Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Začít rovnou koupi vestavby?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Začít rovnou koupi vestavby?

Poslední aktualizace před 6 let
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Přátelé bydlíkování,
začínáme s manželkou vážně uvažovat o koupi dodávky s obyt.vestavbou a budeme moc rádi za vaše zkušenosti se začátkem cestování. Hlavně rozebíráme jestli koupit vestavbu za cca 700tis.,když do penze jdeme za rok,respektive žena za tři. Máme firmu a úplně nás nepustí na pár měsíců do světa. Dokola se točíme mezi variantou koupi dodávky,vyházet nadbyt.sedadla ať je místo na kola a kolobky,na střechu dát autostan na spaní + zbytek jen camp.vařič,chem.wc atd.,nebo koupit orig. vestavbu,kdy máme zajímavou nabídku Possl win2 motor 3.0JTD 115kw r.2008,naj.65tis.km,pěkná za 650tis. No a u této varianty máme dilema,jestli si již nyní,kdy budeme ve světě jen o víkendech a dovolené,kupovat Possl,který bude větší část roku v garáži,nebo si pořídit dodávku a drahou orig.vestavbu si koupit až v důchodu,kdy firmu předáme,nebo prodáme. Předem uvádím,že si zásadně nic nepůjčujeme,což bylo doporučení známého i proto,že se mnohdy ozhodneme vyrazit z hodiny na hodinu. Všem,kteří podobnou situaci řešili,moc dík za rozumy. Peníze na koupi Possla máme,ale nevíme zdali je ještě nechat na účtu,nebo shánět vysokou garáž a mít finance už nyní v obytňáku za výhodnou cenu,který sice zatím nevyužijeme naplno,což je alespoň 180dnů v roce,ale bude vždy k dispozici. Přejeme všem jen hezké zážitky z cest a vždy bezpečný návrat.Bruno+Eva
Upravil alf3003 dne 12.04.2018 10:29, před 6 let
P
paveldČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj Co se autostanu týká, tak garantuju na sto procent, že ti z něj žena nevyleze v noci na záchod..... až budete spát nadivoko někde u balatónu, Jinak co se auta týká, tak je vždy dobré si věc pujčit a ošahat.
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Určitě si rovnou koupit origo vestavbu. I když nebude zatím plně využita ale i ak to bude prospěšné pro seznámení pro využití na delší dobu.
cestovatel ze Šumavy;y
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 6 let
Mno ...

Kdysi jsem stál před podobným problémem ....
Vyřešil mi ho kolega jediným dotazem, který zněl:
"Chceš se někam dopravit, tam se rozbalit a být na fleku celou dovču, a nebo chceš být každou chvíli někde jinde?"
Odpověď byla jasná ...
A se stanem na ski asi taky nepojedeš ... to za další ...

Kamil :_
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
PepiPepiČlen
Přidáno před 6 let
Život je krátky,ber vestavbu a jezdi,nějaké náhrady,stany atd.nesmysl,vyhozené peníze.Podníkáte,není čas,v pátek do toho hupneš a za 4 hodiny piješ kafe v Budapešti-nebo někde jinde..peníze budou a mi nebudem..a až prodáte firmu nebude problém vestavbu vyměnit..zkušenosti budou..Navíc ten 3l motor je nezmar-nejlepší co kdy byl.. tož tak neváhejte a jedem..:_
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Děkujeme za dosavadní názory a zkušenosti. Nedávno v tv na Auto,moto und sport řekl jeden starší amatérský závodník,že taky oddaloval koupi závodního auta jako svůj sen,pak ho postihl infarkt ze kterého se dostal a druhý den po propuštění z nemocnice šel a vysněné závodní auto si koupil. Řekl,že si ve špitále uvědomil,jsk je život krátký a že mohl skončit hůř a sen si nesplnit. Podobný tón je ve vašich odpovědích. Díky.Bruno+Eva
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 6 let
Za mě....jít do auta. A takového, aby jsi zastavil a nemusel nic přendavat, vytahovat ( max. stolek a židle ). V autě nemuseli přes sebe přelézat. Mít ho tak připravené, že v pátek ve 12 odpoledne do toho skočíš a jedeš.
Mám sice do důchodu ještě 20 let. Ale stan a různé rádoby campery mě už nebavily. Prostě kompromisy jsou dobré dělat, ale né vždy. :) :_
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 6 let
Bruno,není nad to prožìt mládí,stářì v obytňáku.Stan je dobrý pro místa kam obytka nedojede.U jakéhokoli kempování je dobrá manuální zručnost ( znalost) kemperu ale když není, kolega vždy helfne . Mě by do jakéhokoli hotelu s bazénem(i když jsem tam nikdy nebyl) už nikdo nedostal.Vestavba,dobrá volba pro dva.Ale jsem už po těch letech v obytce závislák,takže neobjektivní.
petrkapetrkaČlen
Přidáno před 6 let
Ahojky,
taky jsme něco vymýšleli, ale na obytnák nemáme. Bydlíme na sídlišti a nechat venku obytnák nebo karavan je riziko. My to vyřešili s tím, že máme auto dodávku Ford Connect, vyhodíme zadní sedadla, dám do auta postel, krabice s věcma, ledničku, vařič na PB a razíme. Nejsme nikde nápadní, neplatíme za velké auto, výška do 2 metrů a tak můžeme parkovat na parkovišti pro osobáky, spotřeba max 6L atd. A hlavně, auto stojí v garáži tak nemusím řešit, že mě do něj nějaký nenechavec vleze. Přestavby trvá max půl hodiny a bud to je osobák, nebo obytnáček. Máme udělaný i předstan na zadní dveře pro krátkodobý stání, který je samonosný na dveřích nebo na delší pobyt altán, který postavíme na bok auta. Už jsme s ním byli ve Španělsku a letos jeden do Portugalska a napodzim do řecka.
Jsme s ním naprosto spokojený a s kartou ACSI a malou spotřebou i malé náklady.
Tak to je naše skušenost.
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Loni jsme testovali dvě noci v autostanu(tady ho na fóru prodáváme,)a spaní supr,ale ostaní zázemí obytné vestavby to nemá a v 59 mám rád,když mám věci kam uložit,kam si v autě sefnout na jídlo atd.. Nicméně,pokud nám autostan zůstane,bude nám sloužit na Subaru Forestrovi při výletech do míst,kam se s bydlíkem nedostaneme.Zatím ho nevyužíváme,ať je ve stavu nového. Tolik jen moje poznámka k autostanu a souhlasím s vámi,že vestavba je o pohodlíčku.
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
ahoj,

prošli jsme si podobnou cestu. Taky jsem měl perfektně vše spočítané. Dodávka, dodávka s autostanem, karavan, půjčený OV.... Potom jsem impulzivně a bezmyšlenkovitě ze dne na den koupil vestavbu. Každý výjezd lituji, že jsem to neudělal dříve, co všechno mi uteklo.

Zrovna dnes jsem slyšel větu: pohřební rubáš nemá kapsy, prachy si tam nenacpeš!!!!
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 6 let
Co koupit je na tobe rozhodne bych sel rovnou do vestavby.Co se tyce casu kdy to koupit jsem na tom podobne jak ty. Letos bych obytku jeste nevyuzil a skrze praci zakoupeni stale oddaluji a oddaluji ano hraji roli i jine aspekty ale stale neco jineho pred nakupem uprednostnuji. Nicmene by mne bylo lito koupit neco co mne bude jen stat pred domem .Kdyz se neco zakoupi musi to slouzit a prinaset radost ne na to sedat prach platit poplatky aniz by se vyjelo. Pokud vis ze za rok budes uz mit volno skoc do toho,pokud si jisty nejsi premyslej. Jdes ale do starsiho vozu v pripade ze se spletes nebude to takova tragedie kdyz zjistis ze vuz musis z jakehokoliv duvodu opet prodat. Ja bych chtel vuz nejpozdeji na jare pristiho roku a hned zacit jezdit jak pises.Na dyl a dal a casteji neb chci uz taky odpocivat a uzivat si ,cas leti a jak tu bylo psano nikde neni napsano ze se toho muzeme dozit :) Tak u mne to vypada obednani vozu na podzim a snad se nemylim a pristi rok bych uz mohl opravdu zacit vic cestovat. Tak drzim palce skocte do toho zvyknite si na auto zjistete jestli vam vyhovuje a za rok zmizte od prace nekam daleko a nezapomen mne napsat kam jedete eb zmizet se zenou bych chtel i ja.Planujeme sever pak Recko kde jsme nikdy nebyly, podivat se na Sicilii a Sardinii v zime sjezdit Alpy Rakousko Italie Švýcarsko. TAK JEN DOUFAT ZE MNE DO TE DOBY Z PRACE NEKLEPNE A OCEKAVANEHO ODCHODU NA ODPOCINEK SE OPRAVDU DOZIJI :) totez preji vsem ostatnim co na vysnene cestovani cekaji. Tom
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Díky i za další názory. Veskrze kopírují naše myšlenky.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Zbývá dodat jedno-jděte do toho než bude pozdě-pokud vás neomezují finance-a sny se mají plnit nejen o vánocích-mohlo by to skončit i hůř než ten autozávodník.
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Můj favorit Citroen od Possl se již objevil tady na fóru. Nabízí ji Marty 79. Protože se mi peníze za prodanou nemovitost zbrzdily v notářské úschově,kterou si kupující vymyslel až u podpisu smlouvy,zeptal jsem se známého,bankéře jestli banka dá překlenovací půjčku,když mi každou chvíli nějakou nabízí a řekl,že u auta,které bylo koupeno na výstavě v Německu,pak několik let provozováno v Británii a nyní obytňák na anglických značkách dovezl Marty do Čr chce mít banka jistotu,že není např.kradené a chtějí doložit původ. Taky podle něj požadují,ať je již na českých spz. Dá se nějak jednodušeji doložit,že je auto "čisté" ?
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Asi těžko banka se chrání alespon tím že bude na cz. SPZ aby splnovalo naší legislativu . Dnes už jsou nějaké vyhledávací programy ohledně totožnosti vozidla podle VINU , ale nevím zda by to bance stačilo spíše NE ani policie ti neurčí 100% totožnost zda je hledané snad jen u nás . Myslím že u karavanu není tolik hledaných vozu jako u osobních značkových a žádaných typů .
Žijeme jen jednou.
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Ne, že bych byl vyloženě příznivcem Citroenů, ale zajímavá mi přijde i nabídka na Jumper viz níže, je nemám zkušenosti s kvalitou automatické převodovky u Citroena a motorizace 2,8 HDi 94kW je držák? Dík za zkušenosti.

nabídka

Citroen Jumper Camper 2.8 HDI 94kw r.v.8.2005 STK do 2020 najeto 45000km druhý majitel,nehavarováno, otypováno jako osobní automobil obytný počet míst 4,motorová klimatizace,automatická převodovka,el.okna,couvací kamera,tažné zařizení 2000kg,nosič na 2 kola,nové pneu a baterky.

-Originál vestavba KRS MOBILE s.r.o.

-Markyza+stanová nadstavba,Střešní okno
-Nádrž na LPG pod autem+venkovní vývod
-Nádž na pitnou i odpadní vodu
-Lednice na 12V/220V,Plynový vařič,dřez,
-Solarní panel,Plynové topení+teplá voda
-WC,Venkovní sprcha,
alf3003 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Tak určitě těm udávaným km. bych nevěřil. To je nějaká přestavba,to bych nedoporučoval..P.
cestovatel ze Šumavy;y
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 6 let
Vestavba je od KRS. Sice mi u starších vestaveb KRS chybí pečlivá detailní práce (např odtok z zmývadla s nezakrytou trubkou, amatérsky začištěné silikonové spáry),ale pokud člověk není detailista,nějak to neřeší. Mám i foto podvozku a km asi budou odpovídat. Spíš mám obavy z automatu u Citroena
CibiCibiČlen
Přidáno před 6 let
Řešíme to spolu...Zrovna včera mě došlo, že jak teď obytňák nemám, tak vlastně nikam moc nejezdíme sedíme doma. Dokud stál u baráku,tak vždycky byl důvod někam jet na výlet. Takže to je pro Tebe pozitivum - bude tě to lákat někam vyrazit a strávit víkend mimo.

Samozřejmě že to nese sebou nějaké náklady třeba na zahradníka, který za tebe bude muset sekat zahradu a plít záhony, ale stojí to za to ;-). Nebo pořídíš kozy a ty se o to postarají...sežerou všechno, hlavně to, co nechceš ;-)

Držím palce při výběru.

Těším se, až vyjedu já a rádi bychom jeli někam vaším směrem do Jeseníků.
VW LT 35 maxi
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: alf3003, maria, ramtlah1, Perop, Hatiti, Pepi, Franta REZAC, zemanekpetr, petrka, paveld, ferdasan, Laky, Cibi

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,023,184 unikátních návštěv | Vygenerované za: 1.01133 sekund | Průměrně za: 1.01133 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.23MB/4MB