Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Stavebni zákon a mobilheim: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Stavebni zákon a mobilheim

Poslední aktualizace před 6 let
T
tom74Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj.
Hledám rady ohledně stavebního zákona.
Mám pozemek prakticky uprostřed obce, ale při tvorbě nového územního plánu mi ten pozemek dali jako nezastavitelný. I když jsem žádal o změnu. Takže tady nemám šamci něco stavět. Posledni verze mi napadá mobilheim.
Hledám někoho znalého této problematiky, kdo by mi poradil. Něco jsem našel ve stavebním zákoně, ale nejsem právník a nevím jak si to stavební úřad vysvětluje. Mobilheim bych každopádně potřeboval napojit na vodu, odpad, el.
Nebo by někdo uměl vyřídit povolení i na malý domek ?
Díky moc za rady ( i přes SZ )
Tom
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 6 let
Prostuduj si na internetu pojem "vyrobek plnici funkci stavby" :-( Prosel jsem necim podobnym co bys rad, mel jsem pozemek take uprostred obce.... Starosta totalni svine. Pozemek chtel pro sebe a tak zaclo peklo co se tykalo cehokoliv co jsem tam chtel realizovat.... Kdyz ti reknu ze postavit tam blbou unimobunku 2x6m (zde prave ten pojem vyrobek plnici funkci stavby) a vyridit vsechna povoleni mi trvalo skoro presne 2 roky..... no zkratka chtel jsem domecek v podobe mobilheimu a bunku jako dilnu. Bunka prisla prvni.... No po dvou letech jsem radeji pozemek prodal protoze nervy mam jen jedny.

Kdyz to shrnu, na mobilheim, bunku, tedy vyrobek plnici funkci stavby potrebujes "jen" ohlasku, ALE.... a to ALE mi trvalo 2 roky, nestalo to za to. Pokud mas takovyhle problemy, priprav si spoustu casu a penez a nebo se na to vyprdni.... A to ja jsem ani nemel v te obci uzemni plan ale pouze "zastavene uzemi" v jehoz stredu prakticky ten pozemek byl. Kolecko stavebni urad obecni urad, lesy, vodohosporadsky urad, zivotni prostredi atd atd uz znam nazpamet, kolky jsem prestal pocitat kdyz mi uz nestacily prsty na rukach, poplatky za lejstra, plany, odhady jsem uz nepocital kdyz to presahlo 20 tisic... Proste nestalo to za to....

Asi tak ode me. Sejdi se se stavebnim uradem pro tvuj pozemek a rekni na rovinu co chces a co ti za jakych podminek povolej at mas jasno hned na zacatku. Je mi te lito. Dan

PS: 24.6.2016 je den kdy skoncilo me ucarovani tim ze mam vlastni pozemecek a budu bydlet s mobilheimu a zacla dvouleta buzerace a byrokracie plna obihani uradu porad dokola a plna papirovani a to porad dokolecka dokola az jsem pod tlakem prodal at mam klid. Viz foto den kdyz jsem total happy privezl bunku na pozemek plnej snu a idealu o minimalistickem bydleni ve svem.
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
floridan79 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
T
tom74Člen
Přidáno před 6 let
No tohodle jsem se bál.
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 6 let
Zajdi na příslušnej stavební úřad pod který spadáš a zkus se nejprve na vše informovat. Může tam být slušný člověk a budeš to mít z první ruky. To co platí jinde nemusí platit u tebe (klasika našich zákonů!!), takže rady jsou těžké. Poslední velká novelizace stavebního zákona to měla všechno radikálně zjednodušit, ale opak je pravdou a ještě více se uvolnily ruce úředníkům, přemýšlejícím "po svém". Bohužel, osobní zkušenost :(
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
T
tom74Člen
Přidáno před 6 let
Prave ze se na urad chystam, ale chtel bych byt trosku pripraveny
A
adamBČlen
Přidáno před 6 let
V uzemnim planu je skutecne nezastavitelny ? Pro co je teda urceny ?
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

tom74 napsal:

Prave ze se na urad chystam, ale chtel bych byt trosku pripraveny


Já měl zákon naštudovanej nazpaměť...a nic platný. Např. pojem "vzhled fasády" je podle toho, jak se kdo vyspí, nebo jakou kdo z úředníků nemá rád barvu. Ve svý podstatě je změna fasády už to, když ti jí posere pták. Narazíš na debila na úřadě a je vymalováno komplet. Naštěstí jsou odvolací orgány, kde občas přemýšlí normálněji. Každopádně je to boj. Tak ti přeju v týhle banánový republice hodně štěstí a hodně síly :^
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
copycopyČlen
Přidáno před 6 let
Tu je to celkom dopodrobna rozobrané:

http://www.mobiln...o-tedy-je/

http://bydlenivko...nich-domu/
Martin MrakMartin MrakČlen
Přidáno před 6 let
Další věcí je fakt, že úřady chtějí, aby měl domek vnitřní výšku minimálně 2,60m a to téměř žádný angličan nemá. Takže i když bude vše vyběhané a vyřízené tak budou úřady chtít projekty toho domku a dokonce i projekt na parkovací místo u domku a stejně není jisté, jestli to povolí. Navíc když se proti tomu ozve nějaký závistivý soused, tak bude taky problém.
V každé obci a na každém úřadě je to jiné. Záleží jak se úředník vyspí a jaké je povahy. Někde to jde a někde ani za pytel zlaťáků.
Po tom co jsem se na tuhle záležitost informoval na stavebním úřadě jsem si začal všímat okolních mobilheimů a zjístil jsem, že žádný MH nesplňuje to, co jsem si vyslechl.

Naši zemi zaplavuje čím dál tím víc mobilheimů a většinou jsou z anglie a právě ty u nás ve většině případů nejdou legálně přihlásit. Copak s nimi asi lidi dělají?? to si každý domyslete.
Otázkou taky je, jestli má stavební úřad pravomoc zakázat mi mít svůj majetek na svém pozemku
Tahleta problematika začíná zajímat stále víc a víc lidí.
S čím si stavební úřad neporadí je vagón, loď a nebo letadlo. na to nemají kolonky.
Přeji všem mobilákům hodně zdaru. :_
Martin
Facebook- Martin Havelka
T
tom74Člen
Přidáno před 6 let
Podle stavebniho zakona nepotrebuji povoleni ani ohlaseni na "vyrobek plnici funkci stavby", ale vsude mi vsichni tvrdi ( i u stranek na mobilheimy ) ze povoleni stavebniho uradu potrebuji.
To je jejich svevole ?
Stavebni zakon paragraf 103 pismeno e odstavec 16.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let
Podle tohoto postačí jen územní souhlas : https://www.estav...ledna-2018
Hasky
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že když se soused rozhodne, nepostavíš legálně ani budku pro ptáky. Podle nějakého úchylného výkladu zákona nesmíš jakýmkoli způsobem omezit nebo snížit komfort bydlení majitelům sousedních pozemků. A ti ptáci by jim tam mohli sr.t.

Majetková práva nemají v tomto státě vůbec žádnou váhu. A úředník raději vše zastaví a prověřuje, aby náhodou nebyl tím závistivým sousedem hnán k zodpovědnosti za nějaké rozhodnutí. Stačí podat námitku, že např. v pondělí je zakázáno umístit mobilheim. Po zamítnutí je možné podat další námitku na úterý, na jaro, atd.

Na svém pozemku nesmíš ani parkovat auto, pokud bys sousedy vystavil zvýšenému hluku a smradu. V podstatě nemůžeš nic. To je výklad útvaru hlavního architekta!!!


Novela stavebního zákona je také perla, některé objekty jsou údajně díky vypadenému odstavci ( nebo části ) nekolaudovatelné.
copycopyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

maria napsal:

z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že když se soused rozhodne, nepostavíš legálně ani budku pro ptáky. Podle nějakého úchylného výkladu zákona nesmíš jakýmkoli způsobem omezit nebo snížit komfort bydlení majitelům sousedních pozemků.


to máte dobré, na Slovensku je to presne naopak. Najprv si sused niečo načierno postaví, a potom neexistuje taká sila, aby ho to prinútila zase zbúrať. Ponaťahuje čas, poobeháva susedov, niektorým zalepí oči bankovkou (sociálne slabší), iným zase sľubmi, ktoré nikdy nesplní (dôchodcovia) - a je to. Podá žiadosť o dodatočné povolenie stavby, a je to.
K
kutil1Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj, pokud bych mohl poradit, tak si sám nastuduj a na stavebním se ptej tímto způsobem. A ten je, že sepíšeš žádost a dáš na podatelnu a odejdeš. Pokud je to ohláška, tak do 30 dnů neodpoví (dovolené, atd), máš to v kapse. Pokud by bylo třeba řízení, pošlou ti výzvu. Ty doplníš. Pokud nevyřídí do 30 dnů, dáš na kraj zahájení řízení pro nečinnost, KÚ dá stavebnímu pokyn a termín. Hlavně nechodit na úřad s prosíkem. Postavili jsme s manželkou 2 domy. Je třeba nastudovat práva a neprosit, žádat písemně s potvrzenou kopií. Jednou tajemnice na můj podnět vyřadila vedoucí odboru pro podjatost. Hlavně na úřadu nedat ani korunu.
P
petakČlen
Přidáno před 6 let
Zkus se spojit s yettim yetti.pt@seznam.cz, mám pocit, že ho má a bydlí v tom.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: tom74, floridan79, TomTP, adamB, copy, Martin Mrak, hasky, maria, kutil1, petak

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,017,885 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17869 sekund | Průměrně za: 0.17869 (0) sekund | Dotazy: 113 | Použitá paměť: 2.08MB/4MB