Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Střešní okno do vestavby Ford Tranzit: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Střešní okno do vestavby Ford Tranzit

Poslední aktualizace před 5 let
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Jsem rád, že jsi si toho všiml.
Mám pro tebe řadu: podívej se na své příspěvky, na co jsi se ptal, ve kterém vlákně a jestli jsi se neptal znova na to, co už bylo zodpovězené někomu před tebou. Až to uděláš, tak zjistíš, že minimálně půlku tvých dotazů by administrátor také smazal :he
Takže se tím prokousávej a až budeš dávat příští dotaz, tak na to mysli. Pokud dáš dotaz, kterej tu není zodpovězený minimálně 10x nebo se nebudeš ptát na prakticky stejnou věc v několika různých vláknech, tak ti určitě někdo odpoví nebo poradí :_
P
PpČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

PetrDubi napsal:

Jsem rád, že jsi si toho všiml.
Mám pro tebe řadu: podívej se na své příspěvky, na co jsi se ptal, ve kterém vlákně a jestli jsi se neptal znova na to, co už bylo zodpovězené někomu před tebou. Až to uděláš, tak zjistíš, že minimálně půlku tvých dotazů by administrátor také smazal :he
Takže se tím prokousávej a až budeš dávat příští dotaz, tak na to mysli. Pokud dáš dotaz, kterej tu není zodpovězený minimálně 10x nebo se nebudeš ptát na prakticky stejnou věc v několika různých vláknech, tak ti určitě někdo odpoví nebo poradí :_


Můžeš mi dát tedy prosím tě radu jak s tím mám prokousat když v některých skupinách je třeba i 70 diskuzí a hodně z nich mají třeba i 10 stránek i vic.
Mám to v plánu si to projít všechno ale dělal jsem to teď dva dny v kuse A jestli jsem v jedné čtvrtine tak možná ještě přeháním. Takže jestli máš nějakou radu jak se v tom vyznat a neprocházet to do Vánoc protože kolikrát se v diskusi s určitým nadpisem řeší něco jineho, budu jen rád.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
já ti odpovím trošku jinak.
Řešil jsi topení ve stávajícím vlákně o topení a dostal jsi rady, které ti pomohly.
Řešil jsi větrání ve vlákně o větrání, které jsi si založil a také jsi dostal odpovědi. Když někdo bude hledat odpovědi na tato témata, tak není problém, aby to tam našel. Akorát to větrání se tu už řešilo mockrát, stačí dát do políčka pro hledání slovo: větrání. Mimochodem, mezi prvními výsledky je vlákno Větrání do dodávky z letošního ledna, ale ty jsi založil další vlákno..

K tomu jsi řešil lednici ve vláknech Lednice vs napájení a Jaký solárních panel na obytku. V prvním vlákně jsi se dostal k nějakému mezivýsledku a potom jsi pokračoval ve vlákně o solárech. Když někdo další bude hledat řešení, tak nemůže tušit, že jsi to dořešil třeba ve vlákně o solárech nebo dokonce třeba ještě nějakém třetím.. A to nemluvím o tom, že ve vlákně o solárech jsi soláry vůbec neřešil.

Zkusil jsem dát do políčka pro hledání slova:solár lednice
Hned první tři výsledky jsou fóra:
lednice/solar/baterie
Kompresorová lednice
spotřeba kompresorové lednice

V těchto vláknech je mraky informací včetně zkušeností s tím, kolik sežere kompresorová lednice, jak dlouho vydrží běžet na akumulátor určité kapacity, jak dimenzovak velikost akumulátoru, aby jsi ho brzo nezničil, prostě všechno co potřebuješ pro svoje rozhodnutí a maximálně by jsi se zeptal na nějakou doplňující informaci nebo si nechal potvrdit svůj záměr.
Místo toho jsi ty samé věci dal do dalších dvou vláken, kde jsi se znovu ptal na to, co už tu je několikrát a dokonce jsi se dočkal i rozumných odpovědí.

A potom se tu durdíš, že když hledáš informace, tak je to rozházené všude možně a často je ve vlákně s nějakým názvem řešené něco jiného (jako tvoje lednice v solárech) a měl by to někdo promazat. To by jsi přišel i o velkou část svých příspěvků..
Bohužel tu je takových lidí plno (zvlášť mezi nováčky) a většina z nich se ani nenamáhá použít například políčko hledat (nevím jak jsi na tom ty), protože kdyby to udělali, tak dostanou rozumné výsledky většinou hned na první stránce.

Takže doporučuju buď projít názvy vláken a číst nebo použít funkci hledat a dát do ní nějaká klíčová slova k tvému dotazu (viz ukázka nahoře) a podívat se do výsledků, jestli tam není to, co sháníš.
A jedna rada na závěr - pokud chceš tu vestavbu udělat rozumně funkční a bez opakování chyb svých předchůdců, tak nepočítej s tím, že za jeden víkend zjistíš všechny potřebné informace (pokud už s tím nemáš zkušenosti) a půjdeš na to. Lidé, co tu plánují vestavby s tím stráví měsíce, někdy i rok (samozřejmě s lepším vybavením než plánuješ ty), takže čekat, že tobě se to podaří za týden je naivní. Často se stane, že už máš něco vymyšlené a dodatečně tě napadne, že za určitých podmínek to není ideální nebo se dozvíš informaci, že tam je takový a takový problém. A to prostě za pár dní nezvládneš.
Pokud chceš opravdu minimalistickou vestavbu, tak to je nějaký vkládací spaní z dřevěných desek (nebo jenom fřevěná podlaha), na to molitan a k tomu kanystr s vodou na mytí nebo vaření a přenosný vařič na vaření mimo auto. Na to ti fakt stačí pár dní, ale jakmile začneš řešit elektriku pro nástavbu, případně solár, lednici, topení, okna, větrání (možná dojde i na wc a nějaké řešení vody - nádrže na vodu, čerpadlo a podobně), tak už se blížíš normální vestavbě a budeš tomu muset obětovat víc času (pokud nechceš být průkopníkem slepých uliček). Ale ke každému tématu je tu opravdu dost (většinou i relevantních) informací.

Ideální by bylo říct si, co potřebuješ řešit opravdu hned (nějaký základ), to vyřešit tak, aby to bylo funkční a potom vyrazit někam na víkend a na papír si psát poznámky, co potřebuješ ještě dořešit, co udělat. Budeš už mít nějaký zkušenosti a půjde ti to líp. Na to ti stačí pár dní a zbytek budeš řešit později.
Tak ať ti jde práce od ruky :_
P
PpČlen
Přidáno před 6 let
Dík, políčko vyhledávat samozřejmě používám, a to,že jsem ze začátku založil zbytečně vlákna jsem si vědom a pokud by to někdo promazal nebo setřídil tak neřeknu ani půl slova, ale kdyby to už takhle promazané a setříděné bylo a vše o daném problému bych našel v jednom vlákně nebo v jedné diskuzi tak by tu těch diskuzí bylo místo 70 třeba 10 a vše by bylo dost přehlednější, ale chápu, že při takovémto objemu co vše se tu řeši by to bylo asi dost časově náročné a komplikované.

Jinak o přestavbě už mám celkem jasnou představu a proto se snažím nacucat co nejvíc informací abych se zbytečným chybám vyhnul. Už jen potřebuji dořešit jestli koupit dodávku s okny nebo bez a jestli k 1 střešnímu oknu přidám druhé nebo u podlahy odvětrávací mřížku na přívod vzduchu, nebo obojí a zbytek už se dořeší během přestavby
CibiCibiČlen
Přidáno před 6 let
Mrkni klidně na youtube, tam je spousta videí na montáž jak střešních tak i bočních oken (Dometic Seitz, Mini Heki si dej do vyhledávání). Je to rychlejší a hned pochopíš, co je třeba.
VW LT 35 maxi
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
Míra na to nemá bohužel čas a když si vezmeš, že to dělá prakticky zadarmo (ano, jsou nějaké dobrovolné příspěvky a reklama, ale také nějaké náklady a čas je hodně drahý), tak není kdo by to třídil a co si budeme povídat, to by byla práce na minimálně měsíce, spíš ale roky. Já osobně bych se do toho nehrnul a proto se musíme snažit my, aby toho bylo zabordelovanýho co nejmíň ;)
Ps: je tu například Karlova akademie, kde Karel chtěl předávat informace ohledně elektro a příspěvnky měly být pouze technického rázu a k tématu - podívej se tam a obrázek si uděláš sám:v

Ohledně toho větrání jsem dal ještě info do vlákna, kde jsi řešil větrání, ať je to pohromadě.
Fichtl500Fichtl500Nováček
Přidáno před 5 let
Ahoj,

Musím nějak legislativně řešit, kdybych chtěl na Sprintera 2008 dát boční okna? Jakože, koupím origo sklo, vyříznu díru a nalepím okno.

Hotovo konec, nebo bude problém na STK?

Díky ;)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Franta REZAC, Willik68, Karel Prokop, Miro 319, hugo 007, sipadan, ferdasan, Miroslav6, Cibi, Pp, PetrDubi, Fichtl500

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,044,783 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15985 sekund | Průměrně za: 0.15985 (0) sekund | Dotazy: 72 | Použitá paměť: 1.8MB/2MB