Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 JAK NA VESTAVBU ??? Rady a nápady při realizaci.: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

JAK NA VESTAVBU ??? Rady a nápady při realizaci.

Poslední aktualizace před 11 let
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Milí noví momentálně jen internetoví přátelé. Dítě odrostlo a po poslední prochc...... dovolené pod stanem v Beskydech bylo rozhodnuto.
Ale karavan či auto? Auto. Obytné či dodávka? Tam bylo rozhodnuto hned - dodávka?
Sice jsem zde někde přečetl, vykašlat se na nějakou stavbu a koupit hotovou. Ale ONASIS nejsem, takže stavba.
Dlouho jsem přemýšlel, jaké auto. Na základě zdejšího fóra byl motor jasnej - auto? Nakonec FIAT DUCATO 2,8 iDTD, vysoké a dlouhé, r. v. 2000. Někdo řekne naprd, ale co. Najeto 150 t. docela udržovaný. Levný a dostupný díly. Atd atd.
A zde bych se chtěl podělit ze stavby vestavby. Zde jsem ještě takové vlákno nenašel. pokud jsem něco přehlídl, tak mně upozorněte. Nebo pokud by tento " seriál " někoho obtěžoval - smáznout.
Takže, v první řadě odstrojit vnitřní obklad stěn, díky tomu jsou plochy vozu nenarušeny různými dolíky. Vyndat nainstalovanou podlahu a pořádně vše vyčistit.
Po předešlé překližkové podlaze bylo v plechu mnoho děr skrz auto. Ty jsem zaslepil pryžovým tmelem. Pár orezlých stop ( opravdu jich tam nebylo mnoho ) jsem opatřil odrezovačem a pak přetřel základní antikorozní barvou.
Jelikož vlastním auto celých 7 dní, tak jsem ve stádiu instalace izolací. Momentálně dělám podlahu. Jelikož se mi nechce zbytečně vrtat do podlahy opět rošt lepím pryžovým tmelem. Síla podlahové izolace se pohybuje mezi 25 až 35 mm. Je to dáno prolisy v podlaze.
A teď o čem bych v tomto vlákně chtěl diskutovat. O použitých materiálech a stylu stavby v uceleném vlákně.
IZOLACE NA PODLAHU: moje varianta původní byla PU pěna. Ale dle mého by byla podlaha moc utěsněná a " nedejchala by" rozhodl jsem se pro nějaký Rockwool, Isover atp.
PRŮBĚŽNÁ FOTODOKUMENTACE - http://signboss.rajce.idnes.cz/Obytna...2,8_iDTD/#
Děkuji za Vaše názory. A příště bych řešil další, dle toho jak bude práce pokračovat.
Upravil Fun dne 11.01.2011 15:42, před 13 let
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj. Na Tvojom mieste, by som na podlahu použil tvrdený polystyren.Izolácie ako Isover alebo Rockwool nie sú veľmi vhodné,z dôvodu vzniku rosných bodov a tým pomalému zničeniu izolácie.Niektorí profesionálny výrobcovia síce používaju tento druh izolácie,ale majú to vyrábané na "mieru" aj s nalepenou hliníkovou fóliou.Marián.
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Právě, že polystyren se tu řešil a prý dost vrže. Ale něco natom bude. I to této variantě budu přemýšlet.
WhitePerlWhitePerlNováček
Přidáno před 13 let
Ahoj, sice nemam skusenosť primo so stavbou, no ciastocne som rekonstruoval interier mojho a urcite by som voli na izolaciu len nenasiakave materialy obzvlast na podlahu. Treba si uvedomit ze vsetky "vaty" su impregnovane a teda vode odolne do urcitej miery a ver, ze vzdy sa najde nejaka kondenzovana vlhkost a podobne zdroje "vody" ktore znehodnotia izolaciu a pomozu korozii a hnilobe. Radsej pouzi extrudovany polystiren a podlahovu dosku umiestni na pevne nosne priecky aby priamo nelezala na izolacii a nevrzgala.
(len moj skromny nazor)
DrakousDrakousČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj,
mám náskok před tebou v tom,že jsem si totéž auto (ale pro 5 os) pořídil před ccca 6 měsíci.
Bylo upraveno jako vestavba s důrazem na převoz moto endura,ale protože jsem měl jinou představu, šel jsem cestou stržení obložení,sololit. panelů, izolace byla polystyrén cca 2-6,pod podlahou z vodoodol. překližky nic.
Natáhl jsem cca 55 m drátů - 12+220 v,vbudoval trezor,stř. okno,rezervu jsem dal vzadu pod podlahu (byla uvnitř),snad všechny dutiny, které nebyly zateplené polystyrénem jsem vystříkal mont. pěnou Fischer (ale pozor, lehce se dá zapálit od jisker od rozbruš. apod.!!!),po montáži uchyt. bodů na postele atd, jsem natáhl Mirelon 2 mm,sololit,příjemně měkký koberec. Pak nastoupila další etapa - výroba skládacích postelí, které jsem už zhruba s přestihem naměřil atd. Jako materiál jsem zvolil Alu jekly (25x25mm) a překližku 5 mm, čímž jsem se dostal na takovou hmotnost, že manipulace je téměř hračkou.
Ale zpět k izolaci pod podlahu - doporučuji opět Mirelon ale cca 15 mm- pásky mezi prolisy a nahoru na vyrovnání další vrstvu,lepeno silkon. tmelem .na to překližku (16 mm),nic nevrže,popravdě však řečeno,myslel jsem, že izolace bude lepší - a to jsem skutečně nic neošidil. Slabším místem budou to asi ta boční a stř. okna....
Pokud bych mohl pomoci, napiš SZ,dám ti tip na Mirelon ,dělá se v Ostravě a mají i ll. jakost s pěknou slevou. Musí se tam ale zajet osobně a někdy to je nadlouho.Odakz na výrobce http://www.mirelo...

Nějaké foto posílám ,protože na sraz vestaveb mi to letos k mému značnému zklamání nevyjde.
Přes zimu budu dělat příp dodteč. úpravy a stř. nosič, naft. bufíka a mám plno nápadů,jen je uskutečnit.

Měj se hezky,ať se ti podaří udělat auto podle svých představ.Drakouš
Upravil Drakous dne 05.10.2010 22:46, před 13 let
jojojojoČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj,

skelnou vatu určitě ne - nasákavá, pak neizoluje a plesniví

polystyren - s výstrahou - může vrzat a nelze lepit na nerovné plochy

mirelon - s výstrahou - velká tepelná roztažnost, nedávat ve velkých kusech,
na nerovné části se lepí hůře než extrem izolator

extrem izolator - nejlepší - profi varianta ("jako mirelon" ale je ve směsi s gumou - jen dovoz - 2x dražší než mirelon)

Já mám 4 cm mirelonu na podlaze a 3 cm na stěnách. Pozor na podlahu nelepit. Když dojde náhodou k vytopení bude to blbě vytékat a vysychat.
Díval jsem se na tvoje foto a latě na podlaze jsou daleko od sebe, při použití originál podlahy, což je 1 cm překližky se asi bude prohýbat - doporučuji vyzkoušet. Udělal jsem podobnou chybu a přidával jsem latě.
Jsem v polovině vestavby. Na sraz vestaveb mi to bohužel nevyjde.
Jestli máš skype, tak mi napiš adresu do SZ a můžem pokecat kdykoli budeš potřebovat něco probrat.
Jarek + Jindřiška
Fiat Ducato 250L, 2,3JTD, L3H2, vlastní vestavba do dodávky
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Latě mám po 50cm a mezi ně jsem ješte dneska udělal příčky. Takže takový rošt s oky 50 x 50 cm +-. Jelikož teď jedu do Brna na veletrh. Tak po víkendu budu řešit tu izo. na podlahu. Jo a navrch mám překližku 15 mm.
ogarogarČlen
Přidáno před 13 let
Mám tiež na podlahe rošt z latiek a nalepený tvrdeny polystyrén, na latkách mám prekližku a na nej nalepené lino.A všetky fugy,a nielen na podlahe,mám vyplnené PU tmelom,ktorý sa po zaschnutí trochu roztiahne."Božie ticho",žiadne vrzganie...!y Takisto som všetky spoje,ktoré som šrouboval,aj podlepoval.
Peter a Stanka
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 13 let
Pokiaľ použiješ tvrdený polystyrén,a ten prilepíš k podlahe dvojzložkovým lepidlom "Macroplast" -výrobca Henkel,tak isto aj vrchnú preglejku,ako píšeš hrúbky 15mm a vytvoríš tým pevný "sendvič", žiadné vrzganie nehrozí.Sendvič je potrebné pevne stlačiť spolu,teda podlahu zoskrutkovať v mieste drevených hranolkov, a zaťažiť aj ostatné miesta na ploche.V továrni používajú vakuový lis,tu to neide použiť,tak to skús takto.Je ešte jedná,ešte lepšia izolácia s PUR blokov,skús osloviť výrobcov mraziarenských nástavieb. Videl som to v takej veľkej kocke 2x2 metre, dá sa to rezať s pílkou aj nožom,dokonca kopírovať obliny/výhodné pri zatepľovaní dodaviek a pod.Marián
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Právě ta PUR pěna byla moji první variantou. Sice to mám ještě v tekutém stavu, ale popřípadě by mi firma na výrobu maxi chladících boxů, půjčila stroj na aplikaci. Jinak tu pěnu mám do zálohy na vypěnění nosníků a kapes karosérie. Před tím ale budu aplikovat výrobek firmy Valvoline ( něco jako tlumexplast, nebo Resistin nebo co já vím ), konzervují se tak stroje co jdou do afriky, asie atd. Jinak MIRELON je na prodej zde: http://www.obchod-izolace.cz/empireo/...0mm-holy-B za docela slušnou cenu a od 2 bm.
DrakousDrakousČlen
Přidáno před 13 let
Pozor !!!
Tato firma má super ceny ,ale také má super jednání,pošle ti číslo účtu ,zaslání do (tuším) tří dnů.
Nedostaneš vůbec nic,příjdeš o prachy.Osobní zkušenost!
Na toho majitele je plno firem, telefon mi nikdy nezvedl....
Podvodník!!!
Jen ,aby ses nespálil....
Ahoj,
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Drakous napsal:
Pozor !!!
Tato firma má super ceny ,ale také má super jednání,pošle ti číslo účtu ,zaslání do (tuším) tří dnů.
Nedostaneš vůbec nic,příjdeš o prachy.Osobní zkušenost!
Na toho majitele je plno firem, telefon mi nikdy nezvedl....
Podvodník!!!
Jen ,aby ses nespálil....
Ahoj,


Jó díky za upozornění, púvodně jsem si tochtěl vyzvednout osobně při cestě do Brna. Jelikož tam nejedu, tak se poptám v Plzni.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, moc bych nevěřil těm km, dle stavu použití a roku tak hlavně jako jedno z prvních udělej rozvody a komplet náplně, pokud s tím teda budeš jako hned jezdit. Jinak k té podlaze, nevím jak jsi vysoký, ale zkus si proměřit, jestli bys nevytvořil dvojitou podlahu, tam dáš nádrže na vodu, rozfuk topení a nic ti nepřekáží a zatepleno budeš mít ještě lépe.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Malá drobnost. Než auto kompletně zapuruješ a zaizoluješ, zkus si promyslet a navrhnout plánek elektroinstalace vestavby.
Různé bodovky,ledky,zářivky, světýlka, množství zásuvek na případnou televizku a jiné malé spotzřebiče, otázka měniče.
Do té purpěny a dutin podle toho plánku nacpi husíkrky malého průměru a pak už jen vesele izoluj.
Bylo by blbé první vše oblepit a vyčalounit a pak řešit rozvod.
A ze své zkušenosti ti musím říci, že těch světýlek a zásuvek není nikdy dost.

Jo a pozdější protažení kabelů krkem jsem řešil kompresorem, kuličkou odpovídajícího průměru a rybářským vlascem. Prostě jsem fouknul vysokým tlakem do krku, kulička jako střela i s vlascem proletěla třeba až na druhou stranu auta a já si už potom podle potřeby tahal jeden,dva a nebo i více vodičů.

A poslední názor. V transporteru i fiatu jsem vyzkoušel celou řadu způsobů jištění pojistkami. Nakonec jsem skončil u pojistkových skříněk ze staré dobré škodule stodvacítky z vrakáče a u klasických porcelánových pojistek (záměrně píši porcelánových, ty plastové stojí za hov..).
Vláďa
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 13 let
Absolutní pravda! Klidně nech dráty v rezervě, kamera, audio, video, světla, teploměry, zabezpečení, vždycky dokážeš sám sebe zaskočit nějakým novým nápadem, tak aby to šlo....
A u té pěny - je mi jasné, že teplo je teplo, ale možná nech aspoň někde něco na provětrání, kvůli vlhkosti samotné i následné případné korozi...
Radek
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 13 let
Kam všude dáváte tu pěnu? Do všech rámů, kam se nic jiného nevleze - např rám dveří, sloupky, výstuže? Nějakou speciální?
TomykTomykČlen
Přidáno před 13 let
pozor na PUR pěnu je nasákavá jak jednou nabere vodu už jí nedostaneš ven je to odzkoušené :o
Tomyk&Jana&Betka, čuba Klára a pes Benny
Dethleffs 560 na Peugeot J5 2,5D jménem Abobus Jonáš :^
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Takže se mně povedlo sehnat Miralon šedý se samolepícím podkladem - tak ten je na podlahu 20 mm a na strop 10 mm. Už izoluji. !M

Me2d - Z jara hned budou všechny náplně, rozvody atd. V dubnu jde na STK. Do Hořic to snad vydrží. Kilometrům taky moc nevěřím, ale s porovnáním s jinejma co jsem viděl a vyzkoušel, tak tento byl za tu cenu jako novej. Podlahu zvedat nemůžu, ke stropu po izolacích budu mít tak 2 cm. Odpadní nádrž půjde pod auto, možná i nádrž na sprchovou vodu.

XTRAN - to teďka budu řešit, Původně jsem si myslel, že po kompletním zaizolováním udělán nějakej systém rozvodu " vně ". Ale teď nad tím budu přemejšlet. Ale to stím kompresorem a kuličkou - tak to je hodně dobrá vychytávka. Jsem elektrikář 20 let, ale to jsem ještě neslyšel - zkusím !!! :^

Tomyk - obyč pěna ze supráče je nasákavá, sice né moc, ale je. Sehnal jsem nějakou antihydro od Bernera - dám ji do kapes a možná to příček.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
no škoda že to není ten nejvyšší, ale stejně se vyřádíš...:P
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
calycalyČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj,
jsem taky na zacatku izolovani vestavby a taky uvazuju o pur pene ale mam z toho totalniho uzavreni pristupu vzduchu nejak strach.Tu kapilarni vzlinavost mezi plech a penu asi nelze vyloucit.
Treba tady je vetsina nazoru proti
http://skoda.pand...dbd54dae7f
Na plochy mam pripravenej deskovej mirelon ale ty sloupkovy a ruzny vystuzny dutiny nevi nevim.
Taky sem videl na zahranicnich forech vycpat to ovci vlnou -muze to porad dejchat a schnout pripadnej kondenzat.
To se mi docela libi ale nevim kde ji sehnat.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,026,185 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.27948 sekund | Průměrně za: 0.27948 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.25MB/4MB