Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Tankování PHM: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Tankování PHM

Poslední aktualizace před 6 let
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Dobrý večer,nechci moc obtěžovat, ale jen jsem se chtěl zeptat,jestli někdo také nemá zkušenosti s množstvím natankovaného paliva. Jedná se mi o to,že sleduji spotřebu ,ani né tak kvůli financím ale pro kontrolu. A právě tak jsem z jistil,že u různých čerpacích stanic mi množství nesouhlasí. Vím,že se kontroluje kvalita ale neslyšel jsem jestli také množství. Většinou tankuji u dvou stanic pokud nejsem v cizině a právě tady mi většinou nesouhlasí množství dotankovaného paliva dle spotřeby. Vždy se jedná o prémiovou naftu. A právě vždy u té druhé mi vychází spotřeba o cca 1,5 l vyšší a nebo u druhé nižší. Tak nevím čím to může být a jestli s tím nemáte někdo zkušenost. děkuji za vysvětlení. Per.p)
cestovatel ze Šumavy;y
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 6 let
Výdejní stojany PHM podléhají cejchovnímu úřadu a musí být pravidelně ocejchovány přímo jeho pracovníky šizení co do množství v tomto případě podle mně nepřipadá v úvahu.
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Tak pak je jediná možnost,že to u některé více pění a natankuje se do plné míň a tím potom u druhé to ukáže méně ujetých km.a tím větší spotřeby. On již myslí,že to tu někdo zmiňoval,že je třeba tankovat u stejné čerp. stanice. Ale jinak není možnost aby to ukazovalo při stejné trase,rychlosti jiné údaje.
cestovatel ze Šumavy;y
Z
zdenek675Člen
Přidáno před 6 let
Tak vzít 10 litrů bílý průhledný kanystr ocejchovat vodou a natankovat na těch pumpách a je kontrola hned.
H
hymer662Člen
Přidáno před 6 let
Litr sem nebo tam pri jizde AO povazuji za normalni jev spotreby, napr.staci vetrik proti a je hotovo .
Realne jizdni podminky jsou zdrojem rozdilu pri spotrebe, pravdepodobnost chyby pri cerpani je minimalni, pokud jednou neprijedes na plochu se sklonem a podruhe napr.stojis na rovine nebo na sklonu opacnem... vzdy nacerpas jine mnozstvi doplna...
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Já se snažím čerpat po hrdlo. Nikde jsem nepsal,že někdo podvádí i když se dá všechno. Pak je ještě možnost,že u různých čerpacích je deklarovaná prémiová nafta v různých parametrech. Nebudu jmenovat čerpačky ale je znát rozdíl. Zrovna tak když čerpám v Německu tak je znát na chodu motoru a spotřebě. To jsou jen mé zkušenosti a nikoho nepřesvědčuji ....
cestovatel ze Šumavy;y
PepiPepiČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Perop napsal:

Tak pak je jediná možnost,že to u některé více pění a natankuje se do plné míň a tím potom u druhé to ukáže méně ujetých km.a tím větší spotřeby. On již myslí,že to tu někdo zmiňoval,že je třeba tankovat u stejné čerp. stanice. Ale jinak není možnost aby to ukazovalo při stejné trase,rychlosti jiné údaje.
Ahoj,možnosti je několik,1)nejdůležitější je kvalita(kolik procent je nera),podle toho to i jede a pění. 2)cejchování má vždy toleranci ,záleží jak se to nastaví,a zase to dělají lidé..(i když je norma jasná),3 samotná jízda ,povětrnostní podmínky atd. Taky si myslím,a mám odskoušeno,že to jede taky podle toho kde to uvařili,třeba Shvechat-Rakousko,jede to jako z praku ,jde to za plynem a spotřeba super.Hodnotit litr nahoru,nebo dolů je za těchto podmínek asi zbytečné. :_
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Přesně tak a u alkovny je to znát nejvíce - odpor vzduchu tě zbrzdí a ten 5.rychlostní stupen u tebe už to nezvládne + mírné stoupání .Je dobré používat u nás aditiva i léto + zima
Žijeme jen jednou.
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 6 let
Může být jiná citlivost na vypínání pistole. Pokud tankuješ po první vypnutí pistole, nemusí to být všude to samé. Rozdíl ve spotřebě z důvodu kvality paliva bude nepatrný a že by měli podvádějící stojan je skoro nemožné. Tankuju výhradně u pump s nejlevnějšími palivy (většinou ONO, které mám při cestě), dávám k tomu aditivum VIF (cena cca 0,20Kč/litr paliva) a nikdy žádný problém. Navíc s jejich obratem je jistota, že je palivo vždy čerstvé.

Jinak já mám výbornou zkušenost ze Slovinska. Tankuju, cvak, ještě to zmáčknu znova na dotankování, nějakou dobu čumím na displej stojanu, pak se kouknu k hrdlu a vidím, že benzin vesele vytejká na zem a pistole furt dává.

Na Ukrajině si zase můžeš nacouvat na nájezd, kterej tam maj nachystanej a natankuješ o několik litrů víc, protože zaplníš i bezpečnostní vzduchovou komoru.
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
Upravil jarous350 dne 17.03.2018 11:26, před 6 let
pachtapachtaČlen
Přidáno před 6 let
Nelze počítat spotřebu od tankování k tankování musí se spotřeba počítat dlouhodobě několikrát natankovat sečíst kilometry a potom počítat průměr.
1.není stejná kvalita nafty různě pění
2.nádrž je široká plochá a stačí velmi malý náklon při tankování a to udělá rozdíl 3-4l a to dokáže pěkně zkreslit spotřebu.Tak že rozdíl spotřeby 1.5l mezi jednotlivým natankováními není nic neobvyklého.
Hanka a Pavel
PeropPeropČlen
Přidáno před 6 let
Tak díky za konečně trochu rozumné odpovědi. Neuváděl jsem tankování obytného auta poněvadž tankuji většinou v Německu nebo Rakousku. Ale uváděl jsem tankování u osobního auta Mercedes,kde je dlouhodobá spotřeba cca 5 l. A tam je ten rozdíl znát. Ale jinak to neřeším jen některé čerpačky vynechám. A že se nedá zákazníka okrádat hlavně u nás tak to je asi někdo vedle. Koupíte si kilo masa na cejchované váze a doma při pečení se vám zmenší na polovinu.atd. Takže nehledím až tolik kolik to stojí ale nenechám se okrádat. Ale právě to někdy je problém zjistit. Tak to jen,že v zimě není tolik práce a tak se vymýšlí blbosti. Přeji krásné cesty. P. :_
cestovatel ze Šumavy;y
H
hymer662Člen
Přidáno před 6 let
M a 5l
Upravil hymer662 dne 17.03.2018 19:08, před 6 let
plhaplhaČlen
Přidáno před 6 let
Kvalita paliva je určitě rozdílná, dokonce u stejné firmy a stejný druh nafty. Najedu za rok osobákem cca 70.000 km, prakticky stále ve srovnatelném režimu . Zkoušel jsem měřit spotřebu vždy na jednu nádrž (cca 1000km) a rozdíl je až litr na 100km ( mondeo se spotřebou 5-6 l/100km)
pachtapachtaČlen
Přidáno před 6 let
U osobáku spotřebu neměřím hlídám jí u karavanu mám motorizaci 2.8jtd a tam se pohybuje dlouhodobá spotřeba kolem 11l mezi jednotlivým tankováním už je rozdíl i 2l od 10.5l až 12.5l hodně záleží jestli jedu po okreskách nebo po dálnici.
Hanka a Pavel
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 let
Já jsem jel s Boxerem 2,8 HDI do Francie prázdný za 12l a plný z Francie za 9l. Rozdíl byl jen v tom, že při cestě do Francie foukal vítr jako sviňa. Se spotřebou je to prostě těžký.
P
paveldČlen
Přidáno před 6 let
chlapci, vše co tu bylo napsáno je pravda. Stojany a vůbec celá technologie podléhá kontrolám. Litrovací zkoušky , kontroly čoi atd. Tento stát je vyhlášen počtem úředníků, co mají a mohou kontrolovat.Seznam všech dotčených orgánů je dlouhý. ... Pokud se nebudu zabývat lidským faktorem vstupuje do všeho tepelná roztažnost Phm. Příklad:
přepravce na lávce natočí do komory naftu 35 st. teplou. Přijede k Vám na pumpu , má to 28 st. Vy to stočíte do např. nadzemní nádrže. Okolní teplota je mínus deset. A nyní přichází zákazník a natankuje 20st. teplou naftu. /nehledě na to, že natankuje ten rozvýřený bordel/ . Druhý den v poledne přijede jiný zákazník a natankuje a zaplatí stejné množství. Kdo natankoval víc? A to samé v létě a opačně. Litr není litr!!!!
1
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
A jak souvisí celá tahle "kauza" s karavaningem? Jsem rád, že vím, že máš Mercedes, ale tak trochu nechápu, proč ses nezeptal na fóru o Mercedesech? Logika: Mercedes mi žere pět litrů a řeším 1,5 litru v kontrastu obytňáku, co žere přes deset, ale to neřeším.... mi nějak nejde do hlavy.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pachta, Tomik Kralu, paveld, 1779-zrusen, hymer662, plha, Perop, Pepi, Laky, jarous350, zdenek675, Zdenek a Alena

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,394,443 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20550 sekund | Průměrně za: 0.2055 (0) sekund | Dotazy: 128 | Použitá paměť: 2.19MB/2MB