Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 bydlení na 4 kolech: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

bydlení na 4 kolech

Poslední aktualizace před 3 roky
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
No...nevím,jestli vyjde nastejno vytápět 150m2 v baráku a nebo 35m2 v mobilheimu,popř 10m2 v karavanu.Jestli to dokážeš,tak to je na Nobelovu cenu.Já bydlel 40 let v baráku.Za energie se tam platilo zhruba 7500,-měsíčně plus daň z nemovitosti a pojistka.9 let v bytě,tam to nebylo tak hrozný,ale zase se tam platil fond údržby 2000,-.Takže z vlastní praxe můžu říct,že levnější bydlení,než je v mobilhauzu neexistuje.Žádný vodný,stočný,plyn,...jen elektřina...bez ní to bohužel nejde.Teorie,je sice dobrá věc,ale praxe je praxe.Kdo to nezkusil,tak mě prostě nepřesvědčí.
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
Nehledě na to,že pořizovací cena baráku a karavanu,je úplně někde jinde.A ta návratnost i kdyby to vytápění v baraku bylo levnější je v nedohlednu
radek argosradek argosČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

Mira44 napsal:

No...nevím,jestli vyjde nastejno vytápět 150m2 v baráku a nebo 35m2 v mobilheimu,popř 10m2 v karavanu.Jestli to dokážeš,tak to je na Nobelovu cenu.Já bydlel 40 let v baráku.Za energie se tam platilo zhruba 7500,-měsíčně plus daň z nemovitosti a pojistka.9 let v bytě,tam to nebylo tak hrozný,ale zase se tam platil fond údržby 2000,-.Takže z vlastní praxe můžu říct,že levnější bydlení,než je v mobilhauzu neexistuje.Žádný vodný,stočný,plyn,...jen elektřina...bez ní to bohužel nejde.Teorie,je sice dobrá věc,ale praxe je praxe.Kdo to nezkusil,tak mě prostě nepřesvědčí.



Míro,
nechci nikoho urážet, ale víš jak se to říká: bav se s volem o sobotě, když ho v pátek zabijí. Někteří lidé jsou přesvědčený, že život v baráku o minimálně 5 místnostech je nutnost.
Koukni jen kolem Prahy, kolik zde vyrostlo baráku a rostou další a další, když ráno jedu do Prahy a jedu třeba kolem sjezdu na Barandov a auta stojí pomalu už od Ořecha na odbočení na Baranďák, jen vzpomínám na slova to kamiony vždycky zacpou Prahu, ucpou Baranďák, zasekají jižní spojku atd. Teď tam kamiony nesmí a kolony jsou ještě horší HA HA HA.
No a na koho to teď svedeme ???? Na radní na jejich plánování, na jejich uvažování, na to že nejsou záchytné parkoviště, že nefunguje hromadná doprava jak má atd.
Když se zeptám kamaráda, jestli to byl dobrý nápad koupit barák v Nižboru v dezolátním stavu za nesmyslné peníze a pracovat v Praze a každý den jezdit osobákem + MHD platit za vše a trávit 1,5 h ráno a to samé odpoledne na cestě z a do práce, už jen smutně klopí oči.
Když jsem mu říkal před koupí, že byt v Praze je sice dražší a on chtěl ušetřit, ale když by ušetřil peníze za cestování a místo těch dvou zbytečných hodin na cestách zůstal déle v práci , tak jsem mu spočítal, že za tuším 6 let by se rozdíl ceny baráku a bytu v Praze smazl a už by jen vydělával. Nehledě že byt v centru Prahy pronajmu ale byt v Nižboru moc na pronájem není.
No a najednou mi už dává za pravdu a zkouší barák prodat, ale s hypo se špatně prodává, dost složité.
A nemluvě o vyprchaném prvopočátečním nadšení.

Ale někteří lidé si nedokáží ani sečíst kolik utratí měsíčně, proto budou tvrdit, že život v obytce je nejdražší. Jak říká můj kolega, můj sen je platit pouze operátora. ( za telefon pro ty méně chápavější).

Snažím se sledovat spousty lidí a s některými jsem se seznámil i na cestách, kteří žijí v obytce třeba půl až tři čtvrtě roku.
Nejen Zdeněk s Bobeškou ale třeba i Rebe-love rodina na cestách, Nebo Olda Kácha ve španělsku a další a další.
Nebudu jmenovat, abych se nikoho nedotkl, ale jak je možné, že po navrácení ze zahraničí ti někteří hlásí, kolik peněz z nicotného důchodu ušetří, oproti bydlení doma ???

Bydlím doma musím platit a mám jen důchod, pronajmu byt a bydlím v obytce a rázem mi zbývá na cestování.
Ale to nemá cenu někomu zabedněnému vysvětlovat.
Každopádně slibuji, že si povedu svědomitě výdaje po nastěhování do obytky a rád se o toto podělím na místním fóru.

O Maroku bych psát neměl, nebyl jsem tam, ale co jsem poslouchal z vyprávění, i v kempu se tam dá přežít celá zima za super peníze. To ti řeknou jak Němci, tak už začínají i Češi objevovat kouzla Maroka přes zimu.

Taky si nechám nějaké zázemí o tom žádná, ale na obytku a život v ní nedám dopustit. Ano není obytka jako obytka a zvláště když máš děti, je to mnohem složitější ale v jednom nebo max ve dvou se to fakt dá a lidé mají k sobě mnohem blíž.
O nákladech vypovídá bydlikemevropou, stačí se kouknout na měsíční náklady třeba na Krétě nebo někde v Turecku a vsadím se, že i v tom Španělsku to bude hodně málo. Musíme si uvědomit, že Zdeněk s Bobeškou dělají přesuny pomalu obden a přesuny dělají přes pomalu celou Evropou zjara a na konci léta. Tak že to jsou peníze které odečtu a kam se dostávám potom s cenou ???

Oni mají měsíční útratu i jídlem, co jiný mají jen poplatky na bydlení !!!!!!! Ale jak říkám některým lidem to nevysvětlíš.
pro některé je to jako FAKE NEWS a to je ten příklad těch finančně negramotných.
Když budu v nájmu + poplatky + cestování z a do práce kolik zbude z výplaty ???
To říkám pořád že život v obytce vychází poměrně levně a hlavně nezávazně a vzorný příklad je bydlikemevropou.
Díky nim už to plno lidí pochopilo a uvědomilo si, že to opravdu jde.
Na startu jme byli všichni stejně a každý si mohl za život našetřit a investovat jako Zdeněk ale ne každý to dokáže.
Proto on je přesně ten příklad, který já už říkám pár posledních let, jde to šetřit a dávat na stranu a potom investovat tak, abych byl zajištěný po zbytek života, ale většina lidí si chce užívat hned a nemyslí na to co bude za 20 až 30 let.

Neříkám že všichni na to mají možnosti a to jak finanční tak hlavně pracovně ale neustále se rozšiřuje okruh rodin,
kteří takto žijí a jsou mnohem spokojenější.

No to jsem se zase rozepsal, ale já jsem strašně upovídaný vždyť mně znáte někteří
bleriot11bleriot11Člen
Přidáno před 5 let
Já furt nechápu,proč se tu srovnává Trabant a Rolss royce.Pořizovací ceny jsou také rozdílné a obojí jezdí.A když nemám ani na jedno chodím pěšky...
Mám na koupi domu a bydlení v něm,koupím dům(byt,chatu).Nemám,tak koupím mobila,nemám na mobila koupím karavan,nemám ani na bydlení v karavanu a jsem bezdomovec...tak to prostě je.
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
Já barák mám,ale připadá mi zbytečný bydlet v 4+2 sám a platit 7000 měsíčně za provoz.Kdyz mi na přespání stačí karavan,kde mi vyjde provoz na třetí u.
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let
Vsichni maji pravdu, jelikoz srovnavaji se svoji skutecnosti.
Me ta cisla vychazeji jinak.
Nebudu zohlednovat porizovaci cenu obytka a domu ani zapocitavat hypoteky a pod.
Mam 9 let stary dum o 1 poschodi, v pudorysu 110m2.
Vse na elektrinu (tepelne cerpadlo).
Mesicni provoz domu elektrina, voda, odpady 3200 kc.

Kdyz jsem cetl o Spanelsku hovori, ze v kempu se da sehnat pri delsim pobytu cena 5€/den.
Za mesic to vychazi 150€ tj. Cca 3900 , lze predpokladat ze cena je bez energii.

Podle toho mohu tvrdit, ze pobyt v OA je drazsi nez me bydleni v porovnani nakladu na bydleni.
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

Karel Prokop napsal:

Myslím že je načase znovu hukázat, že nejsme zas tak darebnej národ.
....


Karle, mě by zajímalo - jak máte v plánu řešit technickou? Podle fotek to nemá vlastní nosnou konstrukci a z podvalu to sundat nepůjde, takže technickou to projít nemůže... Nebo to budete nějak homologovat?
Já chápu, že to jednou převezete jako náklad - ale co po dvou letech?
A když to bude jako fix - proč je to na podvalu? Vždyť to by stačilo dát na podval použitý lodní kontejner a na místě ho sundat a výsledek je úplně stejný... Resp. u kontejneru je dopředu známá cena...
Díky moc za info.
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
O Špnělsku nebyla řeč.Já bydlím a pracuju v Čechách a posuzuju ceny tady.Nebo ty máš snad ten barák ve Španělsku?
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

Mira44 napsal:

O Špnělsku nebyla řeč.Já bydlím a pracuju v Čechách a posuzuju ceny tady.Nebo ty máš snad ten barák ve Španělsku?

Bydlim v cr, jen jsem to porovnal pokud bych prebyval s OA ve Spanelsku, kde se pres zimu jezdiva z titulu zda lze nebo nelze usetrit kdyz nahradim zimu v baraku za teplo v OA nekde.
Jake byvaji naklady na dlouhe pobyty v cr (kempy) to nevim a nenarazil jsem na nejaky clanek kdo by neco sdelil. Ale zadarmo to nebude.
Ale nakonec to je jedno. Kazdy si zvoli podle sebe.
Upravil hymer662 dne 10.11.2018 13:09, před 5 let
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
to Mira44. to je přesně ta demagogie. Porovnávat náklady na provoz baráku o 150m2 s mobilheimem o 35m2.

Na vodném a stočném prostě neušetříš. Pokud máš studnu u baráku, trativod a septik, je jedno, jestli to tam teče z baráku nebo maringotky.
A pokud se máme dostat ne stejnou obytnou plochu, cena 4ks mobilheimu bude vyšší než cena bytu/domu. Samozřejmě, pokud nebudu porovnávat zateklý vrak s luxusním bytem na prestižní adrese.

A teorii Radka argose s ucpanými cestami už vůbec nerozumím. Je jedno, zda do centra pojedu autem z domu ze satelitu, nebo maringotky stojící u lesa při satelitu. Nepředpokládám, že by si někdo postavil maringotku na Václaváku a do kanclu chodil pěšky nebo jezdil MHD.

Bydlíme v 8-mi lidech v domě o cca 320m2. To je cca ten poměr 35m2 na hlavu. Měsíční náklady na plyn, el, vodu, daně atd je cca 8.000Kč. Nemotám do toho pořizovací náklady, hypotéky, amortizace, ušlý zisk z případného pronájmu. Průměrný náklad na hlavu je tedy cca 1000Kč = cca 35Kč/den.

je zbytečné do toho motat voly o sobotě a urážet se tu. Kde chybí argumenty, začíná křik a urážky. To je smutné a je to škoda. Zejména při té sobotě.

Ale vlastně když už mne v pátek porazili, může mi to být jedno
camperboycamperboyČlen
Přidáno před 5 let
Maria má pravdu. Selským rozumem vzato. Máš vlastní zasíťovaný pozemek? Postav si na něm zámek, barák, mobilhaus, týpý, luftbalon, jak je libo. Jsi na pronajatém, nedej bože na obecním pozemku? Chovej se slušně, nekraď vodu z požárního hydrantu, neodvážej hovna do přilehlého lesa, nenapojuj el rozvod na lampu veřejného osvětlení. Souznění s přírodou je trochu o něčem jiném než parazitovat na těch v uvozovkách "debilech" kteří s tou přírodou (opět v uvozovkách) až tak necítí, postavili si s vypětím sil domeček a řádně platí vodné, stočné a jiné energie.
P.S. Na stará kolena také uvažuji o stavbě minimalistické trucovny, ale zásadně na vlastním pozemku a zásadně s ofiko přívodem vody a elektřiny. Odpad vyřeším čističkou.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 5 let
Dukecz: (y) jasně, že je to kontejner.
Sundavací, zas tam dací.

All: asi jsem to neřek´ouplně přesně, ale výroba nemá úplně primární účel na trvalý bydlení.
je to na:
ekovýchovu dětí a lidí co je to zajímá (verze s recyklací vody, suchý ekologický záchod)
nebo jako luxusní chata na pjekným místě (verze s velkou nádrží, chemickým WC, saunou a krbovými kamny)
a další modifikace.
Takže spekulace o cenách a španělsku jsou v našem případě zcela :) mimo původní záměr.
Nicméně díky všem za živou diskuzi a zájem, pro mě tohle vlákno přínosný je, protože obec karavanistická je zasvěcená a její názory si přeberu a jsou mi k užitku.
Bobešku,Zděndu i Oldu Káchu samozřejmě osobně znám,...Vyprávěli mi o svých cestách a životě na 10m2 vícekrát.

Takže díky všem a hezkej wheekend.
p.s.
jak bude výroba pokračovat, pokusím se občas dát nějaký info, popřípadě photo.
prcek61prcek61Člen
Přidáno před 5 let
jj a je to venku Karel dělá průzkum bojem (y)nebo spíše si přihřál polívčičku. Já už se bál že to je další způsob jak vydrbat se stavebňákem a bydlet kde se mi zamane bez stavebka což byl původní záměr mobilheimu než se to zatrhlo. Ta bouda je jenom kam se schovat když prší nebo nouzově přespat nebo vysypat nezbedný zadlužený děti z baráku a přihlásit je na ůřadě takový je záměr .:D:D
A tady už se řeší jak prodat barák protože má drahej provoz a kolik stojí kemp v tramtárii.A jak chodit do práce pěšky aby nekolaboval Barandovák . Já v Praze nedělám tak mě to nezajímá a barák mám velkej a na důchod stavím ještě větší aby se mi tam ty nakřečkovaný krámy všechny vešly!! Protože bydlet v boudě číst knížky nebo čumět do dálky jestli si už pro mě de to fakt NE! Já musel;)
Jo a tom baráku je samo taky velká garáž aby se tam vešel náš Bydlík Betík
Upravil prcek61 dne 10.11.2018 18:42, před 5 let
camperboycamperboyČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

prcek61 napsal:

jj a je to venku Karel dělá průzkum bojem (y)nebo spíše si přihřál polívčičku. Já už se bál že to je další způsob jak vydrbat se stavebňákem a bydlet kde se mi zamane bez stavebka což byl původní záměr mobilheimu než se to zatrhlo. Ta bouda je jenom kam se schovat když prší nebo nouzově přespat nebo vysypat nezbedný zadlužený děti z baráku a přihlásit je na ůřadě takový je záměr .:D:D
A tady už se řeší jak prodat barák protože má drahej provoz a kolik stojí kemp v tramtárii.A jak chodit do práce pěšky aby nekolaboval Barandovák . Já v Praze nedělám tak mě to nezajímá a barák mám velkej a na důchod stavím ještě větší aby se mi tam ty nakřečkovaný krámy všechny vešly!! Protože bydlet v boudě číst knížky nebo čumět do dálky jestli si už pro mě de to fakt NE! Já musel;)
Jo a tom baráku je samo taky velká garáž aby se tam vešel náš Bydlík Betík


Jojo, Karel je starý fiškus, také mě napadlo, že ta divoká diskuze je vlastně umělý průzkum veřejného mínění. Nicméně z mého pohledu je Karel inteligentní chlap, starý zkušený praktik, který na co šahne tak umí. Navíc jeho češtinský jazyk je zábavný, neumím si představit C24 bez jeho příspěvků. Tak panstvo buďme velkorysí a odpustme trochu té podprahové reklamy. Za mě KAREL na hrad! :)
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
S tím bydlením v 8 lidech ve velkým domě,to máš pravdu.To může vycházet na 1000kc na jednoho.Jen je něco jiného,tam bydlet sám a platit těch 8000,- to je pak lepší bydlet v něčem menším a platit třeba jen ty 2000,-.A taky v jednom člověku bude asi obytná plocha složená ze 4 mobilheim celkem zbytecnej luxus.
M
Mira44Nováček
Přidáno před 5 let
To Nemilany....
Nemyslel jsem ani celoroční ubytování v kempu.Mam svůj vlastní pozemek,na kterém jsem celoročně.Takze žádný pronájem neplatim.....Když by jsi chtěl srovnávat celoroční bydlení v kempu s bydlením v domě,tak bys jo ale musel mít postavený na pronajatém pozemku,aby to bylo srovnatelné.
copycopyČlen
Přidáno před 5 let
prcek61prcek61Člen
Přidáno před 5 let
copy to je stejč to sem nemotej
prcek61prcek61Člen
Přidáno před 5 let
žeby houby po dešti ??
https://auto.bazo...-house.php
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

prcek61 napsal:

žeby houby po dešti ??
https://auto.bazo...-house.php

Velmi hezke a smysluplne.
Kdybych si mel vybrat, tak jednoznacne slovenska verze.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,701,516 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25229 sekund | Průměrně za: 0.25229 (0) sekund | Dotazy: 142 | Použitá paměť: 2.32MB/2MB