Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Stáří startovací baterie: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Stáří startovací baterie

Poslední aktualizace před 5 let
pachtapachtaČlen
Přidáno před 5 let
Je schopný někdo určit stáří baterie podle výrobního čísla VARTA C3T290212 0316 docela by mne to zajímalo jak je stará přivezli jsme ji v roce 2007 s autem a sloužila dodnes.
Hanka a Pavel
EmhEmhČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj
asi ti to nikdo neřekne . Já prodával letos auto po 13 letech a baterie tam byla původní a plně funkční.
Připíši tu svou zkušenost. Poslal jsem dotaz do Varty a:

Vážený pane, děkujeme za Váš e-mail.
K určení data výroby baterie je třeba tzv. dekódovací tabulka, kterou disponuje pouze oddělení kvality a je určena výhradně po interní účely. Pro Vaše účely by mělo postačit, že na čtvrté a páté pozici výrobního kódu, by mělo být 65 – v takovém případě byla baterie vyrobena ve druhé polovině roku 2016.
Při nákupu je rozhodující klidové napětí baterie tj. 12,6V – toto je jednoznačný indikátor jejího stavu. Jakmile se dostanou hodnoty pod 12,5V jedná se již o baterii vybitou tzn. je-li ponechána takto v dlouhodobě, dochází k jejímu nevratnému poškození.
Co se týká skladovací doby, baterie se mohou prodávat až 18 měsíců od data výroby a její vlastnosti se nijak nemění a to za předpokladu, že bylo pravidelně kontrolováno její klidové napětí a v případě potřeby řádně dobíjena.
Doporučuji tedy, nechat při nákupu změřit baterii klidové napětí na pólech a popř. naměřené hodnoty nechat zapsat do záručního listu. Klidové napětí by měla mít 12,5V a výše.
S pozdravem Jana F...
Míra + Eliška
pachtapachtaČlen
Přidáno před 5 let
Míro dík za odpověď mne zaráží skutečnost,že když jsme auto přivezli tak baterie nevypadala jako nějaká mladice byla zašlá zaoxydovaná a vzhledově vypadala že už má něco za sebou tak jsem počítal s tím že se bude muset investovat do nové baterie, ale že bude sloužit dalších 11let jsem netušil ani ve snu.
Hanka a Pavel
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj Pavle,
Varty se dřív dělaly tak, že vydržely opravdu hodně, ale v posledních letech už je to jenom spotřebka, která vydrží pár let. Takže kdo koupí v dobré víře Vartu, protože tu předchozí měl třeba 10 let, tak u té nové se bude po záruce divit, co se stalo, že vydržela tak krátce. Ale Varta v tom není sama, i jiné značky už nejsou co bývaly..
Bohužel, "pokrok" nezastavíš.. :|
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 5 let
Pavle, desátý měsíc roku nuladva (2002).Jinak to tam vydržela hodně dlouho.:|
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
Upravil RomanPatrol dne 23.10.2018 11:51, před 5 let
S
sarikČlen
Přidáno před 5 let
jo s bateriema je to jak s lidmi, někdo vydrží hodně a někdo se sesype brzo. Prostě jsou baterie které vydrží klidně i 10 nebo i více let a pak jsou baterie co nevydrží ani 2 roky. Co se týče Varty tak skutečně dříve to byly kvalitní , dnes už ne. Řekl bych že kvalitní baterie jsou Oxide.
Ale co je nejhorší koupě když v supermarketu mají hromadu baterií a to ještě nevalné značky, tyto baterie se tam válí třeba i roky- nehledě na to že dobu leželi někde ve skladu ale hlavně že mají ,, akční cenu´´ pak si je někdo koupí za levný peníz a pak at se nediví že tato baterie nic nevydrží
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 5 let
Mám traktor - sekačku (Mountfield), je v něm původní údržbová neznačková baterie, nikdy jsem ji nevyndaval, nedobíjel, přes zimu stojí traktor v nevytápěné garáži, vždy na jaře přijdu, nastartuji a celou sezonu sekám.
Podotýkám, že mě baterie živí (prodej), ale znáte to o té kovářovic kobyle.
Nicméně jak píše sarik, je to kus od kusu. Jo a rok výroby traktoru je 1998, takže stáří 20 let.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Emh, pachta, PetrDubi, RomanPatrol, sarik

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,679,785 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19095 sekund | Průměrně za: 0.19095 (0) sekund | Dotazy: 74 | Použitá paměť: 1.81MB/4MB