Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 DeWalt vs. Makita: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

DeWalt vs. Makita

Poslední aktualizace před 6 let
D
DostalČlen
Přidáno před 6 let
Plánuji zakoupit aku vrtačku/šroubovák vyšší třídy pro náročnější hobby použití.
Mám zvolit Makitu nebo DeWalt?
Prosím poraďte.Dík
C
chaddevilČlen
Přidáno před 6 let
Používám Bosch GSR 18 V-EC FC2 Set Professional a jsem maximálně spokojen. Nyní již k němu dodávají 5Ah baterie v základu a pak vydrží celý den v zápřahu :)
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
On je trošku problém v tom, že dnešní Makita (hlavně ty levnější verze) už není to, co byla Makita třeba před 10 lety... V rámci šetření a nabídnutí nižší ceny (z důvodu konkurence) ty levnější věci také šidí i když většinou míň než konkurence.
H
hymer662Člen
Přidáno před 6 let
V případě koupě jedné nebo druhé značky chybu neuděláš.
Aku šroubovák mám Makitu již 6 let s bateriemi MiMH - v balení byly dvě, ta jedna baterie již umřela. Dnešní výrobky mají LiPol baterie.
Od DeWalt mám vrtačku, ale na 230V (3 roky)
Obě značky mají již dost odpracované, vše funguje.

Na Bosch mám asi smůlu a celkem 4 různé přístroje v zelené barvě mi nevydržely. Poslední rozbrušovačka mě poslala do skupiny lidí, kteří se ani nedívají na Bosch v zelené barvě.

Výrobky nepoužívám pro živnost, ale jak jsi napsal: náročnější hobby.
Baterii nebo elektřina ?
Zatím u mě vede elektřina. Ale asi je to pocitově. Jediná pravda je, že baterie určitě jednou padle nebo při práci zrovna dojde...

Co bych určitě upřednostnil: Pokud budeš kupovat zařízení na baterie, tak zvolit jednu značku. Baterie se obvykle dají používat vzájemně mezi druhy přístrojů stejné značky. Náhradní baterie bývají drahé....
Ro-MiRo-MiČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, já jsem spokojený s Makitou. Co se týče těch nejlevnějších modelů, cena je stlačena na úkor ergonomických prvků. Například nejsou pogumované rukojeti, jednoduché tvary, prostě nepadne tak do ruky, jako profi. Třeba po celodenní práci ty rozdíly poznáš, ale ne nijak markantně, že by ti upadla večer ruka. Jinak pajšl je stejný.
Romča + Míra + Kubík pes Márty a Raf, Rimor Europeo 98
P
Pegaso 2010Člen
Přidáno před 6 let
Mám DeWalt 6 roků v práci s ní dělám každý den. Zatím spokojenost, žádná údržba, uhlíky originál, ložiska taky a baterie stále dobře drží.
librilibriČlen
Přidáno před 6 let
V práci jsme několik let požívali Dewalt, ale bohužel kvalita šla značně dolů, došlo to tak daleko, že vydržely rok. Nyní již 3 roky používáme Makitu, a jediná závada byla stržená hlavička. Pozor, z nové dodávky nám přišla jedna vyrobená v Japonsku a druhá v Číně.
Libor + Šárka + pes
D
DudlajsaciČlen
Přidáno před 6 let
Od Makita jsem měl 2uhlove brusky a na obou se po záruce spálil rotor...
Jirka VospalekJirka VospalekČlen
Přidáno před 6 let
No nevim. V Trmicich v Black Decker na stejné lince jede DeWalt, Black Decker. Ještě nějaký no naměřená linka, jedny vnitřnosti a jen jiný plast zvenku a jiná cenovka.
Ixeo 710 i, Fiat
EmhEmhČlen
Přidáno před 6 let
DeWalt jsem nikdy neměl, tak neznám. Mám jenom Makity a ty nejstarší mají již 22let a stále funkční. Já bych nic jiného nežli Makitu nekoupil.
Míra + Eliška
S
Slavek81Nováček
Přidáno před 6 let
A nad Metabem jsi nepremyslel? Mame uz pres osm let, baterie drzi a ze se toho navrtala a nautahovala za tu dobu.
Slávek (1981), Jana (1983) a Karolínka (2014)
Ducato 2,5 TDi Eura mobil 1997
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Dostal napsal:

Plánuji zakoupit aku vrtačku/šroubovák vyšší třídy pro náročnější hobby použití.
Mám zvolit Makitu nebo DeWalt?
Prosím poraďte.Dík


Neptáš se úplně nejlépe, je potřeba porovnávat konkrétní modely, u většiny značek jsou dneska levné řady a dražší řady a někdy je zrovna u některé značky
dobrý levný model a u některé stojí za prd i prémiová řada. U Makity je navíc problém v tom, že se sem dostává šedý dovoz mimo oficiální síť Maktity a nemáš téměř šanci poznat jestli je to originál nebo kopie, ono to vlastně ani kopie není, ale jsou to výrobky určené pro jiný než evropský trh, dokonce se to velmi často vyrábí v jedné Čínské továrně. Je to podobné jako s automobilovými díly, dva totožné díly, v podstatě téměř k nerozeznání, jeden je určen do prvovýroby a druhý do aftermarketu, rozdíly v kvalitě bývají propastné a to i u renomovaných výrobců.

Já bych po vlastní zkušenosti (dlouhodobé používání více ks ve firmě) šel do nějaké vyšší řady Milwaukee, pokud nejdeš vyloženě po ceně, v současnosti asi nejlepší volba co se aku vrtačky týká.

Pro zajímavost napíšu zkušenost z rozbrušovačkama Makita, je to cca 1,5 roku co jsme koupily do firmy 10ks rozbrusek , byly to levnější modely Makity, vyrobené v Rumunsku, z 10ti koupených kusů, do 6měsíců 10 ks na reklamaci, byly koupené v oficiální síti Makita, takže reklamace bez problémů, některé vyměněny hned za nové některé opravené. Nicméně závady se stále opakovaly a do roka všechny vráceny. Na doporučení zástupce Makity jsme pořídily
5ks dražších modelů a k nim na jiné doporučení 5ks rozbrusek značky Fein a Fein vypadá zatím lépe.
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 6 let
Já jsem si před lety koupil zelenýho Bosche 14.4 LI https://www.conra...crewdriver (předchozí mi v neděli odpoledne mechanicky odešel a já potřeboval dodělat přístavbu, tak jsem ho narychlo koupil v otevřeném OBI), smířen po předchozích zkušenostech s několika různými hobby značkami, že po pár letech si koupím zase novou. Kdybych věděl, jakej to je bezporuchovej dříč s dobrým krouťákem, co všechno zvládne na jednu baterii celý den (měl jsem plánu dokoupit ještě jednu, ale odpískal jsem to jako zbytečný) a věděl, že mi vydrží 6 let a maká dál, tak jsem si připlatil model s 2 rychlostmi aby šlo i vrtat.

Prakticky jsem ho porovnával s Milwaukee (model M12BDD-202C) co mám v práci a ten Bosch je s výdrží a sílou o level výš. Milwaukee např. nezvládl 20 cm spec. šrouby s autom. předvrtem skrz trámové spojení. Bosch se ani nezapotil.

Možná jsem měl štěstí, ale po tom všem, co jsem s ní při rekonstrukci domu všechno udělal, je to pro mě naprosto úžasná mašina přesně zapadající do kategorie náročné hobby a moc rád využiju tohoto vlákna abych ji tu alespoň pochválil :-)
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
RobertoRobertoČlen
Přidáno před 6 let
Po zkušenosti s hobby Makitou a zeleným Boschem jsem dal na radu řady řemeslníků
a kupuji Parksaid od Lidlu ..nevím kdo to pro ně vyrábí ale naprostá spokojenost ...
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let
Po zkusenostech se zelenym Boschem a Makitou, mam uz leta vse od modreho Bosche. Na hoby pouziti, k neutahani a mozna te to i prezije :-) .
Dewalta kupoval svagr do firmy a nic moc. Ale delali s tim zamestnanci ....
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Roberto napsal:

Po zkušenosti s hobby Makitou a zeleným Boschem jsem dal na radu řady řemeslníků
a kupuji Parksaid od Lidlu ..nevím kdo to pro ně vyrábí ale naprostá spokojenost ...


Mám taky dost nářadí této značky, můžu říct, že k plné spokojenosti, zmiňovaný šroubovák ale nemám, nicméně jsem měl možnost s ním chvilku pracovat na kotevních a spojovacích prvcích k trámům a za mě naprostá hrůza, s touhle neomaleností snad žádný řemeslník, který někdy pracoval s kvalitním aku šroubovákem, nemůže pracovat. Tohle je tak do dílny k občasnýmu použití.
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,031,043 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.26110 sekund | Průměrně za: 0.2611 (0) sekund | Dotazy: 120 | Použitá paměť: 2.14MB/2MB