Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 5členná rodina v karavanu na jih Evropy: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

5členná rodina v karavanu na jih Evropy

Poslední aktualizace před 6 let
JanaJancaJanaJancaNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj, jsme 5členná rodina (děti 3,5 roku, 1,5 roku a 3 měsíce).

Jsme dobrodruzi, ale s karavanem jsme jěště nikdy nejeli. Až se trochu oteplí, tak si plánujeme půjčit karavan a vyzkoušet si ho na týden někde v ČR. Zaujal mě camp Sedmihorky, který tu někdo doporučoval.

Pokud se nám to zalíbí, chtěli bychom v létě vyrazit někam na jih třeba na 3 týdny nebo i víc. Např. do Chorvatska přes Rakousko.

Pokouším se nějak zorientovat a naplánovat cestu, ale je toho fakt moc a už jsem z toho zoufalá. Když jsme na plachetnici, tak si plánujeme přenocování každý den podle aktuální situace. Ale obávám se, že dovolenou s karavanem je potřeba naplánovat trochu pečlivěji, rezervovat kempy předem apod.

Je tu někdo, kdo absolvoval podobnou cestu? Zatím máme představu, že bychom nemuseli být pořád jen v kempu, ale chceme zkusit i stellplatzy nebo kempování na divoko.

Moc děkuju za jakékoliv rady :)
Jana
pachtapachtaČlen
Přidáno před 6 let
To je jako s plachetnicí nic neplánuj vyražte a cíl je dle aktuální situlace.A v Chorvatsku je dostatek kempů vždycky najdeš místo.
Hanka a Pavel
W
walibukČlen
Přidáno před 6 let
Kempov je v Chorvatsku dostatok, to je pravda, ale neviem o tom že by tam boli nejaké stellplatce a kempovanie na divoko je tam trestné, zašiť sa nedá, domáci majú vo zvyku hlásiť polícii a ta nelení. Pokuty sú drakonické. V kempoch je to tak, že ak chytíš dobrý flek, tak sa už neoplatí presúvať inam. S malými deťmi potrebuješ vzrastlé stromy skrz tieň, primeranú vzdialenosť k socialkam a pod. Ak si pánom svojho času, ideálne je cestovať cez týždeň, do kempu prísť vo štvrtok, pretože piatok a sobotu sa kemp uvolňuje a dá sa zohnať niekedy až luxusné miesto. Na výlety môžeš chodiť autom, preto treba zvoliť oblasť podla toho čo Vás zaujíma, pamiatky, príroda. Možno by bolo dobré naplánovať cestu na dva dni a prespať niekde v Maďarsku, alebo v Rakúsku.
patapataČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
nic neplanujte to je krasa karavaningu i jachtingu :)
Mate male deti vyrazte mimo sezonu a budete uneseni. V sezone (cervenec, srpen) je vsude hodne lidi stejne jako v Chorvatsku v marinach.
Preji krasne vylety.
JanaJancaJanaJancaNováček
Přidáno před 6 let
Vsem moc dekuju za rady :)

Jeste k tomu chorvatskemu zakazu kempovani mimo kempy me napadlo, ze ja si urcite netroufnu na rizeni auta s karavanem, takze celou cestu bude muset odridit manzel. Je v Chorvatsku mozne chvili prespat treba na benzince nebo na nejakem Rastplatzu, jako maji treba v Rakousku?

A pak kdyz teda nemame nic planovat predem :) Tak kde pak nejlepe najdeme vhodny kemp pobliz mista, kde se nachazime? Mate nejake osvedcene katalogy? Nebo si mame najit kemp na internetu?

Diky
Jana
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 6 let
Přespání cestou není žádný problém u moře již ano! Jinak co se týká kempů,v sezónu červenec srpen problém může být.Chorvatsko navštěvuje v podstatě celá Evropa. Jinak je tam nezkutečné množství kempů,jednak těch co jsou "vidět" na internetu a pak ještě ty malé,na zahradách majitelů. V některých oblastech je to jeden vedle druhého.Jsou sice místa kde nejsou,ale těch je velice málo. Vesměs nepřístup k moři. Jedny s nejlepších stránek jsou tyto http://www.avtoka... i tak obsahují tak polovinu co v HR jsou. Stačí když pojedete a budete sledovat cedule (poutače) kolem cesty. Ono něco plánovat je těžké,internet může klamat a pak na místě zjistíte,že vám nebude daný kemp vyhovovat. Každý má své nároky a představy.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
H
hymer662Člen
Přidáno před 6 let
Jeďte nemějte obavy, dobré místo ( ještě navíc oficiální je zde https://www.google.com/maps/place/SV+...14.7938345
Je to v polovině cesty a jeden řidič to zvládne v poho. Pokud jezdíme na Istrii jezdíme přes Itálii, Rakousko, Tarvisio (další nádherné místo na přespání a odpočinek, https://www.google.com/maps/place/Lag...13.6712509)
dále na Terst, Koper, Istrie. Vše kromě Rakouska mimo dálnice, a bez problému s karavanem. Rozdíl mezi cestou přes "placené" Slovinsko a cestu co popisuji je v +80 km navíc. V Udine stojíme u obchoďáku https://www.google.com/maps/place/Ipe...13.1813407
, kde nakoupíme místní produkty m.j. u hlavního vchodu v marketu ( vlevo uvnitř) je místní regionální výrobna zmrzliny (daleko široko nemá konkurenci) a jedeme dále.
JanaJancaJanaJancaNováček
Přidáno před 6 let
Moc Vam vsem dekuju! Jste zlati :)
Z
zprosNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj,
jak dopadají vaše plány? My jsme 4členná rodina (35+32+4,5+1), máme aktuálně druhý karavan (v rámci testování jsme už měli obytňák i menší karavan). Taktéž pracujeme na cestách a sedí nám stellplatzový nebo divoký styl nocování. I když občas dáme i kemp, termály apod... Označil bych nás za soft-dobrodruhy :)

Pokud jste ještě nedali Sedmihorky, můžeme se tam třeba sejít, nemáme to tam moc daleko. Základnu máme v podkrkonoší, v okolí Jilemnice. Rádi navážeme bližší kontakt, pokud je zájem ozvěte se soukromou zprávou.

ZLMCh
Knaus 550FSK
zpros Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: JanaJanca, Mirek a Jirinka, hymer662, pata, walibuk, pachta, zpros

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,861,738 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.32572 sekund | Průměrně za: 0.32572 (0) sekund | Dotazy: 95 | Použitá paměť: 1.98MB/2MB