Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jak lze (také) opravit pizzo zapalováni u Trumaticu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jak lze (také) opravit pizzo zapalováni u Trumaticu

Poslední aktualizace před 6 let
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 14 let
Jedná se o Trumatic SL 3002 s pizzoelektrickým zapalováním. Po stisknutí to vždy "vhodilo" jednu jiskru, další slabší a pak nic. Pokud se nepodařilo zapálit kamna napoprvé, byla smůla (zrovna na Šikláku, naštěstí byla ještě elektřina).
Vymontoval jsem pizzo jednotku a ukázal v karavan obchodě: to my nemáme! Nepotřebuji zrovna tento typ, dovedu si to upravit. Ale né, to musí být orginál, jinak by to nefungovalo, to se musí objednat. Cena? Určitě nad 1500 Kč.
V Prostějově v Plynoservisu (Jan Roháček, takových obchůdků musí být v ČR desítky) mi prodali pizzo tlačítko za 128 Kč (slovy jednostodvacetosm korun českých), původní jednotku jsem rozebral, vyndal tlačítko prům. 40 mm, spodek uřezal a do vzniklého otvoru jsem tlačítko vsunul, zespodu přitáhl maticí (součást tlačítka), připojil vodiče a máte vidět, jaké to dává "šlahy". A vypadá to jako "orginál".:r
Upravil Doskocil dne 18.04.2010 20:49, před 14 let
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 14 let
Ten karavan obchod byl asi v Přerově?? Náhradní je v nabídce třeba i zde http://www.karava...u-1998.htm a nebo třeba napsat Pecovi tak ten by ho také asi sehnal. Prostě ochota vyjít vstříc není všude stejná. Také se mi pokazil z ničeho nic na lednici a nebyl žádný problém sehnat nový.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
petr a jarkapetr a jarkaČlen
Přidáno před 14 let
Ted jsem si ty tlačítka obědnal také. potřebuju je na vařič:D řešil jsem podobný problém,vzniklo řesení-zapalovaci civka z auta a přerušovač...:^
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
Upravil petr a jarka dne 18.04.2010 20:54, před 14 let
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 14 let
Teď jsem si v textu opravil jednu hrubku a jednu další chybu. Myslel jsem si, že se mi to nemůže stát. Byl to překlep a zapomenutá čárka. Vím, že je to mimo téma, ať mi to nemusíte připomínat.:r
Upravil Doskocil dne 18.04.2010 20:54, před 14 let
PETGEPETGEČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Doskocil napsal:
... a máte vidět, jaké to dává "šlahy". A vypadá to jako "orginál".:r

Já jsem známý takovými postupy pokud možno vždy a všude... hi hi hi ! Taky se u mých přátel vžil název pro taková řešení "gejdošovština" !! Totiž - jmenuji se Petr Gejdoš - odtud to pochází.

Takže gratuluji ! A to i sobě - nejsem se svou "podivností" snažit se opravovat a udržovat vše při životě pokud možno "zadarmo" na světě sám !! Dokázal jsem svého času na STK ukecat i "alobalový zábal" na výfuku svého Wartburgu a dotyčný pracovník se docela srdečně zasmál. Jeho shovívavost ale skončila tehdy v okamžiku, kdy omylem pustil stěrače hned na rychlý chod a oba stěrače uletěly !! Ty osičky byli již tak ohlodané, že mi dalo velkou práci do 24 hodin formou další gejdošovštiny uvést stěrače do chodu - totiž pokud se kdysi šlo na STK hned na druhý den - bylo to zadarmo.

Na to já vždy slyšel...:_
petge
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Doskočil:
To snad není možný takováhle shoda :) Mě se na Šikláku stalo to samý. Nezapalující zapalovač sem vyndal, dal do kapsy a chodil.. ptal se... neúspěšně. Elektrotopidlo jsem sebou neměl, tak sem se rozhod, že rozdělám sklíčko u plamínku a zapálím to třeba špejlí.
Před tímto zákrokem jsem si zapálil cigáro a ejhle nápad :D
Zapalovač za 10,-Kč byl ihned vykastrován, Truma nahozena...
Jak je to jednoduchý...
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Ještě dodatek,
doma jsem origo zapalovač rozebral a chybička byla v tom, že kladívko bylo přidřený a dostatečně netlouklo na piezo, typuju viníka na prach a limonádu(děti), po vyčištění a lehkém mazu silikonovým olejem hází jiskru jak za mlada :)
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 14 let
Samozřejmě jsem se to snažil napřed opravit, po rozebrání jsem kladívko a jeho mechanizmus vyčistil, namazal silikonovýn olejem (má velkou elektrickou pevnost, takže nedělá plíživé výboje), upravil kapsli s pizzokrystaly tak, aby úderník víc trčel z kapsle, dokoce se mi to doma dařilo zapalovat, kdykoliv jsem si vzpomněl. A na Šikláku fiasko, pravděpodobně popraskané krystaly. Tak jsem to vyhodil a koupil nové tlačítko. Další popis v úvodním příspěvku. Ale ta radost z dobrého výsledku "vlastní rukou" je nenahraditelná.
Někdo zas má radost z toho, že se s tím nemusí mrzet a všechno zadá odboníkům. :r
TajfunTajfunČlen
Přidáno před 14 let
Tak když už se probírá samo domo tak mě se zas u topení ohoblovaly uhlíky na motorku rozfuku a když sem se dověděl cenu kerou sem už radši zapomněl dost mě urazila tak sem vyrazil do prodejny Eta kde sem zakoupil sobě o něco větší uhlíky tuším tak za 20Kč přibrousil je namontoval a topení běhá už druhej rok jako nový .Trumě sem poděkoval za ochotu a jejich uhlíky ať si strčej někam  !)
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Rychločistírna komínku a zkouška pevnosti + těsnosti u Trumy, :D

a) několikrát za sebou po dobu asi 5s stlačíme reg. topného výkonu
b)čmucháme po hadici komínku, plyn musí být cítit pouze u nasávání
c)zmáčkneme zapalovač..ozve se tlumené "BUM" a pavouci jsou pryč.
d)komu s pavoukama odletí i jiná část Trumy, tak má např.skřehlý plast vrchlíku.
e)Nebojte se, jestli něco rupne, tak aspoň víte co, plynová zařízení, mají být na to stavěná. :)
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Kluci tak jsem šel do toho piezzo zapalovače z náhradních dílů na sporáky. Naše tlačítko se odmítalo vracet pokud bylo studené. Tak jsem to zapálil špejlí zespodu a pokud bylo teplo tak se vrátilo. Topení jsem se snažil zapálit napoprvé protože tlačítko se vracelo jen pomalu.
Jak píšete ,použil jsem velký osazený díl z originál zapalovače zvětšil dírku,obrousil osazení z nového zapalovače a zapustil dovnitř origo vrchního dílu. Trochu jsem se zdržel při lákání plíšku kostry aby prošel dolů pod plechovou matku. Matku jsem nastřihl a nasadil na ni kostru. Origo konektor jsem upravil aby šel nasadit na kulatý výstup nového zapalováče. Po nafocení jsem ještě dal na origo konektor stahovací bužírku. Tak doufám že to vše přežije ty teploty co jsou v topení.

Ales Gute Gut Ta první fotka pohled z vrchu nejde vložit.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
gut Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Doskocil, Mirek a Jirinka, petr a jarka, PETGE, Lefik, Tajfun, gut

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,240,866 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21471 sekund | Průměrně za: 0.21471 (0) sekund | Dotazy: 100 | Použitá paměť: 2MB/4MB