Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Měnič - měření, test: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Měnič - měření, test

Poslední aktualizace před 5 let
K
karlicČlen
Přidáno před 5 let
Koupil jsem z Číny sinusový měnič za dobrou cenu, který jsem posléze proměřil a otestoval.
Název na Aliexpress "Pure Sine Wave Power Inverter DC12V to AC 220V Converter+2 LED Display" s hodnotou 4000W. Cena 128 $ . Po doručení a komunikaci s prodejcem, že měnič není 4000W, ale 1500W, prodejce něco vrátil a tak měnič Sinus s proměřeným výkonem 1500W stál pouhých 100 $ - 2.300Kč . I když měnič dává 220V, jak bylo standardem před pár lety (nyní je 230V), nebyl s žádným přístrojem problém. Běžel jak notebook, tak vrtačka, rychlovarka i chlaďák na pivo.

Měnič s označením na samolepce 4000W má výkon 1500W a s tím je nutno počítat, tato hodnota je jak na desce, tak na trafech.
Jištění je 6ks pojistky po 40A, tj. celkem na vstupu 240A, tj. nějakých cca. 3.000W max. špičkový krátkodobý příkon.
Sinusovka je hezká, jak má být. Napětí při zatížení od minima do maxima bylo stabilní, pohybovalo se od 218V do 225V. Odporová zátěž až do 1500W naprosto bez problémů. Indukční zátěž nad 1000W použila softstart v měniči a posléze běžela také hezky. Průběh sinusovky se v různé zátěži neměnil, byl stabilní. Kmitočet se pohyboval minimálně a to od 48Hz do 52Hz.
Po připojení zátěže se plynule od nuly do maxima zvyšovaly otáčky ventilátorů a tím i hluk. Úplně naprázdno vydává měnič jen minimální brum, který by v noci mohl stejně někoho rušit.
Přistroj jsem rozebral, zkonroloval jak je udělán a nelze asi nic na konstrukci namítat. Všechny spoje byly dotaženy pořádně, nikde se nic nehýbalo, prostě konstrukčně asi OK, více ukáže čas a otřesy v karavanu.
Účinnost byla 90%. Odběr při běhu na prázdno 12W (1A), což je hodně, ale to má většina měničů. Proto mám u baterky normální mechanický odpojovač baterií, kterým měnič při potřebě zapnu nebo vypnu. Je zbytečné, aby běžel naprázdno a čerpal energii.
Upravil karlic dne 05.11.2018 14:10, před 5 let
karlic Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
VWencaVWencaČlen
Přidáno před 5 let
Super, uz dva dny nad nim uvazuji, ale bal jsem se. Tak jsi se akorat trefil :) Diky.
VW T4 Multivan prestavovany na campingovou upravu
B
bob7373Člen
Přidáno před 5 let
Bezva informace, dík.
martulinmartulinČlen
Přidáno před 5 let
predelaval sis na vystupni EU zasuvku? pasuje?
K
karlicČlen
Přidáno před 5 let
Zastrčil jsem do měniče normální 230V zástrčku CZ (PC kabel), trošku se viklá, protože ta zdířka je univerzální pro různé zástrčky, ale kontakt má OK. Použil jsem kabel od PC, ten jsem na druhém konci uřízl a zapojil do el. krabice. Z krabice mám rozvedeno na jednu zásuvku ven, měl jsem tam dvě zásuvky, tak jednu z těch dvou jsem předělal k měniči (pro chlaďák na pivo : ) ) Další zásuvku z krabice jsem dal dovnitř karavanu.
Měnič odpojuji od akumulátoru odpojovačem baterií pro velké proudy.
karlic Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: karlic, VWenca, bob7373, martulin

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,954,770 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14515 sekund | Průměrně za: 0.14515 (0) sekund | Dotazy: 73 | Použitá paměť: 1.8MB/4MB