Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 podlahové vytápění - topné koberce: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

podlahové vytápění - topné koberce

Poslední aktualizace před 5 let
LockyLockyČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím všechny, Řeším v karavanu podlahové vytápění. Máme Hobby 460Ufe LaVita. Nevím jestli je v karavanu nějaká příprava, nebo podlaha nefunguje. Na ovládacím panelu je tlačítko na vytápění podlahy (i se rozsvítí) ale nic netopí. Už jsem takhle karavan koupil a prodejce mi říkal že tam je jen příprava. Jde to nějak ověřit? Případně pokud je to příprava, jde to nějak dodělat?
Přemýšlel jsem i nad nejjednodušší cestou a to topné koberce třeba https://www.terko...e-39c.html má stim někdo zkušenosti? Doporučujete případně něco jiného?

Díky moc.
F.
bodacbodacČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj.

Mám stejný karavan a je to opravdu jen příprava. Dále jsem to neřešil. Na zimu mám koberec a hrubé ponožky.

Měj se Bohdan.
Bohdan :z,Petra :t,Verča a Barča p) + VW Multivan + Hobby 460Ufe La Vita
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

Locky napsal:

Zdravím všechny, Řeším v karavanu podlahové vytápění. Máme Hobby 460Ufe LaVita. Nevím jestli je v karavanu nějaká příprava, nebo podlaha nefunguje. Na ovládacím panelu je tlačítko na vytápění podlahy (i se rozsvítí) ale nic netopí. Už jsem takhle karavan koupil a prodejce mi říkal že tam je jen příprava. Jde to nějak ověřit? Případně pokud je to příprava, jde to nějak dodělat?
Přemýšlel jsem i nad nejjednodušší cestou a to topné koberce třeba https://www.terko...e-39c.html má stim někdo zkušenosti? Doporučujete případně něco jiného?

Díky moc.
F.


Zkušenost veskrze pozitivní, vše tady:
https://www.carav...d_id=21894
H
hlubucek ivanČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj ja mam v privesu topeni od firmy I.T.I.Works z Brna poslal jsem jim z papiru sablonu s oznacenim pripojeni 220V vyrez pro stul a oni me udelali rohoz pod koberec k tomu dali termostat, ja jsem spokojeny zapojeni jsem si provedl sam je to jednoduche ,dodají i navod, koberec mohu dat novy když je zaspineny to bohužel u koberce s topnými draty nelze, cena s termostatem plus doprava na prives 560cm byla 9241kc v roce 2016
LockyLockyČlen
Přidáno před 5 let
Díky moc všem za rady a tipy!!
Vlasta49Vlasta49Člen
Přidáno před 5 let
Zdravím všechny karavanisty a považuji za nutné podělit se s Vámi o jednu velice špatnou zkušenost s elektrickým topným kobercem a zároveň upozornit na hrozící nebezpečí při jeho užívání.
Na základě sběru informací o topných kobercích, jsem se rozhodl si jej do obytky pořídit také. Ale že nebudu nic dělat svépomocí a oslovil jsem přímo výrobce, firmu TERKO ve Mšeně. Zhruba před dvěma lety jsme se domluvili, vystřihnul jsem šablonu, vybral materiál a po čase jsem topný koberec obdržel. Má spokojenost byla nesmírná až do letošní zimy, kdy jsem při zpozoroval, že se začínají od sebe odlepovat jednotlivé vnitřní vrstvy koberce. Při nášlapu to jednak bylo cítit, jak by se šlapalo po „bublinách“a jednak bylo slyšet v koberci i takové lupání až práskání. Taky jsem zpozoroval, že koberec najednou začíná nějak neúměrně hřát a najednou jsem zjistil, že v jednom místě je topný koberec skrz propálený.
Jak vrchní, tak i spodní vrstva.
A to již jsem se začal obávat toho nejhoršího a bylo tomu tak – došlo i k propálení spodního originál koberce.
Nechtěl jsem ani domýšlet, co se všechno vlastně mohlo ještě stát.
Protože el. topný koberec byl ještě v záruce, obrátil jsem se koncem dubna na firmu TERKO s reklamací. Ve lhůtě stanovené zákonem (skoro 30-tý den) se ozvali s tím, že reklamaci uznávají a začátkem června oznámili, že mi pošlou za topný koberec, zpět peníze.
Poslali, ale až 19.7.
Až dotud, dalo by se říci, to bylo jak takž v pořádku.
Po uznání reklamace jsme hned začali řešit originál propálený koberec v obytce.
Na výzvu fy. TERKO, jsem navrhnul tři možné varianty postupu. Ovšem bylo mi sděleno, že se celá věc bude řešit s pojišťovnou.
Českou pojišťovnou.
Ti se ozvali koncem měsíce srpna se žádostí o prohlídku obytky. Technik konstatoval propálení originálního koberce, a že celý další postup bude řešit příslušný likvidátor.
Řešil to tak, že mi bylo sděleno, že stávající originál koberec není zničený, pouze znehodnocený a poslali mi plnění ve výši cca 1/5 ceny koberce originálního! Dvakrát jsem se odvolal proti rozhodnutí, nikam to sice nevedlo, ale naopak mi právník pojišťovny poradil, že jednak poškozené místo není moc vidět a jednak, že poškození – díru v koberci mám zakrýt topným kobercem!
To už nikdy!
A navíc mi ještě sdělil, že je právně nevýznamné, že chci mít koberec nepoškozený!
Proto Vás karavanisty upozorňuji na možné nebezpečí při používání elektrických topných koberců, zvláště pak od firmy TERKO ze Mšena.
Omlouvám se za román, ale muselo to ze mne ven.
Vlasta
L
LakyČlen
Přidáno před 5 let
Není to dlouho co jsi to chválil nejen ty , but je to špatný výrobek nebo montáž . Už to že jsi to položil na stávající koberec je asi chyba , určitě se tam má dát odrazová izolace tepla a ten koberec měl být odstraněn . Je poddajný a ohebný - proto asi došlo k poškození spirály , ta musí být na tvrdém podkladě - dle mého názoru . Divim se že se o to nezajímal dodavatel a ani pojištovák . Tyto výrobky jsou dost nebezpečné i pro domácí použití , jako přikrývky snad ale na ležení pod sebe bych to nedal , už se o tom psalo kolik lidí se popálilo -viz moje sestra. :o
Přirovnal bych to jako chození po minovém poli , navíc při neodborné montáži . Bezpečnější a levnější je si koupit teplé ponožky už tady zmínované nebo el. ventilátor co má i pojistku proti vyvrácení dát na zem .
Žijeme jen jednou.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj.Až tak bych topné koberce nehanil,je to o něčem jiném než li deky atd....Ale koberec bych pokládal na tvrdý podklad(v žádném případě ne na již položený koberec).Důvod : aby se topná folie co nejméně prohýbala a tím pádem byla co nejméně namáhána.
Hasky
bambulabambulaČlen
Přidáno před 5 let
Díval jsem se na sortiment firmy Terko, ale pokud jsem si dobře všiml, tak, všechny koberce jsou na 230V. Pochopil jsem správně, že ta propálená rohož byla na 230V ? Pokud ano, tak to je sebevražda! Už to tady někde psal Karel Prokop, že do obytky nebo karavanu na podlahu 230 V nepatří. Všude je to izolant a i když budeš mít proudový chránič (a kdo ho má?), tak ten vypne až při 30mA a to je docela slušná rána. Prostě na podlahu patří 12V a přes pořádné trafo. Ruku na srdce: kdo z nás má uzemnění karavanu nebo obytného auta? Pokovené špalíky apod.? Nehlašte se všichni...
Katka a Vlasta
B
BeryČlen
Přidáno před 5 let
Nemám zkušenost s vytápěcím kobercem, ale s vyhřívacím potahem (několik kusů kdysi ve favoritu) a elektrickou dečkou (z Lidlu nebo Tchiba, už nevím).
U těch potahů se časem přetrhal topný drátek zašitý cikcak mezi vrstvama potahu, asi by vydržel výrazně víc, kdyby občas neprocházel i švem :-)
Dečka po čase začal hřát nějak víc (předpokládám "mezizávitový" následkem zkratu někde mezi částmi "vinutí") a po pár hodinách se smradem odešel ovladač.
Další dečka z Lidlu zatím statečně funguje.
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
L
LakyČlen
Přidáno před 5 let
Proto jsem to uvedl že je to jako chodit po MINOVÉM POLI . Jiné je těch 12V. ale jedině když bude připojen na 220V a honit to přes trafo ,?pro mne je to zbytečná věc a investice kterou nevyužiji .;)

ANO vyhřívané sedačky- volant a jiné ptákoviny jsou pro rychlý ohřev něčeho studeného ale potom se vypnou . Toto je "vyhřívání "ele. PODLAHOVÉ topení a to je o něčem jiném ,kdy to běží i několik dní a pochozu člověka od 40kg do max 150kg zátěže na plochu chodidla .
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 08.11.2018 17:55, před 5 let
Puclik 308Puclik 308Člen
Přidáno před 5 let
Ahojky dával jsem topnou folii do naší vestavby pod plovoučku od firmy Fenix
www.fenixgroup.cz... 220V výkon 132W a naprostá spokojenost.Hlavně manželka si ji v zimě na horách pochvaluje.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Locky, bodac, dukecz, hlubucek ivan, Vlasta49, Laky, hasky, bambula, Bery, Puclik 308

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,027,386 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16793 sekund | Průměrně za: 0.16793 (0) sekund | Dotazy: 98 | Použitá paměť: 1.99MB/2MB