Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Volba elektrocentrály: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Volba elektrocentrály

Poslední aktualizace před 5 let
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
nynější přispívající si to už nepamatují, ale možná by to mohla pro někoho být inspirace. Podívejte se do staré fotogalerie:https://www.caravan24.cz/userphotogallery.php?album_id=1716
Burstnera vlastníme téměř 10 let a centrálu jsem do něj zabudovával krátce po koupi. Tehdy to několik karavanistů po mém vzoru také instalovalo. Že obytňák používáme celoročně a intenzivně, o tom může svědčit počet najetých km: 210 tis.
Funguje to celou dobu absolutně bez problémů. Kastlík je odhlučněn pružnými pěnovými deskami (něco na způsob zvukové izolace kapot motorů. Zhruba 5 m od obytného auta není běžící centrála slyšet. Uvnitř jsou trochu cítit vibrace a velmi mírně hluk. Rozhodně by se při tom dalo spát. My centrálu ale používáme nejvíce po čtvrté hod. když přijedeme z lyžování. Necháme ji běžet po dobu naší procházky se psy, zakončenou večeří někde v restauraci. (cca od 16,30 do 19,30 hod). Spotřeba za 3 hod není ani 3/4 l. Jednou jsem zkoušel kolik hodin poběží, než dojde benzin. Nádrž má na 2,4l a běžela 3 dny po 3 hod a 4. den po 2 hod. došel benzin.
Máme nástavbovou aku 180 Ahod a odhadem za 24 hod. v zimním období spotřebujeme hlavně na topení a TV (ostatní nestojí za řeč např Led světla, čerpadlo na vodu apod) 50 Ahod. Vím, že aku je schopná vydržet 48 hod, ale pro její delší životnost dobíjíme centrálou každý den.
Každý z nás může preferovat něco jiného. Jeden soláry, druhý Efoye, třetí Boster, čtvrtý jen větší počet a kapacitu aku a já patřím mezi ty, co mají nejraději centrálu. Hlavním důvodem bylo asi to, že ještě před koupí obytného auta jsem Hondu 10I již vlastnil. Dalšími důvody jsou třeba to, že máme uvnitř 1500W měnič, který skutečně více-či méně často využíváme (nikoli ale v zimě) až k hranici jeho max výkonu, i když třeba jen pár min. Potom se centrála na dobití hodí i v létě. Pro mne nemálo důležitým faktorem je jistota, že nikdy nezůstanu bez proudu a nemusím moc myslet na nějakou rezervu. Vozím sebou 5l benzinu v kanistru a spotřeba za rok skutečně přibližně odpovídá jednomu kanistru a jedné nádrži v Hondě, t.j. 7,4 l. Odpovídá to asi 65 hod běhu za 1 rok.
Za těch 14 let, co Hondu vlastním, nenaběhala více než 800-1000 hod. Servis absolvuje každé 3 roky. Nemohu říci, že vždy chytne na první trhnutí. Pokud v zimě neběžela několik dní a po prvním dni lyžování ji startuji, třeba v mrazu, chytne třeba až na 5-6 trhnutí. V létě, nebo pokud běžela předchozí den, je to na poprvé. Nevím na co bych potřeboval silnější, když jsem v Alpách na tuto centrálu táhl dobíjení i sousedního auta.
Mě i manželce tento systém vyhovuje
MajliMajliČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

paveld napsal:

https://www.lidl-...p100215397



není tohle smysluplnější?


A tady je teď jedna ještě levnější :)

https://www.norma...200?c=2195
SkejTSkejTČlen
Přidáno před 6 let
má někdo zkušenosti s elektrocentrálou Yamaha EF1000iS?
www.avaryacht.cz/content/elektrocentrala-yamaha-ef1000is/3/2014-Yamaha-EF1000IS-EU-Blue-Action-003.jpg


....jaký může být případný rozdíl s Hondou EU10i?
JiriRJiriRNováček
Přidáno před 5 let
Co si myslíte o tomhle?

Scheppach SG 2000


https://www.googl...ent=safari
Pavka01Pavka01Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

JiriR napsal:

Co si myslíte o tomhle?

Scheppach SG 2000


https://www.googl...ent=safari



Zajdi se nani podívat do Hechtu,je v červené barvě.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,640,389 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15135 sekund | Průměrně za: 0.15135 (0) sekund | Dotazy: 67 | Použitá paměť: 1.77MB/2MB