Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Doporučení zkontrolovat pro majitele Carado T448: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Doporučení zkontrolovat pro majitele Carado T448

Poslední aktualizace před 6 let
ufonCZufonCZČlen
Přidáno před 6 let
p) Mám jedno praktické doporučení pro majitele Carada zejména modelu T448 (2016) resp. i další, které mají otočné umývadlo Hymer v koupelně.

O co jde:
Právě jsem najel víc než 5tis. km ve Švédsku a na jedné rychlostní silnici na severu kde se jezdí 100km/h se rozhodli opravovat 30km úsek tím, že tam jenom nevezli šterk frakce 70-100mm (ani neuvalcovali). Takže jsem jel 30km severskou rally tempem 30-50km v hodině a myslel, že se auto dezintegruje na provočinitele... Překvapivě se nestalo skoro nic, nicméně později v kampu jsem zjistil, že kromě odpadlé koncovky na SOG, nám teče voda pod auto pokud používám to otočné umývadlo v koupelně. Bližší zkoumání ukazálo, že teče odpadní trubka z podlahy do nádrže. :o

Proč to píšu:
Protože soudruzi v NDR udělali odpad toho umyvadla tak, že pod autem jenom vyvedli plastovou odpadní trubku ven z podlahy, udělali malé U (aby dosáhli pachového uzávěru) a pak to připojili do odpadní nádrže. Protože plastové černé odpadní trubky se nijak nelepí, a to U tam nic zespod nedrží, tak se prostě jízdou a vlastní váhou uklepalo a vytáhlo. :( Nebudu komentovat to, že v zimě to určitě také krásně zmrzne, ale já Carado nepovažuji za auto na zimní rádovánky takže mě to nevadí.

Co zkontrolovat?
Lehnout pod auto a kouknou mezi zadním kolem a schůdkem na přívod odpadu do nádrže, jsou tam 2-3 (dle modelu). Jeden z kuchyně a ze sprchy (OK) + na jiném místě mezi torznou tyčí, rámem nápravy a opdadnou nádrží by mělo být to malé U. Jestli ho tam máte doporučuji ukotvit.

Jak opravit?
Jestli tam máte to U, tak ho doporučuji podepřít nebo chytnou k nečemu co tam je, např klec nádrže nebo o podlahu zespoda. Já jsem si vytiskl na 3D tiskárně držák co podepře trubku a kotví se o klec nádrže.

PS: Je možné, že nikomu jinému na normální cestě nikdy neodpane takže nechci dělat, že je to výrobní vada. Osobně jsem technik a takhle bych to nikdy neudělal adle mého by to nemělo být takhle uděláné tak jako tak :@ gravitace to může dřív nebo později vysunout a držák by tam měl být. Já mám ročník 2016, vím že jiné ročníky stejného modelu můžou mít i jiné koupelny (2018 má jinou) takže jenom zkontrolujte jestli to máte stejně s tím U.

čus :_
Vlado + Ivča s Kubíkem a Martínkem po světě v Hymer BMC 680
M
michal-bČlen
Přidáno před 6 let
Dik za upozorneni.

Pro rocniku 2018 - trubka uz je z vyroby ukotvena plastovym drzakem. Dnes jsem to zkouknul.
Michal
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
To U v zime zamrzne protoze tam zustane voda. Trubka pak praskne cimz se problem vyresi. Voda se tam nedrzi :^ Mel jsem podobne zverstvo pod autem take.
Miloš
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ufonCZ, michal-b, Garda

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,705,154 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15394 sekund | Průměrně za: 0.15394 (0) sekund | Dotazy: 61 | Použitá paměť: 1.73MB/2MB