Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Nováček mezi "poláčky": TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Nováček mezi "poláčky"

Poslední aktualizace před 6 let
B
BeltynekNováček
Přidáno před 6 let
Dobrý den pánové, tak mi pár dní stojí před barákem "poláček" a čeká mne skutečně kompletní renovace, takže tu hltám vaše příspěvky a začínám tušit, že to nebude až taková legrace, neb nyní bych v mém budoucím domečku na kolečkách neubytovala ani kachny :D budu moc ráda, pokud mi někdo z vás udělí důležité rady. Mám pár otázek:
1. Zamilovala jsem se do takového toho zadního světelného panelu na světla a odrazky, který má tmavě šedou barvu, ale nikde ho nemůžu najít. Nevíte, kde se dá sehnat?
2. Máte nějakou vyzkoušenou značku tmelu na podlahu na přichycení "trámků" pod OSB deskou?
3. Jaké jsou vaše zkušenosti s lakováním? Zatím mi byla doporučená nějaká cesta dvousložkovým lakem...
4. Jak jste řešili houpání a poskakování přívěsu? Myslím jiná náprava, dodělání tlumičů, nebo jen podhuštěné zimáky?

Moc moc děkuji a omlouvám se, pokud jsou mé dotazy hloupé, opravu začínám, vím o tom kulábr a chci se vyvarovat nějakým chybám :)
B
BeryČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, já řešil jenom opravu interiéru, takže s lakem neporadím, zachoval jsem původní patinu z roku 1976 včetně potisku z tehdejší půjčovny :-)
Uvnitř jsem strhal původní volně povlávající červenej froté "župan" a vymontoval vše, takže zbyla prázdná laminátová bedna. Od zbytků podkladovýho molitanu jsem to vymyl vapkou a šamponem kvůli odmaštění (podlaha už s tím počítá a má u podběhů díry pro odtok vody :-))
Chemoprenem jsem stěny a strop vylepil takovým slaboučkým podpodlahovým mirelonem a navrch slabej koberec, stěny světle šedou a strop modrou. Na podlahu jsem vrátil původní rozvrzanou prošlapanou dřevotřísku, její prohýbání mě netrápí, respektive částečně pomohlo podepření pružnýho podélníku co prochází pod celou podlahou oproti nápravě. Na překližku obyč šedej zátěžák, všechen "nábytek" jsem vrátil zpátky, taktéž původní záclonky.

Co se týká jízdních vlastností, tak často popisovaný houpání a skákání je mýmu kusu úplně cizí. Mám n16a v asi nejstarší a nejlehčí verzi (nebržděný, bez lednice, voda původně na pumpičku, skříňky s látkou místo dvířek, poličky ze síťoviny) s uváděnou vlastní váhou 340kg (plná 390) a předchozí majitel, strojař, kterej s přívěsem po celou dobu dost jezdil, na nej dal nápravu z nějakýho novějšího a těžšího typu, která je i po naložení cca 200+ kg nákladu absolutně nepropružitelná a pochytá opravdu jenom největší rány, kde by přívěs úplně bez pružení musel vyletět metr do vzduchu .-) Ani rám se mi za jízdy nijak nadměrně nekroutí, u tohohle typu údajně praskaly oje, takže původní majitel oj (která je snad jenom z 2-3mm plechu ) zcela nenápadně "obalil" 5mm profilem a pokračoval až k nápravě, navíc ještě pod oj přidal další podélný vzpěry.
Takže ve finále je z toho taková skoro terénní motokára, se kterou se (výjimečně, pokud se zapomenu, mám na střeše auta spojler a není provoz) dá i na původních 12" kolečkách a bez tlumičů svištět 130 bez náznaku nějakýho poskakování nebo kmitání. Jinak tlak kol mám v techničáku 1,4 , ale s ohledem na vyšší váhu foukám asi na 2,3 a stejně gumy vypadají jako poloprázdný .-)
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Upravil Bery dne 10.07.2018 16:34, před 6 let
badbadČlen
Přidáno před 6 let
ahojky to vše jsem řešil, nehorší bylo poskakování po všech možnostech jsem vyměnil nápravu a pak už o přívěsu jsem nevěděl, Vnitřky lišty se lepí epoxidem a dolaminují se skelnou tkaninou. Najdeš to v mé galerii. Valda
Valda+Naďa Touareg+126n+Bad
Fiat Ducato 2,8 JTD Knaus
Peugeot ION full elektric
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Beltynek, Bery, bad

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,373,329 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15119 sekund | Průměrně za: 0.15119 (0) sekund | Dotazy: 62 | Použitá paměť: 1.73MB/2MB