Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 palivový článek na výrobu elektřiny EFOY: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

palivový článek na výrobu elektřiny EFOY

Poslední aktualizace před 14 let
kummykummyNováček
Přidáno před 14 let
Ahoj
v tomto tématu chci popsat funkce a význam EFOYe. Je to vlastně
dobíječ baterii v automobilu, který funguje na metanol.Automaticky kontroluje napětí v baterii. Jakmile klesne pod 12,3 V,
začne s nabíjením.Funguje v létě i v zimě a podle mého názoru je lepší než solární panel, protože solár má v zimním období sníženou účinnost. Může být umístěn v jakémkoli obytném voze či karavanu.
Je tichý a jeho obsluha nenáročná.Je dodáván v pěti výkonových stupních:600, 900,1200,1600 a 2200.
Cena začíná na cca 50 000 Kč.
kummy Připojili následující obrazek:
900.jpg
simchasimchaČlen
Přidáno před 14 let
O EFOY se tady toho napsalo již hodně, jak o výhodách, tak i nevýhodách.
Poměrně dost lidí ho tady již využívá.
tomasboktomasbokČlen
Přidáno před 14 let
Se vším souhlasím až na to, že o té tichosti bych polemizoval, mám ho instalovaný v garáži a je dost slyšet.
LAIKA X710R
looserlooserČlen
Přidáno před 14 let
je u Efoy nejak omezena zivotnost? nebo je to na veky? chapu ze se dolejva jen metanol....
tomasboktomasbokČlen
Přidáno před 14 let
The EFOY Pro Series is also available in a long-life version with a guaranteed lifetime of 5,000 operating hours or 30 months, offering added calculation predictability for all professional users.
LAIKA X710R
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 14 let
Proto je k efoy doporučován solární panel. Není drahý a ušetří vám celé léto a tím značně prodlouží dobu používání efoy. !o
Fun
Smile
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Kummy doufám, že se neurazíš, ale jak už zde někdo napsal "jsem huba plechová!"

Tvůj příspěvek je jako vystřižený z letáku EFOY, ale v praxi je to trochu jinak a pokud ho máš tak to poznáš. Příspěvek "tomasbok" je příspěvek od uživatele u kterého vidím, že jen slepě nekývá, ale článek má skutečně v autě a ví, že úplně tiché to není. Jeho další nevýhodou je, že vyrábí teplo a tím Ti vytápí místo kde ho máš namontovaný, naprosto nevhodné je uložení v obývacím prostoru.
V zimě mohou začít další drobné potíže, ale ty jsou způsobeny většinou nevhdnou montáží a jedná se spíš o drobnosti a ne o nevýhodu EFOYE.

Pořizovací cena, to je asi největší nevýhodou této technologie, prostě dát za EFOYE 600, který mi dá max 2,1 A cca 50.000 je naprostý nesmysl ( to mi dají panely přes den i pod "sněhem" ).
Smysl má až EFOY 1600 a výše, ale opět jsme u ceny o kolo 80 - 90 tisíc. Dostanu z něj přes 6 A.

Stále mi připadají výhodnější solární panely avšak v jiném podání než je nabízí frankana a hlavně s jinými regulátory, protože to co je běžně k dostání v karavan shopech jsou spíše hračky než regulátory, panely musí být minimálně 2 pak se s nimi dá pracovat.

Sám jsem velký zastánce solárních panelů a sám je mám na svém autě namontované. Od února 2010 nebylo nikdy auto připojené k 220V. Vozidlo dobíjí baterii i pod umělým osvětlením například pod lampou.

EFOY je určitě dobrá věc, ale NE za cenu za kterou je nabízený. Až bude stát EFOY 1600 stejně jako kvalitní centrála, půjdu a koupím si ho i já. Sám EFOYE nabízím k prodeji, ale doporučuji takovou investici dobře zvážit!!!
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Upravil Peca dne 16.09.2010 12:30, před 14 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 14 let
Tak já na to mám trošku odlišný názor. V úvodu podotýkám, že prodávám Efoy i soláry. Soláry jsem na bydlíku měl a nebyly to hračky jak píše Peca. Teď mám Efoy a je to daleko větší komfort. Neznám solár, který dobíjí pod sněhem a až bude existovat, tak si jich koupím hromadu a zahrabu je na zahradě pod zem - zruším přípojku od Čezu a budu spokojen :). Teď ale vážně. Téměř každý z bydlíkářů bojuje s váhou a dávat si na střechu dva soláry, další těžkou baterii atd. je přinejmenším zbytečné plýtvání už tak nízkou doložností bydlíku. Cena Efoy je bohužel opravdu vysoká, nicméně v ceně obytky to není zase tak závratná částka. Váha je spíš symbolická a stačí vám jedna sériově dodávaná baterie. Pravidelně jezdím v zimě lyžovat a zaráží mě, že bydlíkáři, kteří mají na střeše soláry startují centrály (možná mají ty z Frankany :) ). Pokud není solár vhodně natočen na sluníčko, jeho účinnost dramaticky klesá. V zimě když máme štěstí a svítí sluníčko, děje se tak bohužel z úhlu, který je pro soláry nalepené na střeše nevhodný. To jsou fyzikální zákony a nikdo je neokecá. Mrkněte se na pole solárů, které všude rostou jako houby po dešti. Viděli jste je někdy v horizontální poloze ????
Zkrátím to. Efoy je drahý, ale skvělý. Neřeším, jestli se děti večer chtějí dívat na televizi a kdy ji vypnou atd. Teplo produkované Efoyem je legrace a to ví každý, kdo jej v autě má. Jemné vrnění, které vydává je taky legrace a myslím si, že lidé bydlící v panelácích s výtahem by se hodně smáli co tady řešíme za "hluk". Já osobně bych si už soláry na střechu nikdy nedal.
simchasimchaČlen
Přidáno před 14 let
Máš štěstí, že tu není Petge :D
tronictronicČlen
Přidáno před 14 let
Jen jsem tak lehounce nakouknul do archivu a našel jsem zde hned 7 slovy sedm stránek popsaných na téma Efoy.A to jsem už dále nehledal.
Chtěl bych,s plným pochopením těch později zaregistrovaných,anebo neznalých,chtěl bych jim poradit, jak se kliknutím na tlačítko "Hledat" (v levém horním rohu ) vyhnou zakládání nových vláken se stejnou tématikou.
Stačí jen zadat hledané slovo a pak už jen číst a číst.Možná že, pokud budeme mít trochu štěstí a trpělivosti pročteme se slabšími příspěvky až k meritu věci a nebudeme muset každých čtvrt roku procházet stále opakujícími se zaručeně dobře míněnými radami.Děkuji Vám všem za pochopení.

www.caravan24.cz/...
Upravil tronic dne 16.09.2010 16:26, před 14 let
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Ja bulík jsem taky ze začátku prvního přihlášení založil zbytečný téma :o než sem zjistil,
že to tu už bylo, jo, nejdřív hledat a číst, to je ono :^
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
Upravil Lefik dne 16.09.2010 16:01, před 14 let
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Tome s těmi soláry nemáš pravdu, ale nechci sem psát co se musí udělat, aby solár dobíjel i při minimálnim osvitu. Ano nedává například 10 A pod sněhem, ale 2 A z něj dostanu ( to je výkon malého EFOYE ). Při plném osvitu mi to dá více než Tvůj silný EFOY. Ano má větší výkon pokud dopadá světlo kolmo na panel, ale " není to podmínkou " pouze se snižuje výkon což lze dohnat jinak.

Jedno je jasný a na tom se myslím shodnem, v zimě má větší výkon EFOY a v létě soláry, souhlasíš? Případně Ti mohu poslat screen hodnot z mého regulátoru ( regulátor je zapisuje přímo na SD kartu ).

Souhlasím s Tebou ve váze vede EFOY, protože jeden solár má 8 kg a já potřebuji dva jinak to nemaká jak má. takže 16 kg. Co se týká baterie bude oboje fungovat i se 100 samozřejmě je lepší silnější, ale není podmínkou. Solár může přímo napájet síť ve vozidle samozřejmě za regulátorem opět nepopisuji.

Soláry zaberou místo na střeše, ale EFOY Ti ho zabere uvnitř, ať už v garáži nebo kdekoli jinde a nemluvím pouze o EFOY, ale také o náplni v kanystru. Pořád se bavíme o váze, ale počítáš do váhy i náplň M10? Jinak regulátor o rozměru 10x10 cm je v poměru k velikosti EFOY je znadbatelný.

S hlukem máme rozdílné názory to víš sám, já tvrdím, že je to hlučné ( např. webasto ) taky tvrdím, že je příliš hlučné a má malý výkon ( odbočuji od tématu ). Ty máš názor jiný a další bude mít zase jiný názor. Prostě zvuky to vydává a slyšet jsou.

Efoy potřebuje náplň bez ní to prostě nejde a to jsou další investice ( samozřejmě zanedbatelné v poměru k jeho pořizovací ceně ).

Cena Efoye není rozhodně k ceně vozidla zanedbatelná to je chabá argumentace.

Já tvrdím, že než slabý EFOY tak to raději NIC to jsou vyhozené peníze! EFOY od 1600 je na zváženou, ale je potřeba zvážit výši investice. Pokud jezdím s vozidlem převážně mimo zimu pak jsou to naprosto vyhozené peníze. Pokud jezdím s vozidlem hlavně v zimě pak bych nad ním přemýšlel, ale opakuji pouze o verzi 1600 a výše.

Jsou lidé, kteří vyjedou 3x za zimu, pokud si koupí EFOY pak to podle mého není dobrá investice a je lepší Ty peníze procestovat.


Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 14 let
Proč nechceš napsat právě to, co by každého zajímalo nejvíc, pakliže je to ke všemu kořen Tvé argumentace? To nějak nechápu a mám tendenci Ti nevěřit.
Osobně si myslím, že tam, kde potřebuji a využiji Efoy, tak je solár na draka, protože by prostě nestíhal a hotovo. A tam, kde mi stačí solár, si nebudu kupovat Efoy, pokud mi teda trochu záleží na penězích. Tedy rozhoduje způsob a podmínky využití (a každý jsme pro jiné) a ne vítěz vzájemného souboje.

No ale hlavně měl asi pravdu Tronic, to by tu ten archív byl fakt na houby¨...!)

Ale kdo hledá jistotu, koupí si oboje....viz "Tenkrát na západě" - kšandy i opasek...:D
Radek
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Nebudu zde nabízet žádné zboží, které nabízím a důvod je prostý, vždy se otočilo proti mně. Věřit mi nemusíš Radku, já pouze píšu své zkušenosti a časem je sem snad napíši i další, kteří mají nyní systém namontovaný. Jen pro upřesnění souprava o které píšu není také nic levného a pohybuje se na úrovni poloviční ceny EFOYE. Pravdou je, že přes léto bych mohl napájet i dvě auta.

Druhým důvodem je to, že nebudu dávat zadarmo to co jiní museli zaplatit.

Jinak samozřejmě a to už jsem napsal shora ANO EFOY má v zimě větší výkon a to pokud se bavíme o EFOY 1600 a výše. Stejně tak solár nedává nic v noci, ale to už je snad zbytečné vůbec psát, teda pokud se v noci nepostavím pod veřejné osvětlení, protože i tam z nich lze něco málo dostat.

Já za elektriku ze soláru neplatím už nic což se o EFOYi napsat nedá.

Tome ještě k Tvému příspěvku, jak píšeš shora, solární elektrárny rostou jak houby po dešti, kdyby to nefungovalo proč se tedy staví? Kdyby nic nevyráběli pak nic nevydělají!

Ještě si dovolím malý příklad, dnes je zataženo a den je již poměrně krátký. Dnešní log z regulátoru mluví, ale jasně, počátek nabíjení 07:41:36 0.2 A což je skoro nic, ale podívejte se kolik je nyní světla v 8 hod ráno. Konec nabíjení 18:28:28. Maximální nabíjení 6,8 A. Nejvyšší výkon je od 10:59 do 16:01 hod.

A JEŠTĚ JEDNOU TUČNĚ Netvrdím, že mi v zimě dají soláry víc než Tobě EFOY!!! V zimě je výkon skutečně malý, ale 2 A dostanu - v určitém časovém rozmezí.

Závěr: V zimě vede EFOY a přes léto Solár - toť můj názor. Cenově Ti solár drtí EFOYE.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Upravil Peca dne 16.09.2010 18:15, před 14 let
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 14 let
Kolik teda Ah za dnešek a kolik bylo hodin slunečního svitu? S těmito údaji bych si poradil....
Radek
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 14 let
taky si myslím že Efoy za tuto cenu co stojí je zbytečnost. Soláry mám a vždy mít budu, je to elektřina zadarmo. A jak se tady už psalo pokud jsou panely kvalitní a k tomu kvalitní regulátor jako MPPT tak dobíjej celý rok, a žádnou baterii navíc nemám, poze jednu AGM 100Ah.
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
Nečetl jsem celou debatu, ale .............
Pokud by byla vykupována solární energie za tržní cenu tak......
No a druhý problém, v zimě je neskutečně větší spotřeba elektrické energie.Solár je fajn, ale je nejistý. I na jihu v létě stačí trochu větru, který ho zapráší a je KO, nutno vyčistit. V zimě zasněží a topení je ohroženo... U Efoye platíš mimo jiné jistou. Nemám ho, nejsem šílený propagátor, jen se snažím pozorovat fakta.
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Radku problém je ještě v tom, že baterka je plně nabitá, proto tam teklo 6,8 cca jen 12 min. pak to pomalu klesalo a v 18:29 tam šla 0. Dobíjelo to jen kvůli tomu, že se v autě svítilo v koupelně celou noc. Udělejme to jinak cca za 14 dní pojedu na víkend tak pak to sečtu. Na logu je vidět, že den před tím byla baterka plně nabitá a celý den tam šlo ze soláru 0,001 A stejně jako skoro celý týden. Jen díky svícení se baterka začala dnes ráno nabíjet.

Ještě jedna informace pro Tebe od 08:50 do 18:05 je za mezi solárem a regulátorem kolem 63 V a kolísá.

Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Petr a Lucie napsal:
Nečetl jsem celou debatu, ale .............
Pokud by byla vykupována solární energie za tržní cenu tak......
No a druhý problém, v zimě je neskutečně větší spotřeba elektrické energie.Solár je fajn, ale je nejistý. I na jihu v létě stačí trochu větru, který ho zapráší a je KO, nutno vyčistit. V zimě zasněží a topení je ohroženo... U Efoye platíš mimo jiné jistou. Nemám ho, nejsem šílený propagátor, jen se snažím pozorovat fakta.


Tak s tímhle už vůbec nesouhlasím, víš co by na tom muselo být prachu!? By jsi ten karavan ani nenašel. To je opravdu nesmysl, jako přes léto si stojím nekompromisně zatím, že solár je lepší než EFOY tam mluví pořizovací cena jasně pro solár a výkon také.

Letos mám ovladač regulátoru se zapisováním logu, takže veškré teorie půjdou stranou a uvidíme co to bude dělat v zimě na horách.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Upravil Peca dne 16.09.2010 18:36, před 14 let
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
Peco nebudu se hádat, nemám to ve zvyku. Stačí chorvatsko a lehká vrstvička všudypřítomného prachu a hodně to poznáš. Ano, stíhá dobíjet, ale proměř si ampéry a pak nesouhlas. Je to minimálně třetina rozdíl. Promiň, ale v létě elektriku v karavanu skoro nepotřebuji. Cena je pro solár. To ano. Já jen, že na léto solár a na zimu efík? Tak tato varianta je ekonomicky nejhorší........ Nezlob se, ale čtou to i lidi, kteří se v tom moc nevyznají a nerozumí tomu, tak jen předkládám druhou stranu mince.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,048,626 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25646 sekund | Průměrně za: 0.25646 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.24MB/4MB