálohach 1200kc měsíčně jsem měl nedoplatek 55kc.Coz je fajn spotřeba. Vodu mám vlastní že studny, za stání neplatí nic, protože je to můj pozemek. Takže veškeré výdaje na měsíční provoz jsou 1200 elektrika a 750 internet.
Upravil Mira44 dne 30.06.2019 10:03, před 5 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,716,856 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17503 sekund | Průměrně za: 0.17503 (0) sekund | Dotazy: 114 | Použitá paměť: 2.13MB/2MB