Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Disneyland Paříž: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Disneyland Paříž

Poslední aktualizace před 6 let
S
splichynsonNováček
Přidáno před 13 let
Nenavštívil jste někdo Disneyland v Paříži s karavanem,dá se někde v blízkosti disnylendu kempovat,straší mě s poplatky za dálnici ve Francii?Díky za rady
HoficiHoficiČlen
Přidáno před 13 let
V Disneylandu jsme ještě nebyli, v plánu to je, jinak kempy v okolí jsou. Loni jsem našel jeden moc pěknej, ale nějak jsem ztratil odkaz. Poplatky za dálnice jsou sice dost vysoké, myslím že za cestu z německých hranic k Paříži je to asi 27E, ale zato nepotkáš cestu ani jednu díru...
M
AnonymČlen
Přidáno před 13 let
Otázka by mne taky zajímala, chtěl bych tam na jaře zajet , neuděláme kolonu ? !y

Jinak silnice do Paříže OK , ovšem taky tam člověk nemusí dojet, protože Frantíci jsou z jiné planety. Je to už pár let a jeli jsme na autosalon a 20km před Paříží na dálnici byla kolona a a ni se to nehnulo, četníka na motorce jsme se ptali co se děje a v Paříži stávkovala MHD a vše zablokovali, po 9hodinách čekání jsme to na prvním sjezdu otočili a jeli zpět :o:@ . Pokud vím, organizace stávek jim jde dobře dodnes.
ZbynekZbynekČlen
Přidáno před 13 let
Já jsem byl v Disleylandu asi před pěti lety. Tenkrát jen se stanem a nespali jsme tam, takže o kempech nevím.
Každopádně stojí za zvážení cesta ne po dálnici, ale po "okresce" (myslím, že to je N4), která tenkrát byla v perfektním stavu a jelo se tam opravdu plynule a v pohodě.
jojojojoČlen
Přidáno před 13 let
Byli jsme v Disneylandu s dvěma dětmi před 15 roky 5-ti místným Ford Transitem, uvnitř jen matrace na podlaze.
Dojezd v noci a hlavní brána do areálu Disneylandu byla zavřená. Přespali jsme před bránou spolu s houfem asi stovky aut i obytek.
Druhý den jsme spali na skutečně obrovském centrálním parkovišti uvnitř, které možná částečně slouží i pro hotely uvnitř Disneylandu, takže přes noc tam zůstalo dost aut. Navíc program končí ohňostrojem tuším až o půl noci. Přenocování bez problémů. Za parkoviště se tehdy neplatilo. Zato vstupné pro 4 člennou rodinu, navíc tehdy v relaci k platu, velmi mastné. Ale co by člověk pro děti neudělal.
U vstupu trapná kontrola baťůžků kvůli jídlu, ta je však, jak dnes už vím, ve všech amerických zábavních parcích standardní.
Cestu jsme pak protáhli až k Atlantiku na rozlehlou písčitou pláž v Sables-ď Olonne. Báječná dovolená rádoby "bydlíkem" půjčeným z firmy.
Jarek + Jindřiška
Fiat Ducato 250L, 2,3JTD, L3H2, vlastní vestavba do dodávky
Upravil jojo dne 07.01.2011 08:32, před 13 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 13 let
Byli jsme tam v roce 2005 a když přijedeš v noci, můžeš opravdu spát v pohodě před branou. Parkoviště u parku je obrovské, ale přes noc tě tam parkovat nenechají. V okrajových částech Paříže je spousta míst, kde se dá přespat zadara. Kontroly baťůžků u vchodu nejsou a v amerických parcích to v žádném případě není standardní - osobně několikrát prověřeno. Papání si brát dovnitř nemusíš - zaparkuj blízko u vchodu a na oběd se vrátíš do bydlíku (u východu jen řekni, že se ještě vrátíš).
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 13 let
V Paříži jsme byli letos v září.U Disneylandu není problém parkovat ale né na parkovišti před ale přímo uvnitř, je tam placené parkoviště cca 20 e.Je to tam připravené na karavany (voda,kanalizace snad i el. přípojka) Jeden den je ale málo na to aby se stihlo vše projít,je tam několik areálů.My jsme stihli jenom jeden a fofrem. Tady je několik fotografii. http://caravanlif...to_id=9447
M
AnonymČlen
Přidáno před 13 let
Jojo+ Hroch + Táboráci :

hm , takže si mám udělat průměr :g.

Kluci a tam se platí vstup a pak uvnitř atrakce nebo vstupem je dáno vše ?
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

splichynson napsal:
straší mě s poplatky za dálnici ve Francii


Poplatky za dálnice nejsou malé. Na druhou stranu se po dálnici jet nemusí. Je pravda, že nejrychlejší a nejpohodlnější cesta je právě dálnice, ale i mimo ní se dá do Paříže dojet. My před dvěma roky jeli z centra Paříže do Tábora 15 hodin. Ve Francii jsme na placené dálnici nebyli ani km, zato Německo jsme projeli po dálnicích celé. Faktem ale je, že větší silnice podél dálnice nebyly tak úplně dobře značené a ne jednou jsme se zamotali.
Přespání jsme řešili v kempu asi 25 km jižně od Paříže. Asi 3km od něj je vlakové nádraží, kde jsme zadarmo zaparkovali, koupili si jízdenku na "městskou" asi za 12 €. Ta platí 24 hodin, takže jsme dojeli do Paříže a z Paříže za tuto cenu na osobu a ještě jsme se mohli nechat popovést metrem nebo autobusem, což bylo dost velou výhodou. Kemp stál pro 4 osoby, auto a stan asi 27 €. (někdy kolem 25. července)
Upravil Mikey dne 07.01.2011 13:21, před 13 let
jojojojoČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

MichalJ napsal:
Jojo+ Hroch + Táboráci :

hm , takže si mám udělat průměr :g.

Kluci a tam se platí vstup a pak uvnitř atrakce nebo vstupem je dáno vše ?


Při pozorném čtení lze zjistit, že si odporujeme jen zdánlivě.

Při příjezdu po půl noci lze přespat před zavřenou hlavní branou. Přes den, kdy je park otevřený, tak pochopitelně před vjezdem překážíš, a nemůžeš tam zůstat stát.
Po vjezdu za tuto bránu je obrovské parkoviště pro osobáky, kde nelze nocovat. Moje malá dodávka bez úprav ale nebyla postřehnuta jako obytka a nerojili jsme se kolem ní, ani uvnitř, jen jsme po půl noci zalezli a spali.
Toto parkoviště však má už dnes, jak píšou Táboráci, regulérní sekci i pro obytná auta, jen ji najít, takže není co řešit.

Vstupenka platí pro všechny atrakce. Platí se pro jeden den, nebo na více dnů. My měli na 2 dny. Dalo se to stihnout, ale záleží na sezóně - frontách před atrakcemi. Tři dny jsou jistější a v pohodě.

V pařížském Disneylandu i v jiných amerických zábavních parcích přímo v USA (4 různé - rok 2009) byly všude cedule, zákaz vnášení jídla a pití do areálu. Kontroly u vchodu jsou standardem, ale jsou prováděny namátkově, a je dobré o tom vědět. Viděl jsem zásah celkem třikrát. Naposledy v Universal Studios byl přede mnou vykázán mladý pár s lahví minerálky v baťůžku. Koneckonců Cinestar je také dobrým příkladem, zkuste si zapomenout v kapse kabátu (2decovou zpola vypitou) čouhající limonádu od vnučky. A rychle zjistíte, že bryndat tam můžete jen s jejich coca colou. Ale to už jsem mimo téma.
Jarek + Jindřiška
Fiat Ducato 250L, 2,3JTD, L3H2, vlastní vestavba do dodávky
Upravil jojo dne 07.01.2011 20:02, před 13 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 13 let
Jojo omlouvám se za špatnou informaci, my jsme na zábavních parcích lehce závislí a tudíž, když jsme byli v USA, nemohli jsme vynechat Disney World v Orlandu, tebou zmiňované Universal studio v SC atd. S kontrolou jsme se fakt nikde nesetkali, asi jsme měli štěstí.
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 13 let
Nás nenechali stát při večerním příjezdu ani před bránou.,hned nás cpali dovnitř.Placené stáni pro karavany je součástí parkoviště a není nijak ohraničené a stojí stejně jako kdyby jsi stal jinde.Sou tam sekce osobák,autobus, karavan..V září tam kontrolovali veškerý zavazadla ale né kvůli donášce jídla a pití ale hrozilo se bombovýma útokama.Jídlo jim vůbec nevadilo ,jenom petky s tekutinama nepustili. Ale tyto kontroly byli po celé Pařži v metru i na památkách.Jinak vstup do Dysnei stál pro 4 lidi
190 e na hlavní park a na jeden den,což je docela pecka.ale stálo to za to.
Marty68Marty68Nováček
Přidáno před 13 let
My jsme spali v Disneylendu v listopadu 2010 3 dny na parkovišti přes noc bez problémů .
Jezdily jsme metrem přímo do centra Paříže .Zastavka metra je přimo v parku.
CZECHczCZECHczČlen
Přidáno před 13 let
Není to úplně k tématu.. v porovnání Disneyland a Europaprk v Německu? Můžete to někdo regulerně srovnat co byl v obou? V europaprku jsem skoro každý rok ( mam tam příbuzné) a přijde mě to obrovské a poprvé jsem tam byl jako klučina v roce 1985 a pamatuji i na ten zážitek ( mimochodem od té doby zas tolik nového tam není :-) ) , byl jsem z toho unesený. Od té doby tam zavítám skoro každý rok. Někdy sem slyšel názor, že Europaprk je velikostí skoro stejný. Prosím o názor, kdo byl v obou. Děkuji (mam 2 děti 7 a 10)
HrochHrochČlen
Přidáno před 13 let
Dle našeho názoru je Europapark výrazně lepší. Disneyland je spíš pro malé děti. V Europaparku se vyblbnou všechny věkové kategorie (i my 98+ :) ). V Paříži je ještě Asterix park a tam se našim (v té době špuntům) líbilo taky víc než v Disneylandu.
Upravil Hroch dne 07.02.2011 09:10, před 13 let
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Nevím, myslím, že pro děti moc disneyland není teda aspoň pod 8 let nachodíš desítky km a vidíš furt to samý a je to jen továrna na prachy, pro dospěláky to docela ujde,ale třeba ten Europapark je opravdu zábavní a Asterix taky, takže souhlas se staříkem Hrochů... Jinak jsme spali v auto kempu na kraji Paříže ve směru příjezdu v lese a tam jsme jezdili městským vlakem a metrem, výrazně si ušetříš nervy!k
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Jo zapomněl jsem, že v ceně kempu byla celodenní jízdenka:r
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
H
HrachovinovaNováček
Přidáno před 6 let
Ráda bych aktualizovala informace o Disneylandu v Paříži, kde jsme byli teď v srpnu 2018. Doufám že tyto informace budou pro někoho užitečné. Jeli jsme s přívěsem a mysleli jsme, že budeme spát uvnitř, ale tam přívěsy vůbec nepouští. Takže smůla. Dali nám seznam kempů v blízkosti, kde to můžeme zkusit. Našli jsme kemp "International de Jablines" u krásného jezera. Jezdil od tam autobus přímo do Disneylandu. Asi 30 minut.
Koupili jsme si jednodenní vtupenky do obou parků. Bohužel jsem se nikde pořádně nedočetla jak to funguje s těmi fast passy, takže jsme to pochopili až v průběhu dne a nestihli jsme všechno. Vaši zakoupenou vstupenku strčíte do automatu fast pass před konkrétní atrakcí na kterou chcete jít, vypadne vám rezervační lístek v rozmezí 30 minut. V tuto dobu se musíte dostavit k atrakci vchodem pro fast pass. Problém je, že můžete mít vždy jen jeden aktivní rezervovaný čas, teprve po jeho uplynutí si můžete zarezervovat další. Ideální doba je dopoledne, kdy není tolik lidí. Odpoledne se nahrnou davy a čekací doby se prodlužují na 60 a více minut. Park funguje od 10 do 23 hodin, takže spousta návštěvníků zůstává až do večera. Naše děti 10, 16 a 18 si to všichni moc užili, i když je to spíš pro ty menší. Jednou za život to za návštěvu stojí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: splichynson, Hofici, MichalJ, Zbynek, jojo, Hroch, Taboraci, Mikey, Marty68, CZECHcz, Me2d, Hrachovinova

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,720,275 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20867 sekund | Průměrně za: 0.20867 (0) sekund | Dotazy: 132 | Použitá paměť: 2.24MB/2MB