Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 HE3DA spustila výrobu baterií.: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

HE3DA spustila výrobu baterií.

Poslední aktualizace před 11 měsíců
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
http://oze.tzb-in...bily-tesla


Karle : jak to vidíš ty ?

Mne to velmi zaujalo cena + výkon + výroba na míru W
Prvním standardním produktem je rekordní monočlánek s kapacitou 1 kWh.
Baterii lze vyrobit v téměř libovolné kapacitě od miliampérhodin po (zatím) jednotky kilowatthodin.
Předpokládají však poloviční cenu oproti současným lithiovým technologiím. Nyní jede linka na zkušební výkon, ale po najetí do plného tempa po novém roce bude mít roční výrobu 10 MW kapacity.

Sleduji tuto firmu od počátku, jenž je od nás z Horní Suché. Tomuto člověku fandím a 50mil. dotací i více by měl dostat ON
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 28.01.2018 12:22, před 6 let
VasuVasuČlen
Přidáno před 6 let
Nejsem tak velký optimista, až uvidím baterii v obchodě, otevřeme tuto diskuzi. Čtu o tom už několik let ! https://www.euro....ti-1380109
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 6 let
Co já vím, tak s doktorem Procházkou standartně vyjebali číňani.
Když přišli podepsat smlouvu - hned ukradli vzorek nanosměsi (to je na tom to nejdůležitější). Ze vzorkovny. Češi toho žlutýho zmrda při tom chytili, donutili ho vzorek vyndat z kapsy, vysypat a hned byl konflikt. Číňan teď chce zpátky svůj vklad. Takže tak jednoduchej ten rozjezd nebude. A na malejch baterkách nejni zisk.
Podle mě budou vyrábět (z hlediska rentability) hlavně kontejnerový úložiště.
Jestli ty malý baterky budou do tří let, budeme rádi. Samozřejmě by bylo skvělý, kdyby se to povedlo. Ale nikdo do toho nechce dát prachy. Krom číny, a ta ukradne co může. Vědí to všichni co s nima kdy přišli do styku. Teď už i dr. Procházka. Bohužel.
Pokud vím, chtěl prodat licenci(e) a věnovat se hlavně vývoji. Teď je jasný, že tak jednoduchý to nebude. Bude si muset vývoj zvětší části ufinancovat sám.
Páč většina potencionálních investorů má jenom blitky (nemaj´ čočku) nebo to chce rovnou ukrást.
Já budu čekat a sledovat vývoj, držet mu palce, aby to vyšlo, páč víc udělat nemůžu. Zatím budu montovat na jednoduchý aplikace olovo a na složitější klasický LiFePo. Tam je to sázka na jistotu a tý se budu (zatím) držet.
Ale možná se seknu a všechno bude jinak. Každopádně HE3DA fandím a přeju jim úspěch, ale ten se v byznysu neodpouští,.,...

:) Vašku, tys mě předběh´ :_
CattaniCattaniČlen
Přidáno před 5 let
Tak zase o kousek dál.

https://www.e15.c...-internetu
Míra, Dana, Shelia II a Hobby Van Exclusive :_
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 5 let
Ten kousek je ale hodně malý..
V článku z roku 2016, který dal Herman na začátek diskuze psali, že příští rok rozjedou sériovou výrobu. Teď je začátek roku 2019 a píšou, že ke konci roku by měli rozjet sériovou výrobu. První rok výroby si veškerou produkci (podle článku) rozeberou investoři, takže když všechno půjde bez jakýchkoliv problémů, tak se první akumulátory možná dostanou do prodeje v roce 2021. Jestli jsou ty akumulátory opravdu tak dobrý, tak se může stát, že investoři si budou brát výrobu pro sebe ještě i v tom roce 2021, protože už teď mají vyprodáno to, co se začne vyrábět vlastně až příští rok. A až začnou něco prodávat zákazníkům, tak plánují prodávat velké systémy určené pro firmy.
Podle mě to vypadá, že na akumulátory HE3DA použitelné v karavaningu si minimálně několik let počkáme..
A to nemluvím o tom, že je hlavní investor vyšetřovaný kvůli dotačnímu podvodu a pokud by ho obvinili (případně po něm požadovali vrátit dotace), tak to může rozjezd výroby odsunout o další měsíce až roky.
K tomu:
Výzkumníci laboratoře ČVUT se ale ke zkouškám vyjadřovat nemohou, jen upozorňují, že baterie zkoumali pouze za určitých podmínek, které stanovila sama firma. Z výsledků proto nelze vyvodit, jak pokročilá baterie skutečně je.

Takže po několika letech je to vlastně stále na cestě ke startovní čáře, zkušenosti uživatelů s HE3DA nejsou žádné, nezávislé testy také prakticky ne a všechno co o těch akumulátorech víme jsou informace publikované firmou, takže vlastně PR a marketing (který v reálném světě mívá často k realitě dost daleko nebo zamlčuje všechny nepříznivé informace).
Y
YanisNováček
Přidáno před 5 let
K
kamilioČlen
Přidáno před 2 roky
dalsia novinka o HE3DA

https://zive.aktu...liony-eur/
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 11 měsíců
Pro všechny čekatele na HE3DA mám dobrou zprávu - už se dá i koupit (akorát to asi neuděláte) Grin
https://www.maister-energo.com/en/sho...Nu8c#attr=
Když bych z téhle velké baterie udělal čvrtinovou (12V/270Ah, takže ekvivalent LiFePo4 280 Ah, kterou si už dneska dává docela dost lídí kteří to využijí do obytky), tak bude stát cca. 3471€/80000Kč (spíš víc, protože větší baterie je levnější než menší) a vážit bude kolem 60 Kg.
Když si koupím hotovou baterii LiFePo4 280 Ah, tak bude stát třetinu (27000Kč) a vážit necelou polovinu:
https://shop.mypower.cz/akubox-lifepo...120a-11820

HE3DA nemá ani nízkou cenu, ani nízkou váhu a pro karavanisty ani žádnou jinou provozní výhodu proti stávající technologii LiFePo4 - výrobce naopak tají všechny možné informace. Dokonce i kdybych použil články Winston, tak budu oproti HE3DA úplně jinde cenově i váhově. Takže tím bych celou tuhle technollogii pro karavanisty pohřbil, protože není žádný důvod chtít něco takového do karavanu.
Upravil PetrDubi dne 14.06.2023 08:06, před 11 měsíců
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 11 měsíců
On není důvod chtít tuto technologii kamkoliv.
Proti LiFePO to nemá žádnou velkou výhodu, jen samé nevýhody.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Yanis, Vasu, Karel Prokop, Laky, Cattani, PetrDubi, kamilio, dracekvo

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,019,763 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16854 sekund | Průměrně za: 0.16854 (0) sekund | Dotazy: 92 | Použitá paměť: 1.96MB/2MB