Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jak dlouho nechat otocenou lednicku: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jak dlouho nechat otocenou lednicku

Poslední aktualizace před 6 let
K
KudraNováček
Přidáno před 6 let
Zdravim po pul dne prace uz budeme mit vytazenou lednicku z obytnaku je to stara elektroluxka.Po rade ze ji mame otocit to chceme zkusit ale nevim na jak dlouho,poradi nekdo?dekuji :)
P
petakČlen
Přidáno před 6 let
Doskocil napsal:

Ahoj všem. Je pravda, že absorbční aparatura musí být pro správný provoz vyrovnaná. Je to proto, aby fungoval oběh čpavkové vody z varníku (vypuzovače) do absorberu a tím byl umožněn oběh čpavku, který je chladivem (chladicím mediem). Čpavek je pak vypuzován z varníku, pokračuje do srážníku, kde zkapalní, jako kapalina natéká do výparníku - je to to, co vidíme, že namrzá, a jako plyn se vstřebává do chudé čpavkové vody v absorberu.
Při převozu je také pravda, že chladicí aparatura není vodorovně ani vteřinu, ale neustálé "hrkání" při jízdě umožní, že mezi varníkem (jinak vypuzovačem) a absorberem je oběh čpavkové vody naprosto funkční.
Stává se (1 % případů), kdy se aparatururu podaří ve výrobním závodě namontovat trošičku nakřivo,(předešlý den dělníci relaxovali v hospodě), pak rovina chladničky (a přívěsu) není totožná s rovinou aparatury a je potřeba zkusit, jestli aparatura nezačne chladit při vychýlení vpravo, nebo vlevo, ale to se nepozná za 15 minut, jako u kompresorového systemu - ten ale nemusí být vyvážený - ale za 3 - 4 hodiny.
Co se týká převracení aparatury, potažmo celé chladničky, tak je potřeba chladničku obracet po 1,5 minutových intervalech alespoň 30x na hlavu a zpět, aby se vymyl termosifon od usazenin, prosté obrácení nemusí být zcela účinné. Doporučuji si přečíst můj článek "Absorbční aparatura".
Na doplnění - je to ale odborné názvosloví, nic to neovlivní - absorbce je vstřebávání plynu do kapaliny,
absorpce je vstřebávání plynu do pevné látky. Takové aparatury také byly, ale pro značné nevýhody se neujaly pro praktické použití.
Napsal Doskočil, chlaďař ve výslužbě.
K
KudraNováček
Přidáno před 6 let
:) dekuji
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 6 let
Jinak to tu již Pepa Doskočil odborník chladař ze staré školy někde psal otočit cca 30 x po myslím minutě, nebo tak nějak zkuste to najít

https://www.carav...rowstart=0

a ještě zde

https://www.carav...rowstart=0
!z!)Smile
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, už jsem to zde psal alespoň ticíckrát, že prostým převrácením absorbční chladničky se vůbec nic nestane. Mám to napsat zase? Obracet chladničku v minutových intervalech až do svého úplného osvojení (to mám z vojny 1962-1964), nejméně 30x, lépe 50x, se snažíme vymýt ucpaný termosifon aparatury. Ne pokaždé se to podaří, nečistoty jsou tak zapečené, že nepovolí. Zásluhu na tom mají termostaty, které omezují ochlazování teplé části aparatury, které někteří karavanisté považují za velkou výhru, když si je tam namontují. Čáo, Pepa chladírenský mechanik v důchodu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Kudra, petak, Jarda Borek, Doskocil

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,032,217 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12362 sekund | Průměrně za: 0.12362 (0) sekund | Dotazy: 64 | Použitá paměť: 1.73MB/2MB