Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 doplnění baterie: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

doplnění baterie

Poslední aktualizace před 6 let
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Řeší se tu jaký baterie,jaký dobíjení,jaký soláry atd.Nikde ale nemůžu najít,jak doplnit destilku do tzv.bezúdržbových.Možná blbej dotaz,ale když vyměníte baterii za úplně stejnou(parametry) a začnete v autě cítit síru,tak asi něco není v pořádku.Po 3měsících používání mně bylo sděleno ,dokonce servisem,kde jsem baterku koupil,že musím kontrolovat stav naplnění kyselinou.Ale jak ,když je to "bezúdržbová".
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 6 let
Mirku, bezúdržbová většinou nejde dolít bez poškození špuntů. Bohužel pokud je totálně zavřená (a vyvařená) tak je to na výměnu.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Karle,dík za odpověď,byla vyměněna,ale jak při výměně zkontrolovat,že je dostatečně dolitá?Až je problém,tak záleží na servisu ,jak se k tomu postaví.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 6 let
Podívej se do návodu co tam k té tvojí baterce píšou. Bezúdržbová se standardně nedolívá, ale když z ní serveš vrchní polep tak některé mají ještě šroubovací špunty a jde zkontrolovat, normálně to bývá u autobaterky po několika letech a můžeš jí tímto prodloužit životnost. Ve tvém případě bych to viděl na reklamaci v tom servise co ti ji vyměnili! buť je to vadný kus a nebo ti to auto přebíjí a vyvřela ti voda. Ta předchozí také mohla umřít předčasně kvůli napětí jen to někdo kvůli stáří neřešil.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Pod polepem jsem nic nanašel ,je tam jen celistvej dekl,odloupnout to nešlo,zničil bych baterku.Přebíjená nebyla 14,2v max.Servis to vyřešil výměnou.Ale těch "bezúdržbových" se pořád prodává mraky a kde máš jistotu ,že jsou OK.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 6 let
Jistotu nemáš, ale máš záruku.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Záruka je sice dobrá,pokud seš v dosahu toho kdo ti záruku drží.
A
ArchaNováček
Přidáno před 6 let
Uzavřená baterie má elektrolytu dostatek. Pokud je cítit kyselina znamená to, že články "vaří" z důvodu přepětí. Příčinou může být vadný blok dobíjení, nebo "smrt" jednoho článku, který si proud nebere a zbylé články jsou přebíjené. Vezměte si voltmetr a při dobíjení baterie změřte napětí na pólech baterie. Mělo by být v rozmezí 14 až 14,7 V, při udržovacím nabíjení cca 13,3 až 13,7 V. Pokud je vyšší než zmíněných 14,7 V, je závada v regulaci dobíječe. Pokud ne, pak bude závada v baterii. Při správném provozu nesmí být kyselina cítit.
Uzavřená baterie nepotřebuje při správném provozu za dobu své životnosti doplňovat elektrolyt. A pokud se vinou nesprávného dobíjení vyvaří voda, lze baterii doplnit navrtáním víka a opětovným zatavením pomocí tavného lepidla, ale to je práce pro odborníka, který ví kde vrtat a hlavně, zda je záchrana baterie ještě účelná.
VasuVasuČlen
Přidáno před 6 let
Když byl regulátor vadný a teď je opravený - přebíjel a vyvařil baterku, musíš to dolít destilkou, jinak baterku, dalším provozem zničíš. Já násilím odtrhnu horní krycí plastový kryt, pod kterými jsou špunty vlastních článků. Doliji do předepsané meze a opět zalepím vhodným lepidlem a zachránil jsem několik tisíc Kč. To není návod na demontáž, pozor na potřísnění kyselinou !!!
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ferdasan, Karel Prokop, JardaK2, Archa, Vasu

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,035,545 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16829 sekund | Průměrně za: 0.16829 (0) sekund | Dotazy: 80 | Použitá paměť: 1.83MB/4MB