Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 narkoticke plyny / realita: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

narkoticke plyny / realita

Poslední aktualizace před 5 let
peter_svkpeter_svkČlen
Přidáno před 5 let
caute,

kedze zaciname s karavaningom, citam skoro vsetko a casto aj zahranicne.
Niekolko krat som aj tu na fore nadabil na problematiku narkotickych plynov, a preto ma zaujal aj tento anglicky clanok.

prikladam na rychlo preklad z translatoru bez korektury, original clanok je tu, zaujimave su hlavne komenty!:
https://www.motorhomefun.co.uk/portal...s-attacks/

aké su vaše skúsenosti? (teda verím, že ste hádam ešte nemuseli tomuto čeliť)

Motorové útoky na plyn sa skutočne dejú? 11
JIM BROWN 11. DECEMBRA 2011 MOTORHOME ADVICE
Motorový plynový útok

Nemôže byť veľa ľudí, ktorí nepočuli príbehy motorhomerov, ktoré sú plynné na francúzskych a španielskych diaľničných staniciach. Príbehy sa rýchlo šíria, viac či menej rovnaký príbeh sa opakuje. Často sa menia len ľudia a miesta.

Tieto príbehy spomíname a šírime, lebo nás vydesia. Myšlienka, že spíme v motorhome pri milosti vetrovača, kým nás okrádajú, by naplnila niekoho strachom. Keď sa zobudíte, aby ste zistili, že ste boli okradnutý, a že robotník musí byť s vami priamo v motorovom kajutu, len vyvracia logiku, ako to vysvetlíte? Ako bolo možné, že bol okradnutý bez prebudenia? Napriek tomu sme počuli, že niektorí ľudia boli plynovali a okradli, takže je to jediné logické vysvetlenie; sme boli plynov! Ak nie je logické, ako robili lupiči plyn do motorového vozidla? Ako vedeli, koľko sa dá uviesť? Ako zabezpečili, aby všetci cestujúci, bez ohľadu na rozdielne telesné váhy, získali správnu dávku, aby ich nezabili? Ak je táto látka ľahko podávaná a nemá žiadne následky, potom prečo sa nepoužíva v medicíne? Prečo sú podvodníci, ktorí vlastnia tento "zázračný plyn", obmedzujú jeho používanie na niekoľko britských dovolenkárov a vodiča nepárnych kamiónov?

Myslím si, že ľudia prijímajú plyn, keď neexistujú žiadne jasné dôkazy. Možno je to správny predpoklad, ale podľa môjho odborného názoru, na základe dôkazov, ktoré som videl až doteraz, si myslím, že vysvetlenie plynu sa používa príliš rýchlo a bez toho, aby to premýšľalo. Tisíce ľudí sa zobudia doma, aby zistili, že boli okradnutí, nepočul som to, že by sa používal plyn. Možno to má.

Faktom je, že sa často prebúdzame a existujú stovky prípadov, keď sa motorikom prebúdza zvuk zlodeja, ktorý sa pokúša dostať sa do svojho karavanu. Keď sa nezbudíme, začneme podozrievať, že plyn mohol byť použitý ako nejaký spôsob vysvetlenia. Bol som profesionálnym ochrancom väčšinu svojho dospelého života, ale kým som spal, raz som bol okradený v hotelovej izbe. Som si istý, že som nebol vypustený, som opil len niekoľko pohárov vína, ale to je jediná obrana, ktorú mám. Mal som od mojich kolegov z mojich rokov niekoľko rokov, ako by som si želal, aby sa okolo nich objavilo ospravedlnenie o plyne, som si istý, že by som sa na ňu uchýlila, aby som zachránila moje červené. Možno to urobia aj polícia; "Prečo sa nevzbudili? Možno, že boli plyny! "Je to jednoduché vysvetlenie, uzavretý prípad, vydané číslo zločinu. Ako bezpečnostný konzultant v Londýne som poznal z nespočetných hotelov, kde boli celé okná miestností okradnuté bez toho, aby sa obyvatelia prebudili. Jeden alebo dva, ktorí boli prebudení alebo ktorí neboli spali, prijali mumlovanie, "prepáčte nesprávnu miestnosť." Pri vyšetrovaniach nikto nepomyslel na to, že plyn bol použitý, ale to môže byť tak, ako keď unavení alebo ospalí cestujúci spia spať cez veľa vecí! Ide o to, že myslím, že všetci spíme trochu viac, než si myslíme. Všetci sme sa pýtali, počuli ste včera v noci túto hromovú búrku? A nič nepočuli. Spal som cez výkriky mojich detí nočné mory.

Spomínam si, že keď som v armáde (dávno) raz som vzal pušku od mladého spiaceho vojaka, nebol plynovaný, bol veľmi unavený a spánok zdravo. Mnohí z vás, rovnako ako ja, som si istý, že sa môžeme dostať do postele s našim partnerom bez toho, aby sme ich prebudili, alebo sa môžu dostať z postele bez toho, aby vás prebudili. Zlodej sa s nami nedostane do postele, je pravdepodobne v motorovom dome menej ako 45 sekúnd a vezme si peňaženku z nočného stolíka a fotoaparátu z jedálneho lístka. Myslím, že je smutné, že ľudia sú odložení cestovanie na kontinente kvôli obavám, že budú plynné. Tlač a polícia sú vinní z toho, že tieto príbehy ďalej propagujú tým, že naznačujú plytvanie bez zhromaždenia dôkazov na podporu teórie inak ako "ak sa nevzbudili, musia sa dostať na plyn". V septembri 2007 vydala Royal College of Anesthetists vyhlásenie na svojej webovej stránke, odhaľujúc plynné príbehy. Sú tiež toho názoru, že ide o mýtus. Mali by ste však byť toho názoru, že anestéziológovia "by povedali, že" akým spôsobom je to pre nich obťažovanie, ak niektorí z nich s plechovkou "vlhkého štartu" môžu robiť to, čo trénovali roky! Osobne si myslím, že plynové príbehy sú mestom. Ak sa títo čitatelia tu obávajú plynovodu, prosím, kúpte si detektor, ak sa budete cítiť lepšie, ale buďte varovaní, ak ste zaparkovaní na verejnom mieste, kde je veľká šanca na okradanie, pohodlie, ktoré ste odvodili váš detektor by vás mohol spať trochu príliš zdravo a potom kto vie, čo sa môže stať.

Motorové útoky na plyn - profesionálne stanovisko Vyhlásenie Kráľovskej vysokej školy pre anesteziológov sa uvádza veľmi. Čítajte a posúďte sami.

Napriek čoraz väčšiemu počtu správ o plynoch v motorových domoch alebo komerčných nákladných autách vo Francúzsku a varovaní, ktoré ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje na to, že cestujúci si uvedomujú toto nebezpečenstvo, táto akadémia naďalej zastáva názor, že ide o mýtus. Podľa názoru kolégia nie je možné, aby bol niekto v bezvedomí vyfúknutím éteru, chloroformu alebo akéhokoľvek z bežne používaných prchavých anestetických činidiel cez okno motorového domu bez vedomia, aj keď spali na čas. Eter je extrémne štipľavý prostriedok a relatívne slabá anestézia podľa moderných štandardov a má veľmi dráždivý vplyv na vzduchové priechody, čo spôsobuje kašeľ a niekedy aj vracanie. Trvá určitý čas, kým sa dostane do bezvedomia, aj keď je daná priamou aplikáciou na tvár na handričke a koncentrácia potrebná určitým druhom sprejov podávaných priamo do miestnosti by bola obrovská. Vôňa visí niekoľko dní a každý deň bude zrejmé. Aj silnejšie moderné prchavé činidlá by museli byť dodávané v cisternách nosného plynu alebo veľkým kompresorom. Potenciálni agenti, ako je ten, ktorý používajú Rusi v moskovskom obliehaní, sú málo a ťažko sa získavajú. Okrem toho by tieto lieky boli pre priemerného zlodeja príliš drahé. Ďalším dôležitým bodom, ktorý treba mať na pamäti, je, že všeobecné anestetiká sú potenciálne veľmi nebezpečné, a preto sú v Spojenom kráľovstve podávané len lekári, ktorí absolvovali mnoho rokov postgraduálneho výcviku v tomto subjekte a ktorí zostávajú s pacientom v bezvedomí v anestézii. Nekontrolovaní pacienti pravdepodobne zomrú v dôsledku prekážky dýchacích ciest tým, že ich jazyky spadnú. V moskovskom segmente približne 20% ľudí zomrelo, mnohí zrejme z obštrukcie dýchacích ciest priamo súvisiacich s použitým činidlom. Ak by bol pre tento účel dostupný úplne bezpečný, bez zápachu, silný a lacný anestetický prostriedok, je pravdepodobné, že lekárska profesia o tom vedie a skúma jeho použitie v anestetickej praxi.

cesta je ciel
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Už se tady něco na to téma řešilo. Závěr, že neexistuje narkotizační látka, která může uspat posádku a přitom nebýt cítit, je přinejmenším povrchní. Zvlášť, když naši "vědci" z C24 sami takové látky koupili a vyzkoušeli. Viz link...
https://www.carav...post_60968

Krom toho zdroj, který cituješ mi připadá celkem tendenční. Byli tam dva komentáře těch, kteří popisovali traumatizující zkušenost svých přátel, ale byli forem označeni za naivky, protože se to nestalo přímo jim.
Trochu mi to připomíná vlákno o projíždění Srbskem. Jeden komentář byl o tom, jak tam jeden z nás jel již 10x a nikdy se mu nic nestalo. 9 měsíců poté, ten samý autor psal omluvu, neboť když Srbskem cestoval pojedenácté, stalo se mu přesně to, co zpochybňoval.

https://www.carav...ost_235268
https://www.carav...ost_256839

Takže suma sumárum. Nepodceňovat nebezpečí. Mám senzor na narkotizační plyny a zatím zafungoval jen, když si někdo v jeho blízkosti pšouknul. A to jsme se všichni z plna hrdla zasmáli.
Není mi líto těch korun, co to stálo a to ani tehdy, jetliže se nám nikdy nepřihodí, že by nás někdo chtěl uspat plynem. Tuto zkušenost si raději poslechnu z druhé ruky.
Knaus Van i650MEG, 2017
CoralekCoralekČlen
Přidáno před 5 let
Já jsem v minulém autě měl detektor na plyny. Nevím ale jestli to k něčemu je. Pokud mne to zbudi, tak než si uvědomim co se děje několikrát se nadechnutí a jsem zas v limbu. Mám to odzkoušené, když mi v noci vlezl chlap do auta. Než jsem se probral byl fuč. Ani jsem nestihl použít pepřák.
Zdraví
Coralek
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 5 let
Nejsem sice chemik, ale bráno selským rozumem a starými školními vědomostmi vycházím z toho, že prakticky všechny plyny jsou buď lehčí nebo těžší než vzduch a tudíž při uvolnění stoupají nebo klesají. Teprve až překročí jejich koncentrace hustotu vzduch, začnou se vytlačovat do prostoru. Vzhledem k tomu, že v karavanu se spí v různých výškových úrovních (alkovna - sedačky) a že většina, ne-li všechny narkotizační plyny, jsou při překročení určité dávky smrtící, pak by zřejmě k těmto následkům již někdy došlo. Protože vyplnit narkotizačním plynem celý objem byť menšího karavanu by zřejmě sice mohlo způsobit uspání části posádky v horní (dolní) části, ale také současně trvalé uspání posádky v opačné výškové úrovni. Zloděj by navíc asi musel mít dost objemnou nádobu s plynem a sám při vstupu do karavanu použít dýchač nebo karavan dostatečně odvětrat, aby tam také neusnul. Netvrdím, že k použití narkotizačního plynu nemůže dojít, ale je rozdíl nafoukat ho do relativně malé kabiny osobáku nebo kamionu a něco jiného vyplnit jím karavan, který má vnitřní objem několikrát větší a, jak už jsem napsal, podstatně členitější. To, že spícího majitele zloděj neprobudil, není zase nic až tak zvláštního. Z domácích luhů a hájů je známa spousta případů, kdy se zloději v noci vloupali do bytů, kde majitelé spali, klidně je celé prohledali včetně ložnice a nočních stolků a majitelé to prospali, aniž si k čemukoliv přičichli. Že se tedy neprobudí posádka karavanu na dlouhé a mnohdy únavné cestě, zvlášť když si třeba ještě před spaním dá pivko nebo panáčka na vylepšení chuti, nemusí být nic tak zvláštního.
Zdraví
Luboš a Dáša
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 5 let
Část článeku v CCC
dukecz Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
peter_svkpeter_svkČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

dukecz napsal:

Část článeku v CCC


suhlasim
cesta je ciel
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: peter_svk, DDT, Coralek, Lubos a Dasa, dukecz

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,017,324 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12590 sekund | Průměrně za: 0.1259 (0) sekund | Dotazy: 70 | Použitá paměť: 1.81MB/4MB