Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Lago di Garda koncom oktobra: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Lago di Garda koncom oktobra

Poslední aktualizace před 6 let
R
Roman MarsalaČlen
Přidáno před 6 let
Ahojte, chceli by sme ist na Gardu, avšak az koncom októbra na cca 5dni. Obávam sa však počasia. Neviete niekto poradit nejake pekne kempy, STPL ? Chceme chodiť na bicykloch, nieco nenarocne. Dakujem.
Roman 42, Iveta 40, Marek 10
F
fifa32Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj, koncem října už to asi bude v pohodě, ale v sezóně je okolo jezera, snad kromě jihu, celkem brutální nedostatek míst nejenom pro obytky, ale i pro osobáky. Vrátili jsme se před týdnem, i když tentokrát jenom osobákem v hotelu, byli jsme na sverozápadním břehu, jsou tam asi tři kempy, jeden se, tuším, jsmenuje Nanzale (psal jsem si to za jízdy po úzké příjezerní silnici :-) ), snad v Limone sul Garda, jeden, myslím, je v Riva del Garda. Na divoko je u jezera aspoň tam, kde jsme byli, opravdu jen pár míst, viděli jsme v naší oblasti tak max tři, všechna plná dodávek kiterů a surfařů, koncem října sice už bude asi trochu zima, ale v neoprénu jim to asi úplně nevadí :-). Jinak pozor, aby koncem října byly kempy ještě otevřené.
Pokud byste netrvali na místě přímo u jezera, v městečku Arco, pár kilometrů od severního cípu jezera, je u řeky pár, tuším šest, míst na placeném parkovišti pro obytky a obytky tam stály, a i v polovině srpna tam bylo pár volných míst. Je to na via Paolina Caproni u mostu přes řeku, když tak pošli SZ, mám fotku tabule se sazbami, bohužel sazba pro Camper tam není, jestli ty symboly chápu správně, platí se za dobu 8-24 hodin 1,5 EUR za hodinu a maximální dél,ka pobytu je 72 hodin. Servis nula, na parkovišti není nic :-). Cyklostezka hnedle vedle.
Kromě toho na severním konci Lago di Verde což je malé jezero na severozápadě od Lago di Garda je kemp, moc jsem neměl čas ho zkoumat, takže je možné, že kemp je vlastně jen vydlážděná plocha, kolem celého jezera je téměř každá plocha, kde se dá stát, zpoplatněna 1-1,5 EUR za hodinu. Mimochodem, hojně inzerované kůlové stavby u tohoto jezera doporučuji přeskočit, jsou tam jen tři malé stavby, když půjdete do skanzenu kdekoliv doma, užijete si výrazně více. A když už jsem v tom, je to samozřejmě subjektivně, ale za sebe bych příště vynechal i vyhlášenou panoramatickou lanovku na Monte Baldo, jednak se moc neotáčí :-), a jednak úplně stejný výhled budete mít z hřebenu, kam se dá s výrazně menší frontou dostat na sedačkové lanovce z druhé strany, která má na hřebenu cílovou stanici asi 100m od stanice panoramatické lanovky. Pokud se přece rozhodnete pro panoramatickou, tak pozor, na dolní stanici jsou dvě fronty, jedna na lístky a jedna pro lidi, kteří koupili lístky jinde, ať už v hotelu, na lodi, která jezdí přes jezero nebo na internetu. Takže zatímco stojíte ve frontě na lístky, druhá nezávislá fronta zatím žije svým životem, tedy přibývá, a Vy se do ní po koupi lístků zařadíte na konec :-). A poslední rada, pokud Vás zláká sezení u středního sloupu v kabině lanovky, tak vězte, že se otáčí jen podlaha a kraj, střed nikoliv :-) :-).
A ještě jeden tip, v městečku Rovereto je pěkné vojenské historické muzeum (nesplést s Uměleckým muzeem na vojenské téma), jediným zádrhelem je, že vojenské muzeum je v samém centru kde jsou nejen zóny s parkováním na 30 minut, ale hlavně, ani jedna z našich navigací vchod na adrese Via Castelbarco, 7 vůbec nenašla, takže jsme se téměř hodinu motali po historickém centru a muzeum našli, až když už jsem to chtěl vzdát. Mýtu o vstřícných Italech v tomto případě moc nevěř, třeba jsme jen měli smůlu, nebo nemají rádi angličtinu, ale ze šesti oslovených domorodců se s námí tři odmítli bavit úplně, dva nás poslali špatně a jeden sice dobře, ale stejně jsme netrefili :-). Vojenské muzeum umístěné na starém hradě má dva vchody, ten hlavní, kde se kupují lístky je na té adrese Via Castelbarco, 7, a po prohlídce se jde do druhého vchodu (z kopce a doleva), kde je expozice děl a dalších zbraní. V hlavní expozici je hodně různých uniforem a další exponáty, od středověku až po novověk. Parkovali jsme asi 300 m od vchodu do druhé části expozice směrem z města, po pravé straně je odbočka doprava dolů jako k řece, je tam vjezd do nějakého areálu komunálních služeb, GPS bohužel nemám (ale je to sjezd z via Vicenza k řece. měla by to být via Cartiera, těsně za sjezdem je modrá cedule zastávka autobusu 7 (Fermata) ).) Vstup do druhé části expozice je na Piazza del Podestá 15/7.
Tak pěknou dovolenou :-).
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 let
Garda a nenáročná cyklistika se spolu moc nekamarádí. Nadm.výška jezera je 80m a okolo jsou kopce až 2000m. Po rovině jenom okolo jezera. ale to je často silnice. S Gardou mám bohaté zkušenosti, ale jen Riva, Torbole. V Riva del Garda je STPL 45.8797114N, 10.8585008E cenu už si ale nepamatuji. Kempy na konci října možná ještě některé budou fungovat, ale moc jich nebude. Z Rivy se dá celkem v pohodě a po rovině jet na kole směr Arco,Dro podél řeky Sarca až k jezeru Toblino, vede tam krásná cyklostezka a je na co se dívat.
allfaallfaČlen
Přidáno před 6 let
V Arcu by měl být ještě otevřený kemp ZOO. Cyklostezka ke Gardě a naopak směr Dro. Jinak jsou tam i ferraty různé náročnosti.
WieseWieseČlen
Přidáno před 6 let
V tomto termínu bývá v Rivě v provozu Camping Bavaria za mimosezonní ceny. Docela dobtý.
P
Pavel SČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj.
V Torbole mám vyzkoušený tento kemp.
Byl jsem tam i letos a je opravdu pěkný.
Mají otevřeno myslím do listopadu.

https://www.campi...zole?sec=3

Pavel
Elddis Tornado GTX + Citroen C5 Tourer
R
Roman MarsalaČlen
Přidáno před 6 let
Pozdravujem. Dakujem všetkým za odpovede a odporúčania. Verím ze využijeme. Roman.
Roman 42, Iveta 40, Marek 10
sleidisleidiČlen
Přidáno před 6 let
Zeptej se své nové Laiky. Ta to tam zná dokonale. Byla tam mnohokrát;). Jinak perfektní je STPL se servisem v té Riva del Garda, jak někdo radil za 12EUR na 24hod. Pohodový výlet na kole opravdu pouze na sever na Arco a dále podél řeky. Na divoko se dá spát u jezera Lago di Cavedine. Většinou jsme tam zůstávali první noc při příjezdu. Dá se zaparkovat přímo u vody a je tam pohoda. V Arcu je parkoviště kde se dá také legálně s obytkou stát za 10EUR a je tam i STPL a dva kempy. Ostatní pěkně popsal FIFA32. Příjemnou cestu a pozdravujte Gardu. My bohužel až na jaře.
Míra a Evča
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Fifa. to popsal pěkně ale bez DPS je to na nic natož v noci v dešti něco hledat . Kempy jsou pěkné my jsme spali v LIDO camp na malém placku za malé peníze jen den 37euro. Skoro jako v CHorvatsku lido cena , příště jen STPL .
Žijeme jen jednou.
R
Roman MarsalaČlen
Přidáno před 6 let
Este raz dakujem za odpovede a rady. Uvidíme. Mozno spojíme lyže s Gardou.
Roman 42, Iveta 40, Marek 10
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Roman Marsala, fifa32, PetrM, allfa, Wiese, Pavel S, sleidi, Laky

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,039,408 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14651 sekund | Průměrně za: 0.14651 (0) sekund | Dotazy: 87 | Použitá paměť: 1.91MB/4MB