Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Fekálny odpad a mráz: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Fekálny odpad a mráz

Poslední aktualizace před 5 let
W
walibukČlen
Přidáno před 5 let
Viem že všetko tu už bolo prebrané a tak sa ospravedlňujem že so nenašiel pokec o zamrznutí fekálnej nádrže v zime. Ja vyrábam fekálnu nádrž ktorá bude vnútri v aute, na nej je umiestený splachovací záchodek tzv. amerického typu. Pôvodne som chcel fekálie odčerpávať čerpadlom umiestneným vnútri v aute, ale obavy z havárie čerpadla ma doviedli k riešeniu vypúšťania fekálií gravitáciou. Teda z tej fekálnej nádrže som spravil otvor do podlahy auta a osadil som tam 3 colový odpad z ventilom a to tak že prvá je prechodka, potom koleno a za ním ventil, hadicový nátrubok a hadica. Fekálie v nádrži vo vnútri auta by v zime zmrznúť nemali, ale čo v tom kolene pod autom? Zmrzne to tam cez zimu keď bude mínus? Nezmrzne? Mám to koleno nejako zaizolovať? Ďakujem za rady aj názory.
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 5 let
Zmrzne. zaizoluj to a mej s sebou kilo soli a v zime se nauc ke splachovani prisypat odmerku soli kolik si zvolis je na tobe. A nebo si sezen topnej kabel, neco cim omotac ten kus pod autem a teprva pres to dej izolaci.
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
prokydaprokydaČlen
Přidáno před 5 let
Já bych to oblepil topnou fólií (např. http://www.malapa.cz/produkty/topne-f...asy/TF512/ ) s vypínačem a když by ti to náhodou zamrzlo, zmáčkneš tlačítko a za pár chvil bude po problému!
Hobby Exclusive 495
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Zlatý evropský tretford, každý den si udělám procházku na záchod a to co jsme si udělali za den tak tam odnesu. Případně toto drahocenné hnojivo láskyplně daruji k nějaké rostlince. Mám i lopatku.
Taky čím dýl je to v nádrži tak tím víc to je cítit. Nechceš změnit plány ? Budeš li to vypouštět do dešťové kanalizace budeš potom žduchat papír a tuhé kousky botou přes mříže ?

Pokud to nejde, pokus se umístit ventil do vnitřku obytky k nádrži. Ven pod auto nech trčet jen trubku. My máme odpadní nádrž na vodu a ventil tam vůbec nemám. Vypouštím tak že klasickou odpadní trubku na gumičkách otočím dolů a vše vyteče velmi rychle. Pokud zamrzne nádrž tak trubku vytáhnu a do nadrže pouštím hadicí teplou vodu .

Gut
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
W
walibukČlen
Přidáno před 5 let
žduchat papír a tuhé kousky botou přes mříže, to je hrozná predstava;) Dnes som vymyslel, že na koleno spravím obal -krabicu a vylejem ju dvoj komponentnou PUR penou. Topná fólia alebo drôt je dobrá myšlienka, ďakujem, malo ma to napadnúť samého, ale nenapadlo.
Plány nezmením, myslím že ta koncepcia je dobrá, nádrž je trvalo odvetraná nad strechu a tak sa zasmradenia neobávam. Objem má cca cez 60 litrov, pár dní vydržím, chémiu nie je dôvod používať, tak lopatka bude dobrá alternatíva a aj tak pôjdem aj do kempu, tak to hádam nejako zvládnem. Vždy môžem dokúpiť vozík na odpad a s hrdo vztýčenou hlavou môže odkráčať k výpustnému miestu. Ďakujem za rady.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: walibuk, gut, prokyda, floridan79

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,701,031 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15133 sekund | Průměrně za: 0.15133 (0) sekund | Dotazy: 70 | Použitá paměť: 1.78MB/4MB