Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Koupě staršího karavanu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 4 roky
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 7 let
Ještě mrkni sem: http://www.topkar...zeraty.php
Taky osvědčený prodejce
:_
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
tomasvtomasvČlen
Přidáno před 7 let
Posledný rok a ten další je najdrahšie obdobie. Aj staršie veci sa predávajú drahšie. Koľko krát u nás sú lacnejšie ako na západe. Skús pohľadať najprv doma.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 7 let
Zdravím, jak děti rostou začínám uvažovat o výměně karavanu. Máme 3 děti 3, 8 a 10let. Dosavadní Knaus Sudwind klasického uspořádání již přestává stačit. Líbí se mi karavany s palandou, přední pevnou postelí napříč a sezením uprostřed "v kuchyni". Prosím o radu. Vejde se v této variantě 5 lidí ke stolečku? Součastně jezdíme windsurfing tzn. karavan se zahrádkou, ale těch je dost málo nejčastěji vidím hobby-ky. Jaké má kdo zkušenosti se zahrádkou na karavanu a jejím používáním? Díky Jarda
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
DavidFDavidFČlen
Přidáno před 7 let
Taky po něčem takovém předběžně pokukuju (zatím nemáme nic). Měl jsem 2x půjčený Burstner 480TK a ten stůl je tak akorát pro 4 a pátý možná do čela z uličky, ale i ta je docela úzká a celkově tam není moc prostoru na vyhýbání, ale jinak pro nás ideální uspořádání.
Hledám něco kolem 495-500 délky s palandami a není jich tolik a ceny jsou vyšší.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 7 let
Ja mam bednu aktuálně 523cm a 662cm celkem a nebal bych se i trochu většího o cca 50cm takže na toho bustnera jsem koukal na 490fliper nebo Knaus Sport QDK 500, ale žádnej z nich jsem neviděl ze zahrádkou na střeše. Viděl jsem i nějakej co měl toto uspořádání a sedělo se do U, ale ty už zase jsou široký 250cm, což nechci(aktuálně mám 218cm a jsem ochoten jit na max 230) abych v kombinaci s moverem dokázal projet bránou a cestou 240cm. Nejde mi o žádný velký komfort na to sezení(dávám přednost komfortu na spaní), ale pokud jedeme tak téměř vždy je nějaká část cesty nadivoko a roztahovat venkovní sezení někdy ani nejde. Neměřil jsi u toho bustnera 480 šíři toho stolu/lavic? Třeba u hobbika jsem na takove uspořadani nenarazil. Některé karavany mají i palandy pro 3, ale to mi připadá jako moc nízké na spaní - děti porostou.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
DavidFDavidFČlen
Přidáno před 7 let
neměřil, u tý 480ky která je asi nejkratší s tímhle uspořádáním je to dost natěsno, i když s 2mi malými dětmi jsme se vešli.
Přikládám pro ilustraci fotku z té 480ky (jiné, ale úplně stejné)
Jinak jak jsi psal Burstner, Knaus a ještě jsem viděl Dethleffs, ale ten má myslím jen franc.postel, nebo jsem jinou neviděl.
S tou střechou vůbec netuším, jsem v tomhle úplněj začátečník.
Jinak tady http://www.znacar... by měl mít aktuálně 480ku i 495TK na prodej, tak bych si to možná dojel omrknout.
Upravil DavidF dne 10.08.2017 10:01, před 7 let
DavidF Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Z
ZmudovciČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

DavidF napsal:

Taky po něčem takovém předběžně pokukuju (zatím nemáme nic). Měl jsem 2x půjčený Burstner 480TK a ten stůl je tak akorát pro 4 a pátý možná do čela z uličky, ale i ta je docela úzká a celkově tam není moc prostoru na vyhýbání, ale jinak pro nás ideální uspořádání.
Hledám něco kolem 495-500 délky s palandami a není jich tolik a ceny jsou vyšší.


Mám Burstner Ventana 495 TK, spaní pro 5, sezení pro 6 :-). Celkově mi příjde jako dost prostorný( na úkor úložného prostoru,ale to nevadí, máme velké auto :-D )
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 7 let
Také jsem na ně koukal ale ta 495 má francouzkou postel podél, která je mi obecně nesympatická. Měřím skoro 190cm tak preferuji delší postel a na šířku mi to připadá optimálnější a dispozice je tím zásadně ovlivněná.

Ta Ventana 495 TK je jak řešená pro 6 lidí na sezení? A opravdu si tam sednou nebo je to jen papírově? Popř. kdybys měl nějakou ilustartivní fotku na webu se mi nedaří nic relevantního najít. Děkuji.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
LadesekLadesekČlen
Přidáno před 7 let
Ještě bych měl dotaz ke koupi karavanu kolem 300tis. Poradíte jakou značku vybírat? požadavek je aby měl palandy.
díky L
copycopyČlen
Přidáno před 7 let
Ladesek: pri kúpe jazdenky ani zďaleka nezáleží tak na značke výrobcu, ako na stave a zachovalosti. Takže ťažko je to poradiť.
M
MemphisNováček
Přidáno před 6 let
Zdravím Vás tu všechny. Přečetl jsme skoro všech 14 stran a tudíž naco koukat při výběru už tuším. Auto máme na tahání karavanu silné dost (Espace Grand IV 127kw 2.0Dci) B+E mám taky a první zkušenost se zapůjčeným karavanem také a proto jsme rozhodnuti zakoupit karavan....

Máme tři děti a nejvíce se nám líbí varianta kde je ložnice s dvouma postelema vzadu a vepředu velká postel nebo sezeni do U. vic například tento :

https://auto.bazo...anovka.php

Ted se nekteří asi pousmějí... rozpočet bych chtěl udržet do 70tis + případné opravy do 80tis

Vůbec ale nevím jestli ty karavany v rozmezí 60-80tis mají smysl, řekněme že nejsme zas nějak nároční a nějaká sprcha nebo záchod nás úplně neohromují a jsme schopní si kde co opravit, ale zas nechci karavan rekonstruovat :)

Chteli bychom odjet na měsíc možná i déle.

Diky za jakýsi střízlivý pohled na věc Tomáš
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 6 let
Koupil jsem rok 88 za 67tis.Kč, mám ho 2 roky a zatím mě to jenom ujišťuje, že jsem koupil dobře. Takže určitě není utopie koupit s rozpočtem 70tis.Kč karavan, se kterým budete spokojeni.
Vyladil jsem si pár drobností, koupil autorádio a autobaterii, nainstaloval solar, koupil nový gumy a furt jsem dohromady do 80tis.Kč.

Je potřeba tomu dát nějaký čas. V téhle cenové relaci jsme při hledání objeli 5 karavanů a stavy se dost lišily. Hodně štěstí :-)
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
M
MemphisNováček
Přidáno před 6 let
Diky moc za názor, já jen jestli to právě není utopie a mít v karavanu 200tis jako šlo by to ale na jednu stranu mi to přijde zbytečný a to ty peníze co ušetřím raději procestuji :)
B
BeryČlen
Přidáno před 6 let
Já mám rok 87, koupeno naslepo přes Aukro za 25 tisíc bez možnosti předchozího prohlédnutí a ač má samozřejmě už taky dost vad, na použití 2 - 3 týdny ročně mi přijde naprosto dostačující :-) A v porovnání se srovnatelnými kusy v inzerci (o jejichž stavu si taky iluze nedělám), jsem pořídil tak za třetinovou, max poloviční cenu :-)
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Upravil Bery dne 15.06.2018 16:23, před 6 let
M
marianhČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
zacali sme so zenou zvazovat karavan.
Pre 3 ludi.
Vyuzitie (v poradi dolezitosti):
- Takmer kazdy druhy vikend a v lete ca 50% casu "rodinna" chata kde sme natlaceni, privela ludi na primalo spalni, a stavat sa nam nechce. Karavan by nam sluzil ako spalna a pre mna pracovna (v lete zvyknem robit z chaty kym si zena/dcera uzivaju prazdniny).
- 1x do roka "cestovna" dovolenka. Priklad: tento rok ideme +-10 dni Polsko, byvanie hladane vzdy az na mieste, (takmer) kazdy den ine miesto. S oblubou cestami necestami, rozhodnie nie dialnice. Manzelke dost vadi to byvanie, chcela by spat vo svojom. Na dovolenky stylu "k moru na dva tyzdne" nechodime vobec.
- Obcas vikendovy vyjazd. Nie moc casto.

Rozpocet. Neviem. Povedzme max 15.000EUR.

Skusenosti s karavanom nulove. So zenou/detmi sme vzdy spali B&B, a ked som siel sam/so synom za sportom, spali sme v (osobnom) aute alebo stane.

Moje uvazovanie... prives vs obytne auto.
- Ako nahrada chaty je to na zvazenie. Prives by urcite znamenal viac muziky za rovnake peniaze ale zase by sme stale museli balit/vybalovat, lebo s privesom by som asi nesiel kazdy tyzden hore-dole, obzvlast kedze doma by som mal trochu problem s parkovanim. Keby to bolo obytne auto, tak by sme nim asi chodili na vikend namiesto osobaku a vyhli by sme sa nekonecnemu baleniu/vybalovaniu. Pre toto vyuzitie vacsie je lepsie.
- Dovolenka... podla mna skor obytne auto. Prives by asi trochu obmedzoval pri nasom style cestovania ked ideme z miesta na miesto, casto lokalky, dialnice nemame radi. Neviem nakolko je prives vhodny na skor cestovanie nez kempovanie, nakolko zle sa s nim jazdi. Vacsie tu nie je lepsie, musi sa stym dat jazdit aj na horsich cestach.
- Obcasny vikend... prives asi nepouzitelny, prilis limituje rychlost jazdy. Tu asi iba obytne auto ale v najhorsom toto vyuzitie viem vynechat.

Keby prives, tak by som si musel dorobit vodicak. Osobne auto ma vyse 3 tony takze do B vodicaku sa nezmestim. Vyhodou zase je ze auto utiahne "cokolvek" (do 3,5t, len by som asi musel prerobit tazne). Tento vodicak si viem dorobit vcelku v pohode.
Keby obytne auto tak by muselo byt do 3,5t lebo vodicak musim mat rakusky a C kategoriu si v Rakusku robit nebudem. A muselo by sa fakt zmestit nalozene do 3,5t lebo by jazdilo vela v Rakusku a pokuty su vysoke.

Vztah k DIY a autam... co to si viem urobit sam. Opravit, vylepsit. Zakladny servis aut si robim sam (pod zakladny servis spada skoro vsetko okrem vaznych poruch). Tj starsieho sa apriori nebojim.

Prve otazky:
- Su v mojom premyslani nejake velke chyby/diery?
- Da sa za 10-15.000 EUR kupit jazdene obytne auto ktore bude v dobrom stave alebo je to malo?
- Ake obytne auto je uz prilis stare? Motoricky mam povedzme nejaku predstavu co auto pri dobrej udrzbe vydrzi, ale aka je zivotnost skrine, izolacii, ... pri obytnom auto nemam vobec predstavu.

Vdaka za rady a sorry za pripadne hlupe otazky
JozaJozaČlen
Přidáno před 6 let
půjčit a zkusit...... Dostaneš tady spoustu rad, ale každý hodnotí podle sebe. ideální je půjčit a prožít cca týden, to ti řekne co je pro tebe to pravý řešení.
M
marianhČlen
Přidáno před 6 let
Pozicat - teraz v lete asi tazko. Pozeral som tu v okoli, vsetko obsadene. A kedze ma este cakaju nejake prace na aute pred dovolenkou tak by som aj tak nestihal. Na jesen mozno skusime, aspon na chvilu.
Ale vyskusame asi iba obytne auto, skusanie privesu by asi vyzadovalo urobit rozsirenie vodicaku a to sa mi iba kvoli vyskusaniu moc nechce. Musim dostudovat pokial staci B kategoria ale 3250kg papierova vaha osobaku moc priestoru pre prives asi nedava.

Tie osobne nazory su tiez OK, prefiltrujem, zvazim. Hlavne co sa tyka toho ci je 10-15.000 EUR dost na obytne auto alebo za tie peniaze clovek kupi iba polorozpadnuty kram.
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let

Citovat

marianh napsal:

Pozicat - teraz v lete asi tazko. Pozeral som tu v okoli, vsetko obsadene. A kedze ma este cakaju nejake prace na aute pred dovolenkou tak by som aj tak nestihal. Na jesen mozno skusime, aspon na chvilu.
Ale vyskusame asi iba obytne auto, skusanie privesu by asi vyzadovalo urobit rozsirenie vodicaku a to sa mi iba kvoli vyskusaniu moc nechce. Musim dostudovat pokial staci B kategoria ale 3250kg papierova vaha osobaku moc priestoru pre prives asi nedava.

Tie osobne nazory su tiez OK, prefiltrujem, zvazim. Hlavne co sa tyka toho ci je 10-15.000 EUR dost na obytne auto alebo za tie peniaze clovek kupi iba polorozpadnuty kram.

Tak zásadní rozdíl bude za tyto peníze ročník, u karavanu bude od 2008 výš, u alkovny cca 1997,nevím přesně, a nebude mít motorovou klimu,
velké rozdíly u obou je uspořádání uvnitř o tom vůbec nepíšeš, myslím že u tebe vyhraje obyt. auto, ale za mně by to chtělo v rozmezí 400 000-500 000 Kč, hlavně nespěchej a nejdřív půjčovna.
M
marianhČlen
Přidáno před 6 let
Rocnik ~1997, to uz bude asi hodne hrdze a pod. To je uz dost stare. To by ma asi posunulo dost k verzii prives alebo k navyseniu rozpoctu.
Rozpocet sa da posunut ale ako to uz chodi u beznych ludi viac tu znamena menej inde, takze neviem ci si to zdovodnime.
Vnutorne usporiadanie este vobec nemame premyslene. Zatial len na urovni 1x 2-postel + 2x 1-postel a musi byt WC/sprcha.
Ponahlat nebudem, najskor na jesen.

Skusanie karavanu - pozeral som na internete a nie som si isty.
Auto do 3500kg, prives nad 750kg a celkove 3500kg-4250kg potrebujem B + nejaky harmonizacny kod.
Auto do 3500kg, prives nad 750kg a celkove nad 4250kg potrebujem BE.
A rata sa maximalna hmotnost. Spravne?
Ak ano tak bez rozsirenia papierov nevyskusam nic, resp by som si musel pozicat aj mensie auto.

Tazne - na karavan je tiez treba "obycajnu" gulu?
Mam normalnu gulu so zatazitelnostou tusim 150kg.
AmperAmperNováček
Přidáno před 6 let

Citovat


Auto do 3500kg, prives nad 750kg a celkove 3500kg-4250kg potrebujem B + nejaky harmonizacny kod.
Auto do 3500kg, prives nad 750kg a celkove nad 4250kg potrebujem BE.
A rata sa maximalna hmotnost. Spravne?

Tazne - na karavan je tiez treba "obycajnu" gulu?
Mam normalnu gulu so zatazitelnostou tusim 150kg.



Harmonizacni kod je B96 , pocita se maximalni hmotnost z technicaku.

Koule bezna, je lepsi 13ti polova zasuvka kvuli napajeni vleku
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,592,480 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.35624 sekund | Průměrně za: 0.35624 (0) sekund | Dotazy: 139 | Použitá paměť: 2.31MB/2MB