Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Je to možné ? Už bych se neženil .: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Je to možné ? Už bych se neženil .

Poslední aktualizace před 6 let
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Alena Schillerová (ANO) odpovídala na interpelaci, která se týkala postupu Finančního úřadu v Přerově. Ten chtěl po novomanželích znát detailní informace o veselce. Podle členky Babišova kabinetu postupoval podle zákona a nadto měla „medializace příběhu preventivní účinek na povědomí veřejnosti o daňových povinnostech“.

Článek
Finanční úřad v Přerově byl oprávněn žádat novomanžele o informace týkající se jejich svatební hostiny. Úřad chtěl vědět například místo konání svatební hostiny, počet hostů a jak novomanželé za hostinu zaplatili. Konkrétně, jak byla svatba vyúčtovaná či zda byl vystaven účetní doklad
Žijeme jen jednou.
C
Chlapi_sobeČlen
Přidáno před 6 let
A co to ma spolecne s karavaningem ? Napis to na novinky a budes king.
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let
:(
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Dej mi adresu na ty novinky , s karavaningem zatím nic jen to zda jsi dostal účtenku za vstupné tady ale nebude to tak věčně trvat . Víš kdo je to pesimista? dobře informován optimista. Od zítřka budu chtít účtenku i z veřejných záchodků -" kam to spějeme .

Je to v sekci :Pokec a kecá se tady o všem , nebo ne.
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 24.09.2018 21:35, před 6 let
prcek61prcek61Člen
Přidáno před 6 let
a mohl by někdo definovat ZÁKON kterej mi toto přikazuje. Poslal bych fú tam kde končej záda!!
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Soudím že je tu diskuse na volné téma které nesouvisí s karavany.
Proto si dovolím přidat foto dopisu který jsem vyfotil na nástěnce při školení daňových poradců.

Pěkný den .
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
gut Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Když už to tu vytahujete, tak se po vyjádření různých právníků ukázalo, že například pokuta kterou FÚ vyhrožoval se na tyto případy nevztahuje a občané při takových akcích by měli být FÚ nápomocni, ale pokud nebudou spolupracovat podle představ FÚ, tak je za to nikdo nemůže dle zákona sankciovat a ze zákona ani nemá občan povinnost si schovávat účtenky, takže když prohlásí, že účtenku zahodil, tak má úřad smůlu. To všechno byl nakonec FÚ nucený uznat.
Zde jen malá citace:
"Správce daně proto požádal o pomoc ženichy nebo nevěsty a poskytnutí relevantní informace s tím, že pokud by novomanželé nebyli ochotni informaci poskytnout, nehrozila by jim za to žádná sankce," uvedl Lukáš Heřtus z tiskového oddělení GFŘ.

A podle dańových expertů měl FÚ postupovat jinak:
"Daňový řád nic takového jako „výzvu na zkoušku“ nezná. Proto nelze novomanželům takové výzvy zasílat a čekat, jak na to budou novomanželé reagovat, zda se tzv. „chytí“. I při kontrole plnění daňových povinností je nutno postupovat podle zákona, ani v tomto případě účel prostředky nesvětí," upozornil Tomáš Hajdušek. Odborníci se shodují, že finanční úřad, pokud chtěl od manželů informace, měl využít místo nezákonné výzvy institut svědka, a to dle § 96 daňového řádu. Každá osoba je povinna vypovídat jako svědek o důležitých okolnostech při správě daní týkajících se jiných osob, pokud jsou jí známy.

"Součástí svědecké výpovědi je poučení svědka o tom, co jsou jeho povinnosti a v jakém postavení se nachází v rámci správy daní. A hlavně, svědecké výpovědi má právo účastnit se i kontrolovaný subjekt, což se často správcům daně nehodí do krámu. "


Celý humbuk je o tom, jak se snaží FÚ obcházet zákon kvůli tomu, aby se kontrolovaný subjekt nedozvěděl o kontrole a nevěděl proti čemu se případně bránit (tím nechci samozřejmě obhajovat plátce daně pokud neodvedl daň tak, jak měl) a také si ulehčuje práci na úkor obyčejných občanů, kteří s tím nemají nic společného. A paní Schillerová samozřejmě jen mlží a snaží se nepřiznat chybu a dělat bu bu bu na případné další lidi, které pro tyto svoje akce budou chtít využít. Byly tam i informace, že požadovat například počty hostů a podobné informace je nezákonné, maximálně mají nárok na informaci kolik zaplatili a kdy to platili (pokud si to již po půl roce nepamatují, tak jen přibližně).

Takže to dál rozpitvávat je asi zbytečné a říkat, že bych se kvůli tomu už neženil je normální bulvární výmysl, protože se to úplně stejně může týkat například oslavy narozenin, promoce, pohřební hostiny nebo i čehokoliv jiného. V tom případě by jsi měl také říct, že už by jsi kvůli tomu neslavil narozeniny v restauraci nebo dokonce neumřel ;)
A když už jsme u toho karavaningu, tak stejně by mohli chtít informace z nějakého organizovaného výjezdu C24, kde šli většina lidí do místní hospody v kempu. Tam by jsi také kvůli FÚ nešel? To je asi blbost ne? :D
Mirek a IvaMirek a IvaČlen
Přidáno před 6 let
Bacha, Herman opět hodil lano. :o
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Politiku pokud možno nedávejte. Proto zavírám. :)
Fun
Smile
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Laky, Chlapi_sobe, JiPe Highlanders, prcek61, gut, PetrDubi, Mirek a Iva, Fun

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,714,878 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15352 sekund | Průměrně za: 0.15352 (0) sekund | Dotazy: 91 | Použitá paměť: 1.95MB/2MB