Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 lednice chladí, ale ne dost - potvora !: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

lednice chladí, ale ne dost - potvora !

Poslední aktualizace před 5 let
gotygotyČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj lidi. Řeším problém s ledničkou Elektrolux z roku 1995. Před časem mi lednice nechodila na elektřinu a šla jen částečně na plyn. Po přečtení mnoha debat a rad tady na fóru ohledně lednic jsem lednici vytáhnul z linky, opravil zrezlé a upadané drátky, zabalil topná tělesa do izolace a lednici nastartoval na elektřinu i na plyn. Mrazák jede během chviličky u plynu i 220, ale lednice bohužel moc nechladí v tom velkém prostoru. Takže jsem postupoval dále dle rad ve foru. Vytáhnul jsem čidla termostatů z toho hliníkového kusu něčeho a zjistil jsem, že tento díl je přilepen nějakou hmotou na dvou místech k chladícím trubkám co jdou z mrazáku nebo do mrazáku. Domníval jsem se, že přenos tepla i chladu je nejlepší v kontaktu kov na kov, ale asi se tedy pletu............navíc je zajímavé, že ty trubky co jdou z mrazáku k tomuto hliníkovému tělesu nejsou moc studené na rozdíl od trubek přímo v mrazáku.....takže mrazák chladí, ale lednice žádná sláva. Jedna trubka.....různé teploty. Takže nějak nechápu v čem je problém.

Další věc je vedení na horní části lednice.

Nahoře vede trubka, která je nedaleko spojena s topným tělesem....ta je horká, ale ne po celé délce. Jen asi do vzdálenosti 40 cm od topného tělesa. Pak je tam ta žebrovaná část a ta má maximálně pokojovou teplotu. Dle mého laického názoru je to žebrování, které by mělo odvádět přebytečné teplo, ale neodvádí nic, protože trubka v tom místě už není teplá. Takže jsem z toho zmatenej.

Může mi prosím někdo poradit proč mrazák frčí na 1000 procent a lednice se nějak poflakuje ? a to jak na 220 tak na plyn.
Omlouvám se za založení nového tématu, ale nedočetl jsem se nikde o podobném problému. Děkuji za informaci.

Automatické sloučení 01.11.2018 22:07:
No tak si odpovím sám. Vymontoval jsem z lednice tu hliníkovou část, která je v prostoru lednice a v níž jsou zapuštěny konce termostatů. Chtělo to trošku sílu, protože to bylo přilepené nějakou podivnou hmotou k chladícím trubkám. Hmota už byla zatvrdlá jak na trubkách tak na tom kusu hliníku. Takže jsem obě části důkladně očistil a přimontoval zpátky k sobě. A.....zázrak je tu kov na kov je prostě dobrej vodič. Hliníkové těleso začalo během pár desítek minut ochlazovat lednici. Tak uvidíme jak to bude pokračovat. Nicméně ten sajrajt co tím ty části byly přilepené byl možná někdy vodičem, ale teď už to byla jen velmi tvrdá nic nevodící hmota.
Upravil goty dne 01.11.2018 22:07, před 5 let
GrabiciGrabiciČlen
Přidáno před 5 let
Díky za dobrou inspiraci.
Také nám málo chladí lednice a mrazák jede na 100%
Tak zkusím tvůj postup.
Honza + Lucka + Nicol
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Někde jsem něco takového četl na německém foru . Mezi plech a trubky dával ještě teplovodnou elektrikářskou pastu.

Gut
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: goty, Grabici, gut

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,029,496 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14607 sekund | Průměrně za: 0.14607 (0) sekund | Dotazy: 54 | Použitá paměť: 1.67MB/2MB