Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 otočný dvojsedák: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

otočný dvojsedák

Poslední aktualizace před 6 let
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
zdravím všechny všeuměly
je tu někdo, komu se podařilo upravit dvojitou sedačku pro spolujezdce na otáčení do prostoru vestavby? mohl by se ten šikula podělit o zkušenosti, případně i nějaký obrazový materiál? já se chci pokusit o toto v tranzitu z roku 2002.
děkuji za inspiraci

Automatické sloučení 30.01.2018 13:34:
Stále akrualni
Upravil Willik68 dne 30.01.2018 14:34, před 6 let
Pirat z RuzynePirat z RuzyneČlen
Přidáno před 6 let
Zdar, na minulých vestavbách (r.2017) byl chlapík - bílé (ducato, boxer, jumper) r.v. odhaduji podle předních světel na 2015 a výš. a ten to měl samo domo a velmi pěkně vyřešené na standardní dvousedačce. Nevím zda sem chodí, případně zda na něho někdo má kontakt, ale jde to vyrobit. Pirát.
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
piráte děkui za odpověď
slyšel jsem že se to někomu podařilo, tak jsem zkusil zda se neozve. zkusím ještě chvíly počkat a za dva měsíce začínám s vestavbou, tak kdyžtak budu laborovat sám.
díky
Ales a HanaAles a HanaČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Willik68 napsal:

zdravím všechny všeuměly
je tu někdo, komu se podařilo upravit dvojitou sedačku pro spolujezdce na otáčení do prostoru vestavby? mohl by se ten šikula podělit o zkušenosti, případně i nějaký obrazový materiál? já se chci pokusit o toto v tranzitu z roku 2002.
děkuji za inspiraci

Automatické sloučení 30.01.2018 13:34:
Stále akrualni


Ahoj, mám pár fotek řešení tvého problému, ale s vkládáním fotek do fora je problém. Pošli e-mail do soukrmé zprávy.
Alda
Aleš, Hana, yorkshire Jája,
Peugeot Boxer - vestavba Trentino
misusmisusČlen
Přidáno před 6 let
CibiCibiČlen
Přidáno před 6 let
Nemáte někdo řešení pro Sprinter/VW LT do 1997-2006? Vzhledem k boxu a pevnému pásu mi to připadá, že to nejde.
VW LT 35 maxi
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
tak jsem se konečně dostal k přestavbě našeho tranzita na bydlícího. s tím zároveň došlo i na otoč dvojsedáku. děkuji všem za inspiraci, odkazem i obrazem. zatím jsem u hledání středobodu otáčení, pokusy dělám na dřevěném modelu. mohl jsem si tak vyzkoušet, jak to všechno funguje, kterým směrem otáčet a co všechno stojí v cestě. posuňte bod otáčení o 2cm, a už někam narážíte. také je otázka kterým směrem tu "židli" točit. možná se to nezdá, ale není to jedno. sedačky v tranzitu (2000-2004) mají dvojí uchycení. přední a zadní. rozdíl je 7cm. pro komfort cestování docela výrazný rozdíl (pominu li že ta židle moc příjemná na sezení není). když je sedačka v přední poloze, otočí se kolem sloupku dveří hravě, ale je méně místa na nohy. sedačka v zadní poloze kolem sloupku dveří neprojde. musí se točit kolem šaltpáky. pro změnu za sebou táhne bezpečnostní pás, který je potřeba přehodit přes opěradlo, ale to zase tolik nevadí. hlavně že je místo na nohy.
střed otáčení už mám (doufám že ten správný), tak teď rozkreslit, naměřit, poshánět materiál a začít stavět. zkusím zatím vložit obrázky z vývoje s dřevěnou maketou a pokračování příště.

Automatické sloučení 24.06.2018 12:57:
otáčení sedačky na dřevěné maketě, aneb přeci se točí

Automatické sloučení 24.06.2018 12:58:
re

Automatické sloučení 24.06.2018 13:01:
re

Automatické sloučení 24.06.2018 13:03:
re

Automatické sloučení 24.06.2018 13:07:
re

Automatické sloučení 26.06.2018 22:55:
tak jsem dnes sestrojil otčnu v kovovém provedení a doufal jsem že je to finále. ale chybička se vloudila. dřevěný model byl sestrojen ze třech vrstev překližky 18mm. u kovového modelu jsem se snažil o co nejmenší zdvih sedačky ve voze. dostal jsem se na výslednou hodnotu zdvihu sedačky 28mm. a to je ten problém. mezi sedačkami je podlaha vyboulená směrem vzhůru, jedná se o prostor nad převodovkou. zdvih podlahy je necelé 4cm a pokud tam je originál gumový koberec, myslím že výška plotny nad výšku podlahy pod sedačkou bude minimálně 5cm. jinak si budeme trhat ten gumový koberec. z toho vyplývá že se dvojitá sedačka pro spolujezdce na točně zvedne téměř o šest cm. navíc jsem to možná trochu předimenzoval a celá točna teď váží přes 15 kilo. foto jsem nedělal, takže zatím neukážu ale zkusím přidat plánek

Automatické sloučení 26.06.2018 22:56:
re

Automatické sloučení 26.06.2018 23:03:
takže mne zítra čeká druhý pokus, na spodní plotnu dám rámeček z vyššího jeklu a zkusím plotnu místo 4mm dát jen 3mm. asi by šlo i 2mm a vyztužit kolem středového čepu
Upravil Willik68 dne 26.06.2018 23:03, před 6 let
Willik68 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Ales a HanaAles a HanaČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
včera jsem shlédl video ve kterém má vyřešeno otáčení dvojsedáku. Třeba se ti podaří dohledat autora.
https://www.youtu...A32UI6J47w
Aleš, Hana, yorkshire Jája,
Peugeot Boxer - vestavba Trentino
HribHribČlen
Přidáno před 6 let
Taky řeším otočný dvojsedák, ale u Vivara.
Našel jsem zajímavého výrobce i montáž v ČR.
Výrobce v UK: https://www.kirav...t5-swivels
Ukázky montáže: https://www.youtu...3HnYRWmMY0
nebo: https://www.youtu...H_iB7T6PIA

V ČR možno objednat i s montáží: https://www.dopln...lusenstvy/

Zdravím
Václav (Hřib), Jitka + svišťata: Šimon, Tobiáš a Anička
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
tak jsem dnes sestavil točnu pro dvousedák - varianta 2. ještě zbývá dovrtat a dopilovat některé otvory, definitivně dovařit spoje, ...... no prostě kosmetické úpravy. přidám pár obrázků. kritiku za mnou. třeba najdete její slabé místo a já to budu moci ještě vylepšit před finální montáží. samozřejmě, jsem si vědom že je to samo odmo, ale už v téhle podobě jsem na ní rajtoval a vypadá to , že spíš utrhnu kotvení v podlaze než že by povolila točna. materiálově bych řelk že je předimenzovaná. ocelová plotna 3mm + pasovina 40x5mm + jackel 50x30x2mm. čep točny - šroub M20x30 pevnostní 8,8 . aretační šrouby 2ks M10x30 pevnostní + 1ks M12x60 pevnostní. ten třetí je vzadu a drží pátý kotevní bod sedačky u bezpečnostních pásů.
celkové náklady na výrobu - cca 450,- + něco málo materiálu z vlastních zásob (plotny) + pár hodin práce (zatím bez povrchové úpravy). jo a aretační šroub mám také zatím jen jeden, pšššt.

Cibi - koukni se na odkazy od Hrib a zjistíš že ani box pod sedačkou není problém a pevný pás? jeden mám kotvený ve sloupku, protikus na sedačce. druhý je kotvený na sedačce a protikus v podlaze vedle ní (to je u mne ten pátý kotevní bod do kterého dám aretační šroub s hříbkem

Aleš a Hana - to video jsem shlédnul, vidět mnoho naní (na sedačce) ale v komentáři je jedna dobrá poznámka - "otočný čep běhá v labyrintu". díky tomu se dá sedačka trochu bočně posunout a udělat si místo pro otočení. toho možná ještě využiju. díky za upozornění.

Hrib - tyhle odkazy jsou hezké, dá se z nich lecos odkoukat ale tranzit 2001 tu bohužel není.

jo a mimo jiné mi tu zbývá točna, vývojová verze 1 (viz malůvka výše). rozměry jsou na obrázku. je to polotovar k dotvoření. to jen pokud by ho někdo mohl použít. je na něm materiálu za 300,- nebo výměnou za ocelovou plotnu 500x500x3mm (to je u mne trochu nedostatková surovina)
Upravil Willik68 dne 27.06.2018 23:59, před 6 let
Willik68 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
HribHribČlen
Přidáno před 6 let
Máš pravdu, našel jsem na Transita, ale až od r. 2006.
Kutilům zdar!
Václav (Hřib), Jitka + svišťata: Šimon, Tobiáš a Anička
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
tak jsem definitivně dokončil konstrukci točny, pro dvojsedák spolujezdce, Tranzit 2001. obrázky už dávat nebudu, nic nového tam vidět není. zbývá mi jen dokoupit aretační šrouby a udělat něco s povrchovou úpravou. přemýšlím hodit to do zinku. úplně poslední operace na kterou se chystám, bude sehnat vhodnou třecí desku mezi plotny. teflon by byl nejlepší, silon bezva ale možná to skončí nějakou náhražkou (dobrý nápad na to má Aleš, ale ať to tady práskne sám, nebudu mu brát jeho knouhau). bohužel teflon je drahý jak prase, silon by se dal uplatit, ale prodávají ho ve zbytečně velkých deskách, jedině jestli by se někdo nechtěl se mnou o jednu podělit. nejmenší formát se prodává 500x1000 a mně stačí 450x400.
pokud by se někdo chtěl pustit do toho stejného kousku, nebráním se poskytnout nákres, včetně popisu materiálu a rozměrů.
těď ještě dát točnu pro řidiče, pokud možno tak, aby se "nezazdily baterie" a budu spokojený.
přeji zdar všem konstruktérům
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
než to dáš do zinku, provrtej ten jakl. Buď se ti nafoukne, nebo ti tam udělají díry, kde je napadne. Kluzátka se dají udělat se silonové tyče/ertalonu např. 30mm průměru, koupíš v metrové délce ve Feroně. Dá se do toho vyřezat i závit.

Ten otočný čep by byl lepší jako silnostěnná trubka. Lépe to drží a otvorem protáhneš kabely.
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
re Maria
děkuji za rady, ale zinkování už jsem si vyzkoušel. za poslední měsíc jsem zinkoval zábradlí a branku, teď chystám na zinek pojezdovou bránu. takže jsem načetl co se o tom píše a hlavně co doporučuje zinkovna. nicméně i přesto mi do branky dvě díry udělali protože se rozhodli to pověsit za jiný konec, než za který jsem to žádal. a nejde jen o nafukování (píšou že v extrémním případě to může i explodovat), ale hlavně aby ten zinek měl jak se dostat dovnitř a pak zase ven. žárové zinkování totiž udělá zinkový povrch i uvnitř uzavřených profilů. no nic, ty díry mi naštěstí udělali na místech kde mi to nevadí. příště musím víc předvídat.
silonové tyče naštěstí kupovat nemusím, mám přístup ke zbytkům od 20 do 100mm v průměru. jenže když mám zatím točnu sešroubovanou "na sucho", tak jsem došel k názoru, že bude nejlepší (nejstabilnější), když to bude sedět v celé ploše. to se pak sedačka ani nehne. proto pátrám po možnosti dát kluznou desku a ne jednotlivé body z tyčí. musel bych jich dávat hodně a to by znamenalo udělat z jedné plotny "ementál". prostě by to bylo samá díra na přišroubování. při celé desce počítám dva až čtyři body, které to udrží na místě. než dělat jednotlivé body, to to raději podmáznu práškovým teflonem a nechám to tak. mimo jiné jsem v jednu chvíli uvažoval i o axiálním ložisku patřičné velikosti.
otočný čep udělat jako trubku jsem také zvažoval, ale má to háček. musíš sehnat také tak velkou matici, která to stáhne dohromady a zajistit jí proti povolování a protože nemám v sedáku airbegy, ani jiné elektrické udělátko, tak tohle řešit nemusím. šroub M20 a samojistná matice se o všechno postarají.
DiscoverfunDiscoverfunČlen
Přidáno před 6 let
Jeste tip k otocne konsoli pro sedadlo, nebo dvousedadlo spolujezdce : kdo tuto konsoli shani, at se podiva u americkych Vanu Cevrolet/Dodge/Ford,
je jich tam u vas dost, najdou se urcite i na vrakovistich, tyto vozy maji standartne otocna sedadla na masivni konsoli s aretacni pakou u podlahy maji
ctverhranou desku se 4 dirami na prisroubovani k podlaze a u prichyceni sedadla taky desku s moznosti pridelani posuvnych list, nebo na pevno,
ja mam tuto konsoli v mem mercedesu, je universalni a kduz je pro urcity typ vozu nizka,tak se da poloha sedadla jednoduse zvysit vymezovacimy
podlozkami, ty Konsole jsou tak stabilni, ze unesou na dvousedacce 2 spolujezdce, i kdyz je napr. dvousedadlo na konsoli pridelane vpravo pod
pravym mistem dvousedadla.

Honza/Discoverfun
MichalllMichalllČlen
Přidáno před 6 let
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 6 let
Re Michal
Jo tak presne takhle mi to také chodi, jen se mi to při otáčení tolik nekyve. A ten pás také táhne za sebou, pak se musí jen přehodit přes opěradlo. Byla to super přáníčka VVV (vývoj, výzkum, vyroba).
MichalllMichalllČlen
Přidáno před 6 let
Jojo, mám to trochu jednodušší., žádny plotny jen jeklovej rám Dal bych obrázek ale až pujde normálně vložit.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Cibi, misus, Willik68, Ales a Hana, Pirat z Ruzyne, Hrib, maria, Discoverfun, Michalll

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,833,818 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22617 sekund | Průměrně za: 0.22617 (0) sekund | Dotazy: 130 | Použitá paměť: 2.21MB/2MB