Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Poraďte začátečníkovi :): OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Poraďte začátečníkovi :)

Poslední aktualizace před 3 roky
A
AdioNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj všem :) jelikož jsem tu uplně nový, nejdřív se představím. Jmenuji se David, je mi 28 let a jsem uplný začátečník, tudíš zatím bohužel bez karavanu. K nápadu pořídit nějaký bydlík mi přimělo založení rodiny ( manželka a dcera 9 měs.). Pro mé nulové zkušenosti si před pořízením bydlíku rád nechám poradit od vás zkušených :) co je důležité, jako tahouna mám zatím pouze jedničkovou Škodu Fabii 1,4 Mpi 50 KW. Takže max. hmotnost přívěsu 1000 kg. Zatím tedy jsou v plánu jen dovolené po ČR. Možná bych pro začátek nevyžadoval ani koupelnu. Koukal jsem na Poláčky n-126 n, které jsou bez koupelny a Fabia by s ním nemusela mít problém, ale když přemýšlím do budoucna, radši bych s možností už pro 4 lidi. A v tom bych chtěl ptávě vaši radu. Docela se mi i líbil karavany Adria a jsou cenově dostupné. Mám představu do 60 000 Kc. Zajímavé je u některých typů ta sklopná palanda kde by se dvěma dětmi nebyl probém a stále je do 1000 kg. Jen mám obavy, že plně naložená Fabie, s rakví, třeba i s jízdními koly a za ním 1000 kilová Adria, už asi nebude nic moc. Co vy na to? Popřípadě co byste mi doporučily? Děkuji všem za tipy a rady.

David :)
F
fifa32Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
polák určit dobrá volba, ale ujasni si, jestli brzděná nbeo nebrzděná verze. Bohužel se dost těžko jetý shání, vetšinou je to kousek k úplné renovaci, s 9 měsíčním prckem na to asi nebudeš mít moc čas :-). Sice nemám osobní zkušenost, ale zkus se podívat na inzeráty na bazoši a jinde, občas se nabízí něměcký (tedy DDR) Qek Junior.
A
AdioNováček
Přidáno před 6 let
Právě proto bych už radši nějakou tu Adrii (optima 4256?). Má někdo zkušenosti s takovýmto karavanem tahaným za Fábií? :)
F
fifa32Člen
Přidáno před 6 let
Potom by možná stálo za investici si třeba na prodloužený víkend karavan obdobné hmotnosti půjčit v půjčovně a vyzkoušet, není nad vlastní zkušenost :-).
DavidFDavidFČlen
Přidáno před 6 let
Adrii 4156TD r91 teď koupil brácha za něco přes 50tis a na takovýho prcka to vypadá zajímavě, ta palanda je docela vtipná. Pro začátek a pro 2+2malé děti asi ok.
Nevážili jsme ho ,ale v papírech má obrovskou doložnost 399kg, takže je možné , že těch 1000kg třeba ani mít nebude.
Co se týče té fabie, tak to bude asi trochu trápení, ale třeba to půjde - my máme doma 1.4 50kW kombíka 2001 a ta má myslim bržděný jen 850kg, takže to ani legálně vyzkoušet nemůžu.
Opravdu máš v papírech 1000Kg ?
Burstner Premio 495TK DoDo(2016) + Ford Tourneo Custom 2018 L1 96kW
Upravil DavidF dne 03.09.2018 14:26, před 6 let
K
KukynČlen
Přidáno před 3 roky
Mno, nedávno jsem viděl u vody Fabii I s karavanem jak kráva, takže zvládne i větší boudu než poláčka 😏😉
Kotýnci na cestách ...
K
kamilioČlen
Přidáno před 3 roky
Pozri najprv do TP hodnoty O.1 a O.2 - max povolene hmotnosti brzdeneho a nebrzdeneho privesu. Naozaj tam mas 1000kg? Viac nesmies mat.
Na zakladnu predstavu ako sa to moze spravat si niektore najdene privesy aj s tvojim autom nahod sem:
https://towcar.info
Osobne skusenosti nemam, sice mam podobne tazky prives, ale auto tazsie a silnejsie. Hladam teraz vacsi a tu stranku hore na to tiez vyuzivam.
M
Mirek1970Člen
Přidáno před 3 roky
O karavanu jsme "snili" dlouhou řadu let. Před pár lety už mi to nedalo a zkusili jsme půjčovnu. Poprvé někdy (před)předloni, pak loni už dvakrát. Jakousi představu jsme měli, takže jsme si půjčovali vždy něco, v rámci možností, dle našich představ.
A těmihle půjčovnami jsme se dostali téměř k jistotě vhodné volby. Ne ideální, ale kompromisní s ohledem na velikost, hmotnost, vnitřní uspořádání.
A pak už jsem hledal něco ještě ideálnějšího, tedy kompromis už jen v ceně, stavu, doplňcích apod.
Kromě samotného užití "v akci" je taky vhodné vyzkoušet parkování doma, otočku na zahradě apod.
Takže bez ohledu na věk, počet ubytovaných, cenové možnosti, hmotnosti apod. jednoznačně doporučuju začít s půjčovnou. Nebo aspoň v kempu někoho chvíli "otravovat" a podívat se dovnitř a získat nějaké informace. A třeba koukat, jak bude za deště vyjíždět do kopečka po trávě. Nebo jak se v tom tráví dovolená za třídenního deště a zimy, když děcko promokne 3x a dospělák 2x za den apod.
Půjčovna tě poprvé možná nadchne, ale postupem času nejspíš otráví - máš zamluveno na 7 dnů, převzetí, nastěhování, zjištění, co všechno v reálu není nebo nefunguje. Takže vyjedeš až další den a pak teprve vlastní dovolená. Na závěr už končíš "radši o den dřív", protože to musíš vrátit v sobotu v deset ráno. A ze 7 zamluvených dnů je nakonec 5 nocí a končíš dovolenou s rozmáčenýma rukama, protože je slušnost vrátit přívěs vystěhovaný a samozřejmě čistý a umytý. Nicméně tenhle "opruz" i tak doporučuju, protože základ výběru se od PC dělá sice snadno, ale výsledek v lepším případě jen překvapí, v horším pak zklame.

Tak přeju dobrou volbu a je úplně jedno jestli poláčka nebo obří dvounápravu. Hlavně ať se to potká s vašimi očekáváními.
Hobby 460 UFE (r. 2003) + nějaká provozka (aktuálně Mazda6) a svátečně taky mazlík MB W123 (r. 1976Wink)
T
ThomanČlen
Přidáno před 3 roky
...bez urážky, ale myslím, že zakladatel vlákna starého více než dva roky už svou záležitost asi vyřešil Frown
Weinsberg 480 EU
M
Mirek1970Člen
Přidáno před 3 roky

Thoman napsal:

@Thoman - ...bez urážky, ale myslím, že zakladatel vlákna starého více než dva roky už svou záležitost asi vyřešil Frown


Uznávám...Frown K této politováníhodné události dochází atd...FrownFrown
Příště dám pozor...Smile
Hobby 460 UFE (r. 2003) + nějaká provozka (aktuálně Mazda6) a svátečně taky mazlík MB W123 (r. 1976Wink)
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 3 roky
Každopádně jako představení se a popis vlastní cesty ke karavaningu je to super. Like
H
HKRČlen
Přidáno před 3 roky
Také jsme si s chutí početli, každá zkušenost a rada se cení, zvlášť u začátečníků. LikeWink
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Adio, fifa32, DavidF, Kukyn, kamilio, Mirek1970, Thoman, Fun, HKR

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,829,414 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21003 sekund | Průměrně za: 0.21003 (0) sekund | Dotazy: 107 | Použitá paměť: 2.07MB/4MB