Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Zazimováno: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Zazimováno

Poslední aktualizace před 5 let
prokydaprokydaČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
v minulém týdnu mi konečně dorazila plachta na můj karavan a tak mám konečně /za 5 minut 12/ zazimováno.
Překvapivá zkušenost, o kterou se chci podělit, se týká velikosti plachty HTD. Vlastním karavan Hobby 495 z roku 1998 s rozměry bedny šířka 2300 mm a délka 5260 mm. Objednal jsem si tedy plachtu HTD pro karavany šířky 0-233 cm a délky 500-550 cm. Člověk by očekával přiměřenou rezervu v délce, avšak tato se nekoná. Plachta padla na karavan jak prdel na nočník a jen tak tak šla zapnout!
Rada "k nezaplacení" - bude-li se délka bedny vašeho karavanu přibližovat horní hranici rozpětí délek udávaných výrobcem, sáhněte raději po větší velikosti! Mně to naštěstí vyšlo, ale viděl jsem tu pár nešťastníků, jenž inzerovali prodej nové, pro ně malé, plachty na karavan...
Hobby Exclusive 495
Upravil Fun dne 04.12.2018 17:32, před 5 let
prokyda Připojili následující soubor:
zazimovano.pdf [Nejsou k dispozici žádné informace / 53 stažení]
prokyda Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
máš to hezký, jen předám zkušenost, kterou jsem také získal. Pod tyč pojezdového kolečka je dobré na dlouhé stání vložit přiměřeně dlouhý špalek, tak , aby oj stála na špalku a ne na nafukovacím kolečku. To se váhou zbytečně dlouhodobě deformuje.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
prokydaprokydaČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
děkuji za radu.
Stávající kolečko je v naprosto příšerném stavu (zcela zpuchřelé) a jen díky svému lajdáctví jsem se ještě neodhodlal jej vyměnit. Leč na jaře před prvním výjezdem mě to nemine.
Nové kolečko již budu šetřit dle tvých rad (y)
Hobby Exclusive 495
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
zrovna mám jedno volné v garáži. Nová guma s duší na jaře 2018. Nová silonová pouzdra ve středu na hřídelce. Disk je ocel. Odešel mě na podzim šnek u kliky, tak jsem to musel koupit celé a kolečko mě zbylo navíc, takže kdyby jsi měl zájem tak nabídni cenu.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 5 let
Ahojte.
V prvom rade by chcel poznamenať že krycia plachta HTD nie je celkom taká akú ju výrobca opisuje.
Tak isto som si ju objednal prišla pred 10 dňami,cez firmu Burimex.
No včera kedže dosť pršalo povedal som si že idem karavan skontrolovať.Odzipsoval som zadnú stenu pretože karavan som schválne naklonil na zadnú časť aby voda zo strechy mohla lepšie stekať.
Neveril som vlastným očiam,voda stekala po pramienkoch po streche karavanu a (nie po plachte) následne dole po zadnom okne a kedže tá plachta má dole sťahovacie gumičky,tak sa tam vytvorilo zasobisko vody.
V druhom rade som volal do fimy Burimex na reklamačku a hned sa ma pýtali či sa na streche nevytvorily previsy plachty,povedal som že áno kedže dosť silno pršalo.
Takže rada znela:vypodložiť plachtu polystyrénom kedže mám strešne okno lyžiny a pod.
No nakoniec len rada tým čo vlastnia takúto plachtu,urobte všetko preto aby ste na streche nemali prevysi lebo ináč tá plachta je ničomu.:o
S pozdravom Lubo
P
petrazlatkaNováček
Přidáno před 5 let
Plachtu mám na střeše přívěsu podloženou (podepřenou), nafukovacími dětskými balóny na pláž tak, aby tvořily jako hřeben střechy a přívěs mám silně nakloněn
dopředu. Balóny, aby při silnějším větru necestovaly po štřeše (i pod plachtou), jsou v plastových pytlích na odpadky a uvázány za komínek, střešní ližiny atd.
Přívěs je suchý a pod plachtou dýchá, vlhko nevlhko, již čtvrtou sezónu. Když napadne sníh, tak ho z žebříčku ometám. Chvíli trvalo vyladit velikost a umístění balónů, aby se na plachtě při dešti netvořily prohlubně s loužemi a voda stékala po plachtě jako po střeše.
HONZAV1HONZAV1Člen
Přidáno před 5 let
Tak já už tu někde o velikosti plachty psal - opravdu je třeba brát o dost větší. Mě se karavan pod plachtu koupenou s rezervou téměř nevešel. Jestli se dovnitř dostává voda, nevím, mám na střeše prohlubeň ve které mi stojí voda, takže pokud ještě roztaje led, vypodložím. Předchozí plachta - ta šedá, fungovala dobře a voda se dovnitř nedostávala. Příští rok už bude mít vlastní garáž. Honza
Honza+Jitka+Iwik+Luky+HOBBYK
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Bratranec si moc dávno přikryl auto igelitem, jak pršelo tak to pod igelitem zavlhlo a na barvě se udělaly takové světlé fleky. Nevím jak to nazvat ale snad to změkčovadlo z igelitu se dostalo do té barvy.
Taky tu někdo psal že přikryl nějakou vestavbu na fiatu scudo černým igelitem , karoserie vestavby byla z plastu a prasklo to v ohybu okna.

Píšu to kvůli tomu balonu já mám s přikrývání igelitem trochu strach. Neudělá ten polystyren taky nějakou neplechu?
Nebo ta voda pod plachtou jak na to posvítí sluníčko.

Gut
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 5 let
Tie balóniky je tieš dobrá vec len neviem či po čase nesfúknu.
Ja som sa predsa len rozhodol pre ten polystyrén a aby tá plocha tých tabúľ na streche nerobila plieseň alebo nejakú iné problémy(ako to tu už bolo spomenuté)tak nalepím na jednú stranu tej tabule pásiky s tenšieho polystyrénu aby tá styčná plocha medzi strechou a polystyrénom bola čo najmenšia.
V mojom prípade kde som mal tie prevysi z vodou tak v tom mieste je už určite poškodená impregnácia plachty skúsim niečo o tom zistiť ako by sa to znova dalo naimpregnovat.
S pozdravom Lubo
P
petrazlatkaNováček
Přidáno před 5 let
Ten igelit, dnes polyetylén, nebo z čeho ty sáčky dělají, slouží jen abych mohl balóny nějak přivázat. Balon strčím do pytle na těsno, pytel zavážu a za ten vršek pytle pak přivážu ke střeše. Balóny jsem koupil u místního větnamce za cca 60kč a drží spolehlivě celou dobu než sundám plachtu po zimě.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: prokyda, Miroslav6, lubodano, petrazlatka, HONZAV1, gut

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,590,957 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14477 sekund | Průměrně za: 0.14477 (0) sekund | Dotazy: 89 | Použitá paměť: 1.92MB/2MB