Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Koupě staršího karavanu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 4 roky
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let

Citovat

Lisaci napsal/a:

Míro, že by Scéniky stouply v ceně :o ? Také jsem měl myšlenku prodám auto a karavan a koupím starší zachovalý obyňák, vždyť je to za jedny peníze. Bohužel není

Ále jo, takový zánovní, v létě koupený Scenic by už na ojetý obytňák dal. Naše souprava by dala i na nový. To je prostě případ od případu. To si musí každý spočítat sám. ;M
Fun
Smile
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Můžu ještě jednu technickou? Podle TP máme největší přípustnou hm. přípojného vozidla brzděného 1300 (doufám, že to je karavan, protože nebrzděného jenom 680 a to je tak na vozík na seno). Pokud je to tedy 1300, tak bysme mohli mít i karavan větší než hledáme (3,8m). Nepřijde mi ale, že za tu naši krabičku od sirek bysme mohli něco delšího zapřáhnout, minimálně to vypadá hooodně komicky. Čekala bych, že nás to v první zatáčce překlopí.
Omlouvám se za ty "inteligentní" dotazy, ale fakt v tom tápeme.
Soňa
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let

Citovat

SonaR napsal/a:
Podle TP máme největší přípustnou hm. přípojného vozidla brzděného 1300 (doufám, že to je karavan, protože nebrzděného jenom 680 a to je tak na vozík na seno). Pokud je to tedy 1300, tak bysme mohli mít i karavan větší než hledáme (3,8m). Nepřijde mi ale, že za tu naši krabičku od sirek bysme mohli něco delšího zapřáhnout, minimálně to vypadá hooodně komicky. Čekala bych, že nás to v první zatáčce překlopí.
Omlouvám se za ty " inteligentní" dotazy, ale fakt v tom tápeme.
Soňa

Ano je to tak, můžete mít i větší karavan až do těch 1300!:_ Komfort jízdy s karavanem je samozřejmě velmi malý:@ Ale diesel to utáhne, nemusíte mít strach. Vyberte si větší!
Fun
Smile
Upravil Fun dne 19.03.2008 15:45, před 16 let
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj Soňo, ptej se a neomlouvej se. Je lepší se stokrát ptát než si jednou naběhnout. Myslím, že Scenic 1.9 si opravdu poradí i s větším karavanem než 850kg (v tom naprosto souhlasím s Mírou). Je také duležité překontrolovat statické zatížení závěsného zařízení v TP, problém může nastat potom u karavanů které se špatně vyvažují (verze kuchyně uplně vzadu napříč a pevná ložnice na druhém konci).
Pro informaci: tahali jsme starou Octávií (1.6benzín/75kW - závěs 1200kg) karavan 1100kg, byli jsme s tím i v Alpách. Pokud nás nerozhoupal vítr docela to šlo, a to jsem měl v plánu to houpání vyřešit stabilizátorem, ale nějak na to už nedošlo.
Lišák
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Ve velkém TP jsem našla největší svislé stat. zatížení spojovacího zařízení a bohužel jsou tam "***". :w Auto je dovoz z Německa (už jeté) takže asi někde došlo k chybě. Žádné jiné papíry k tažnému zařízení nemáme.Co s tím?
Soňa
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let
Řeknou ti to určitě u autorizovaného prodejce, je to dáno konstrukcí auta (alespoň tak mi to tenkrát sdělili když jsem to řešil).
Nechtěl jsem vystrašit, ale myslím že u vyvážených karavanů (kuchyně uprostřed) to asi nebude tak důležité (lze rozložit náklad dopředu i dozadu). U našeho Burstnera to byl v kombinaci s Octávií (statické zatížení pouze 60kg) trošku problém. Měli jsme věci(rezerva, plynové lahve, uložný prostor) pouze na přední části a tak těch 60kg bylo jen tak tak.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let
Rád bych doplnil, že mít karavan vyvážený, je dobré také kvůli jízdním vlastnostem soupravy. cca 50-60kg na kouli.:_
Fun
Smile
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Tak jsme to našli v chytré knize a s pomocí slovníku jsme vyluštili, že je to 65 kg. Znamená to, že věci v karavanu se musí rozmístit tak, aby předek nebyl o víc než 65 kg (lépe míň) těžší než zadek (a obráceně)? Jak to v reále zjišťujete?
Díky za váš čas ;z
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let
Přesně tak. Pro zjištění stačí postavit pojezdové kolo karavanu postavit na váhu (kuchyňská asi stačit nebude :f ), jinak se na to prodávají různé pomůcky (myslím že to stálo kolem 300-400,-).
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj, mám s obytnými přívěsy najeto několik set tis. km a mohu potvrdit to, co zde kolegové píší. Je téměř nutností mít před jízdou rozložené zatížení přívěsu tak, aby na kouli byla váha blížící se povolenému svislému zatížení. Je to velmi důležité zejména v případech, kdy tažné vozidlo nevyniká velkou celkovou hmotností a to je váš případ. Podstatně lépe jsou na tom SUV, Allroady a Offroady s hmotností blížící se třem tunám a ještě náhonem na všechny 4. Když budete mít přívěs vyvážený (nedejbože přetížený na zadek) hrozí obrovské potíže při bočním větru, při předjíždění nebo jen míjení kamionu a také při větších rychlostech. v těchto případech bude mít přívěs tendenci nadzdvihovat zadek tažného vozidla a hrozí rozkmitání soupravy. Rozkmitání soupravy je nejčastější příčina skončení v příkopu.
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
V příkopu je to asi ještě ta lepší varianta, ale ani toho bych se nerada dočkala. S naší provozní hmotností cca 1400 kg by nás to mohlo poslat do pekel. Měla bych tendenci nacpat tam všechno, co by se vešlo - tak se budu muset krotit. Přemýšleli jsme i o nosiči na kola, ale ten je taky vzadu, když připočtu kuchyň na zadku, tak bysme to asi horko těžko vyvažovali. Ještě to prozkoumáme, asi bude hodně záležet na typu karavanu, kde bude mít kuchyň a myslím, že jsem někde viděla nosič na kola namontovaný vepředu (jestli teda nestál ten karavan obráceně;)).
Díky moc
Soňa
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 16 let
Nosič na kola je lepší dát na oj karavanu. Dokonce se prodává i varianta sklopná, tak abyste mohli bez problémů do kufru karavanu. Na zadek se držáky kol většinou montují u obytných aut.
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
Aha, zase novinka, tentokrát spíš příjemná:). Vycházela jsem z toho, co nám řekl prodavač v bazaru - mluvil jenom o tom na zadní stěně, o předním se nezmínil. Buď to neznal nebo jsme to spíš v tu chvíly moc neřešili, tak to nepovažoval za nutný. Člověk se holt pořád učí (naštěstí).
Díky :y
S.
G
gardenČlen
Přidáno před 16 let
Vloni se mi povedl docela dobrý kup (karavanu), mohu vřele dporučit,karavanynera.cz
kvalitní věci z NL,seriozní jednání,možnost smolouvat o ceně.
A musím reagovat na radu přenosného WC,čím větší odpadní nádrž tím lépe,ten kdo táhnul ten nakakanej hajzlík přez celé letiště sem byl já.;p
Ale zase jsme se všichni od srce zasmáli (viď Prokope).;-
Doporučuji vzít sebou na prohlídku karavanu nějakého karavanistu.

Zdraví Garden.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 16 let
To Garden: No ty ses tehdy moc nesmál, tedy aspoň výraz Tvojí tváře byl všechno jen ne smích a brunátná červeň a žíly na čele zvíci solidních provazů?
Jo, my se nasmáli - to je pravda,...A vo, vo, vo, tom to je,.....;M;c

To Soňa: na ty držáky kol na zadní stěně bacha!!! Víš kolik set kg! udělá stojan se 4kolama na 2-3 metrový páce karavanu když se někde zhoupneš? Kolik takových (zhoupnutí) vydrží tapety, slaboučká překližka a hliníkový plech?
Je loterie kdy to z boudy udělá rohlík a do karavanu začne téct. Dozadu na karavan kola nepatří ! a když tak maximálně 2 a to hodně lehká. Jinak na oj, pochopitelně. Tvrdit že jezdíme jen po rovině je utopie. Já bych dozadu kola nikdy nedal.
Jirka MJirka MČlen
Přidáno před 16 let
Karle, děláš taky elektrorevize a plynové revize i s razítkama? Přemýšlím, že si koupim starší obytný auťák.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj Jirko, revize si dělat nechávám - jak elektro, tak plyn. Zbytek (co umíme) ve vlastní dílně.
SonaRSonaRČlen
Přidáno před 16 let
To Garden: díky za tip, průběžně kontrolujeme všechny bazary v okolí, byli jsme se podívat v Pečkách u Zelenky (jeden horký favorit), v Nymburku (nic) a ve Všechlapech u Nymburku (2 mazlíci), tak uvídíme. Každopádně o velikosti WC máme díky tobě jasno (mrzí mě, co se ti přihodilo - i to že jsme u toho nebyli:D)

To Karel: budeme mít dvě dospělé a určitě jedno dětské, takže rozhodně pořídíme držák dopředu. Když jsme se byli podívat na karavany tak jsem se na to hned ptala (jestli je to na tu oj možné) a prý ano. Ještě ale prohlédnu typy držáků, abysme měli jistotu. Díky moc, vůbec nám to s tou nosností zadní stěny neseplo:n
TomicekTomicekČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj, uvedený typ přívěsu sem měl a už bych ho nechtěl. Koupil jsem ho v super stavu a po asi 5 letech byl předek uplně mokrej a dělal sem ganeralku. Zkuste bazar u Ceskeho Brodu "MZAUTO" maj přívěsy v super stavu a za dobrý peníze.
OsmimetraciOsmimetraciČlen
Přidáno před 16 let
Ahojte,
já koupil svého prcka na www.karavany-a1a.cz Přišlo mi to tam celkem super. Já jsem zatím spokojený.

Už Vás musím někdy zase navštívit.......to už si Vás asi všechny ani snad nebudu pamatovat.

Zatím ahojte a Soni držím pěsti.;M;M;M;M;M;M;M
Upravil Fun dne 01.04.2008 09:45, před 16 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,696,957 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17762 sekund | Průměrně za: 0.17762 (0) sekund | Dotazy: 137 | Použitá paměť: 2.27MB/2MB