Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Bojler Truma B10 - nechytá: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Bojler Truma B10 - nechytá

Poslední aktualizace před 6 let
hmozdahmozdaČlen
Přidáno před 6 let
Dobrý den,

po zimě jsem zjistil že mi nechytá bojler. Je to Truma B10 z roku 1992. Plyn tam jde, slyším i zapalování, ale jde to do poruchy (červené světélko). Je to někdo schopný v okolí Chrudimi opravit? Znáte někoho?. Nepovedlo se mi povolit ani plynovou přípojku a vyndavat to nechci, takže scháním nějaký šikovný servis.

Děkuji za informace.
B
BiimboČlen
Přidáno před 6 let
Já řešil stejný problém že nechtěl chytnout. Zapnul jsem bojler, cvaklo to že pustilo plyn, pak zapalovalo a nechytlo, pak to cvaklo že to zase vyplo plyn. Plyn tam šel, zapalování šlo ale zjistil jsem že tam nejde proud na těch dvou přívodních kabelech. Tak jsem šel po kabelech a po zahýbání s konektorem co je na elektrobloku to šlo.
Předtím jsem se tam vrtal kvůli tomu že byl vyhřátý jeden napájecí kontakt a asi jsem do bojlerovýho konektoru drcnul že nepřeváděl.
Ducato 3.0 JTD Arca 696 GLM
M
Michal a EditaČlen
Přidáno před 6 let
Dobrý den, také jsem to řešil, bojler jsem vymontoval a vysypal od hořáku hromádku bince. Vše jsem vyčistil a jede jako nový. Servis bohužel neporadim, ale aspoň trochu zručný člověk to zvládne i sám. Vypadá to složitější než to je.
hmozdahmozdaČlen
Přidáno před 6 let
Můj původní plán bylo to rozebrat a vyčistit. Skončil jsme na tom že elektrika je naletována natvrdo v desce a budu muset odpojit kabel v panelu - to bych asi dal. Ale nepovedl se mi povolit plynový přívod do kotle a bojim se že to akorát utrhnu. A pak budu v háji úplně :) Když nikdo nezná šikovný servis, existuje něco na povolení plynového potrubí? To že tam je obrácený závit vím, jen to asi bude zaoxidované.

Automatické sloučení 29.06.2018 19:44:
Tak pro ty co by jim na poslech také bojler zapaloval, hořel ale šel do poruchy. Problém byl s dotykem teplotní pojistky, která se dotýkala pánvičky hořáku. To zapříčinilo trvale zapalování "piezza" a to způsobovalo poruchu (červená a odstavení bojleru).
Příčinou byl zřejmě nepořádek pod hořakem, který přizvednul hořák a po zimě malinko zdeformovaná nádoba bojleru. Celé to způsobovalo dotknutí tepelné pojistky a tim pádem trvale škrtání.
Vyčištěno, lehce přihnutá pojistka a vše běží.
Upravil hmozda dne 29.06.2018 19:44, před 6 let
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 6 let
Lehce zdeformovaná nádrž po zimě? Tak to je jasné, žádný bordel na spodku nedokáže svíčku ohnout. To že se boiler nafoukl tím že v něm zmrzla voda je hlavní příčina. Ohnutí snímače není řešení. Boiler bude blízko hořáku a nebude to dělat dobrotu.
DiscoverfunDiscoverfunČlen
Přidáno před 6 let
Ja jsem nedavno zrekonstruhoval müj Truma Boiler po 30 letech, odvapnil jsem ho esenci octa, bylo v nem pulka detskeho kybliku vapna,
(v kotli), slo to docela blbe vytresat ven, Ten vrchni Hrnec, kde sedi Horak jsem nechal znova pozinkovat, Horak jsen vylestil, elektroniku
spravil (taky odesla) a kdyz jem jej mel rozebrany, tak jsem hned zabudoval ohrivaci patronu 700W na 230V s regulaci Teploty vody a
Boiler chodi zase perfektne.
Honza/Discoverfun
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: hmozda, Biimbo, Michal a Edita, STMax, Discoverfun

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,202,635 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16101 sekund | Průměrně za: 0.16101 (0) sekund | Dotazy: 76 | Použitá paměť: 1.83MB/4MB