Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Internet po Evropě: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Internet po Evropě

Poslední aktualizace před 6 let
I
InnkeeperČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj

Zajímalo by mě jakou máte zkušenost s internetem po evropě, co se týče mobilniho signálu
V obydlenějších oblastech nebývá problém najít něco pomocí freeWifi. Ale při parkování nadivoko to bývá o něco zajímavější

Loni jsem ve skotsku měl půjčený LTE modem (v podstatě tenhle : https://www.alza.....htm?o=8), zakoupený přímo v GB a na místní datové kartě
internet jsem měl i tam kde můj mobil s roamingem neprijmul ani byte či sms.

Bylo to tím že karta v roamingu bude vždy fungovat hůř než místně zakoupená karta? (žiju v tom že roaming je sjednán s operátorem s nejlepším pokrytím)
Nebo je to vlastním routerem?

Zajímalo by mě vědět zdali zainvestovat do kloudného modemu který v zahraničí používat (např i s anténou jak se tu řešilo v paralelním vlákně) nebo prostě po příjezdu koupit místní kartu do telefonu

Díky za pomoc

Innkeepers
tomasvtomasvČlen
Přidáno před 6 let
Tiež by som chcel internet v karavane stále, router už mám kúpený dlho. Satelit nechcem dávať. Takto mám okrem netu, Eurosport player, ITunes, HBOgo, radio cez internet, mapy, ... taký neobmedzený internet na celu EU by bol super.
JurajSKJurajSKČlen
Přidáno před 6 let
Mám skúsenosti z minulej sezóny z podobným modemom Huawei E5577Cs. Používal som ho v obytke z dátovou kartou Orange SK počas ciest po SK,HU,RO,BG a GR.
Začnem ale niećím iným. Obchodná politika uzatvárania roamingových zmlúv bude určite v prvom rade podriadená profitu a nie najlepšiemu pokrytiu čo je logické najmä v tom prípade, že operátor vlastní dcérske spoločnosti vo viacerých krajinách. To je prípad najmä Deutsche telekom,Orange, Vodafone či O2.
Ale vrátim sa k tomu čo Ťa zaujíma asi najviac, a to skúsenosti z modemom. Ten má podľa mňa lepší príjem LTE ako telefón (v mojom prípade iPhone 5s) a najmä lepší príjem WiFi takže aj v kempe sa ním pripájam na miestnu sieť a vytváram si vlastnú.
Ako ďalší krok mám vo výhľade zakúpenie antén ktoré príjem vylepšia. Keď ich budem mať vyskúšané tak sa podelím zo skúsenosťami.
Ešte ma napadla jedna výhoda takéhoto LTE modemu a to je možnosť (najmä pri dlhodobejšom pobyte) zakúpenia dátovky miestneho operátora. Vrazíš ju tam a fičíš.
vsazavskyvsazavskyČlen
Přidáno před 6 let
Internet dnes prakticky funguje všude tam kde máš signál mobilu. Liší se to jen způsobem přenosu datového signálu. Tomu odpovídá i různá rychlost. připojení. Otázkou je ale cena za data při roamingu. Ta výhradně závisí na Tvojí smlouvě s tvým operátorem. Ale to si musíš u něho zjistit sám a podle toho se rozhodnout zda bude lepší koupit si kartu v cizině nebo použít to co Ti nabízí Tvůj operátor.
Vladimír + Ivana, Dethleffs + Boom
I
InnkeeperČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj
Dovolim si nesouhlasit s tim ze internet je vsude. Ale je pravda ze gprs je leckde, bavme se proto spise o 3g signalu nebo lepsim.
Ve mestech neni problem, to je asi bez debat. Ale v prirode, ruzne nadivoko to byva ruzne. A tento pripad resim. Jak zlepsi prijem signalu v mistech kde ho moc neni. Jestli ma smysl jit pres mistniho operatora nebo spis pres kvalitni router. Pripadne jestli nekdo nema operatora se slusnym pokrytim (v pripade roamingu) pro celou Evropu. Cenu az tak moc neresim, mam 5gb roamingovych dat na mesic coz jako zaklad neni spatny. A drazsi nez u nas to byva malokde.

Diky
Innkeepers

Automatické sloučení 13.02.2018 13:23:
Kdyby sem někdo zabrousil, tady je výsledek diskuse s operátorem. V místě se slabým signálem v zahraničí se doporučuje ručně v telefonu zkusit několik dostupných sití
Operátoři mývaji nasmlouván roamingový program s většinou zahraničních operátorů, přičemž při přejezdu hranic se zvolí nejvhodněší, což dál ve vnitrozemí nemusí už platit.
(z důvodu které jsem přesně nepochopil však tohle doporučení platí jen pro země v EU)

Samozřejmě není sporu o tom že LTE modem má lepší příjem signálu než telefon, na kolik to má šanci pomoct neni celkem pochopitelně nikdo schopen odpovědet
Upravil Innkeeper dne 13.02.2018 13:23, před 6 let
M
mstrČlen
Přidáno před 6 let
Neřekl bych, že LTE modem má lepší příjem signálu, zaleží jaký modem, léta jsem používal 3G modem a nakonec skončil u 2 simkového telefonu, který se chytá výrazně lépe než ta krabička. Záleží na rozměrech a provedení antény.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: mstr, vsazavsky, Innkeeper, JurajSK, tomasv

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,026,174 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19947 sekund | Průměrně za: 0.19947 (0) sekund | Dotazy: 68 | Použitá paměť: 1.77MB/4MB