Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 PB/Propan/filtr: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

PB/Propan/filtr

Poslední aktualizace před 6 let
KaliKaliČlen
Přidáno před 6 let
Nedá mi to a zapojím se do diskuse.

Mám vestavbu a v zimě nejezdím čili problémy se zamrznutím v zimě neznám.
Koupil jsem vestavbu už starší namontován regulátor GOK. Od koupě používám pouze originál lahve s propanem.
Za jízdy vše vypnuto lednice a sporák pouze při stojícím autě. Po problémech s provozem lednice na 12v(nedostatečné chlazení a problémy v EBL) jsem si nechal namontovat truma monocontrol. Při mém způsobu používání mi lahev propanu v parném létě vydrží s rezervou 21 dní i když chladím i během jízdy. Letos v létě v Itálii náhlý výpadek plynu lednice jela non stop a při zapnutí 2 hořáku vařiče došlo k výpadku plynu.Zjišťoval jsem co se děje a kozlultoval závadu s Pavlem Pekem. Na jeho radu a po rozmontování rozvodu a vyjmutí regulátoru z něj vyteklo trochu takového hustého oleje což bohužel závadu neodstranilo. Rozvařený oběd se nám podařilo dokončit u sousedů Italů a další dny nás zachránil Martin Mrak který se náhodou zastavil na stejném místě(Tímto mu ještě jednou mnohokrát děkuji.) Jelikož se závada projevila třetí den na cestě a nechtěli jsme stále někoho obtěžovat pokusil jsem se mono control namontovat zpět. A ejhle plyn začal fungovat Ihned jsem zapnul lednici a snažil se zachránit co se dá (el připojka v místě nebyla možná). Oprava vydržela do prvního puštění vařiče. A opět došlo k ucpání. Další postup opět rozebrání vyfoukání , vytečení malé trošky oleje(během dne).A od té doby po zbytek dovolené jela buď lednice nebo jeden hořák na vařiči.

Můj závěr Monocotrol je daleko náchylnější na nečistoty. Originál lahve nejsou zárukou čistoty plynu.Provoz za jízdy zřejmě přispívá k většímu úniku nečistot z lahve.

Po návratu z dovolené jsem objednal nový monocontrol (bohužel jiné rozměry od staršího typu možná že původní měl jiný název) a při té příležitosti i plynový filtr truma.

Za půl roku zatím nemám možnost dělat závěry(filtr jsem ještě neotevřel), ale doufám že i za cenu výměny vložky kterou vozím s sebou už se porucha vlivem nečistot v plynu neobjeví.

Jistě se porouchá něco jiného ale takový už je život a radost z cestování mi to doufám nesebere.:D:D

Uf nějak jsem se rozepsal

KALI
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
pak je tady i to, že i my chlapi si musíme někdy udělat radost a koupit si věcičku, která je hezká a možná nám někdy ušetří kačku a nebo i ne. Tak co si mám koupit, když už tam z výroby všechno je ?
Jirka
P.S. Koupil jsem dva filtry, sám namontoval a průběžně kontroluji. Něco málo tam vždycky je.
Jirka
Jirka, Dáša a Klaudie, minipes Týna
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 6 let
Děkuji za odpovědi. Jestli tomu správně rozumím, tak při provozu bez filtru, se možná zanese regulátor, jinak Truma Combi4 by měla být v pohodě??? Protože s montáží filtru mám prostorový problém, tak bych to zatím asi řešil vožením náhradního regulátoru.
Pössl Summit 600 Plus, Standa, Lenka, Filípek
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 6 let
Ten olej co se vyskytuje v plynu časem tuhne a zasychá v lak. Když proteče regulátorem dostane se do ventilu topení a tam časem zaschne. Nejčastěji se závada projeví při ochlazování počasí na podzim kdy po delší odmlce nejde topení zapnout.
dandeedandeeNováček
Přidáno před 6 let
Toto bude asi moj problem. To som nevedel,ze az take sracky sa davaju do flase. Dufam,ze ked sa otepli,bude to fungovat. ....kurenie.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

dandee napsal:

Toto bude asi moj problem. To som nevedel,ze az take sracky sa davaju do flase. Dufam,ze ked sa otepli,bude to fungovat. ....kurenie.



Pokud je regulátor ucpaný, tak oteplení nepomůže, měl jsem ho na radiátoru v domě dva dny .Teď jsem ho měnil, po třech letech provozu.
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Jirka z Lanstorfa napsal:

Citovat

dandee napsal:

Toto bude asi moj problem. To som nevedel,ze az take sracky sa davaju do flase. Dufam,ze ked sa otepli,bude to fungovat. ....kurenie.



Pokud je regulátor ucpaný, tak oteplení nepomůže, měl jsem ho na radiátoru v domě dva dny .Teď jsem ho měnil, po třech letech provozu.


Povolil bych trubku na výstupu z regulátoru a pustil plyn zda se tam objeví . Pokud né je už jedno co se dá ještě udělat ? Pročistit ho trochu technickým benzínem , profouknout a vysušit . Tím už nic nezkazíš .
Žijeme jen jednou.
IVRIIVRIČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím,
může mně prosím někdo poradit nebo říct co se stalo s regulátorem u kterého slyšitelně uniká plyn z jedné ze dvou direk (žlutý čudlíky vzadu)?
Mám Truma monocontrol cs, který je 3 roky starý, používám propan (Flaga) a mám tam origo filter Truma (stále čistý).
Jasně, že jsem to zjistil dnes večer při výměně láhve za plnou abychom mohli zítra jet na dovolenou... :-(
VW Caddy, Hobby 400 SFe
Upravil IVRI dne 20.09.2018 20:49, před 6 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,985,856 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23693 sekund | Průměrně za: 0.23693 (0) sekund | Dotazy: 90 | Použitá paměť: 1.95MB/2MB