Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 jaké větrání do dodávky: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

jaké větrání do dodávky

Poslední aktualizace před 6 let
P
PpČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím.

Budu kupovat dodávku kterou si chci přestavět na obytňák. Nechci tam vymýšlet nic složitého a nechci do ní zbytečně dělat díry.
Momentálně řeším jaké tam udělám odvětrání.
Dodávka bude samozřejmě izolovaná a chci kupovat takovou která už bude mít v zadních a bočních dveří okna, abych měl s přestavbou co nejméně práce. Tyto okna, ale bohužel nejsou otvíratelná a tak stejně nějak musím vyřešit větrání.
Klimatizace nepřichází v úvahu - ač budu mít solar tak ji nechci. Střešnímu oknu bych se taky rád vyhnul abych nezvyšoval nápadnost auta a hlavně nemusel do auta dělat velkou díru která by mohla překážet soláru.
Napadá mě tak možnost zda by bylo použitelné a funkční udělat v autě dva 120mm otvory a osadit je větrací mřížkou např. https://www.karav...20-mm-bila
Jeden dole na jednom konci auta a druhý nahoře nad kuchyňkou kam bych dal 120mm větráček z PC a sloužil by i jako digestoř + možná jeden s větráčkem na wc.

Chci se proto zeptat jaké máte zkušenosti s odvětráním dodávky a zda toto řešení bude dostačující - jakmile to jednou zaizoluji a udělám, tak už na to nechci sahat.
W
walibukČlen
Přidáno před 6 let
Ja myslím, resp.som si istý že to bude nedostatočné. Izoláciu sprav tak, aby si do nej mohol dodatočne spraviť okná, alebo si zvykneš.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 let
120 mm průduchy ? To doopravdy stačit nebude a bez střešního okna se neobejdeš. Myslím, že je lepší udělat o díru víc než se pařit zavřený v plechovce bez větrání.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Jen malý detail, větráček do PC za stovku nebo dvě nemá prakticky žádný tlak, takže větrá pouze když nemá téměř žádný odpor. Na větrání dodávky to v žádném případě nestačí. Pokud by měl alespoň trochu fungovat (zvlášť skrz dvě mřížky) tak bude stát tak 3-4 stovky a musel by jsi dát dva - ke každé mřížce jeden. A při tom průměru nebude ani moc tichý (fyziku neojebeš, jak říká Karel Prokop ). Pokud chceš aby to fakt větralo a nebylo to extra hlučné, tak budeš muset použít spíš radiální ventilátor na 12V a trochu ho i odhlučnit.
Ventilátor z PC má smysl u lednice (pohyb vzduchu nemusí být velký a mřížky kladou menší odpor), otevřeného střešního okna (když použiješ větší průměr, příkon a ventilátor s větším tlakem), případně jako pomocný větrák do potrubí topení nebo odvětrání WC kazety.

Automatické sloučení 18.06.2018 13:44:
Ahoj,
jak jsi psal v jiném vlákně o tom, že nevíš jestli kvůli větrání jedno okno a nasávání dole nebo dvě okna, tak si uvědom, že teplý vzduch stoupá vzhůru, takže pokud odejde teplý vzduch nahoru ke střeše a oknem ven, tak se musí na jeho místo dole dostat jiný, chladnější vzduch. Takže potřebuješ dolu dostat chladný vzduch místo toho, který odešel oknem. Pokud dole žádný přívod vzduchu mít nebudeš, tak nebude nic kolovat. Z obou oken na střeše se bude chtít dostat teplý vzduch ven, ale když se nebude dostávat místo něj další vzduch do dodávky, tak to moc fungovat nebude. Něco se přisaje například skrz průduchy větrání v kabině, ale nebude to nic moc (zvlášť v létě). Já osobně bych udělal nasávání dole určitě (klidně i přivíratelný na jaro a podzim). Když ho tam budeš mít a bude venku už chladněji než uvnitř, tak ucítíš, jak tím přisáváním táhne průvan.
Kolik oken si dáš na střechu záleží na tobě, dvě jsou lepší než jedno, ale taky dražší, zaberou místo na střeše, pokud tam chceš mít třeba nějaký držáky nebo rakev, případně nějaké panely pro solár.
U továrních přestaveb jsou boční okna, která můžeš nastavit na mikroventilaci kudy se přisává vzduch a ohřátý jde ven okny na stropě. To u pevných oken v dodávce neuděláš..
Upravil PetrDubi dne 18.06.2018 13:44, před 6 let
MirekJPMirekJPČlen
Přidáno před 6 let
Pevny okna v dodavce muzes vymenit za otviraci a stary skla prodat. Ja to tak udelal a jsem spokojen
http://www.dodavkyeshop.cz/dodavkyesh...L2-L3-a-L4

1 Stropni s ventilatorem staci, 2 by byly lepsi

Ja mam 1 stresni okno Fiamma Turbovent 40x40 a male otviraci okno v zadnich dverich a je to OK.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Pp, walibuk, Tomik Kralu, PetrDubi, MirekJP

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,697,433 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12478 sekund | Průměrně za: 0.12478 (0) sekund | Dotazy: 71 | Použitá paměť: 1.8MB/2MB