Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Litva: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Litva

Poslední aktualizace před 6 let
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
prvních čtrnáct dní v červenci vyrážíme do Litvy. Tak na tři čtyři místa. Prosím o tipy na kempy a případné rady na cestu. Nějaké kempy jsem vygůgloval, nějaké základní info také. Jenže rady a tipy z praxe jsou k nezaplacení. Popřípadě, kdyby se chtěl někdo na kus cesty přidat , nebo na celou, tak budeme rádi. Rekreační cyklistika , památky no prostě na pohodičku. Žádné dostihy a stres.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,

toto leto (vlastne uz minule) som dal s detmi okruh Litva, Lotysko, Estonsko..

Do Litvy sme vosli z Polska a prve mesto bol Kaunas. Velmi prijemne mesto ludskych rozmerov, nic megalomanske, pekne historicke centrum. Ale ja nie som prilis na mesta, tak sme nabrali smer Klaipeda k moru. Mesto ma nicim nezaujalo, klasicke pristavne velkomesto (na litovske pomery). Z neho vsak ide trajekt na Kursku Kosu a to je zazitok, ktory rozhodne doporucujem.

Kurska Kosa je vlastne taka dlha a uzka pieskova duna vycnievajuca z mora, ktory chrani pobrezie Kurskeho zalivu pred vetrom a vlnami. Na zaciatku zaplatis tusim 30,-€ za vstup do narodneho parku, ale oplati sa. Zastavili sme priamo pri mori a isli sme vyskusat dvojmetrove vlny, ktorymi nas privitali. Bolo asi desat hodin vecer a bolo este vidno, je to uz dost severne. Na druhy den rano sa more ukludnilo a kedze svietilo slnko a bolo 22 stupnov domaci sa tvarili, ze su v Grecku, povytahovali tych nafukovacich krokodilov, slnecniky, slamene klobuky a zaplnili uzku dlhu plaz.

My sme sadli na bicykle a isli sme cca 35 km do Nidi (akoze hlavne mesto), ktora susedi uz s ruskymi hranicami. Najvyssia duna pri Nide ma 60 mnm, takze deti dali 70km na bicykli bez protestov, ze ich zase taham niekam na kopec. Cele pobrezie je nadherne, dlhe prazdne pieskove plaze, lemovane borovicovymi lesmi, k tomu otvorene more s vlnami. Ani sa mi nechcelo odist..

Tak sme este dva-tri dni prepatrali cely polostrov a vydali sa sme Lotyssko. Cestou naspat sme este pozreli Vilnus, ale to bola v podstate iba povinna jazda..

Kempy som tan nejake videl, ale kedze sme vsade stali iba na divoko - okrem jedneho kempu v Lotyssku - tak Ti o nich moc neprezradim.

Daj potom vediet ako sa Ti pacila Litva, urcite to stoji za navstevu..
Palmos
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj - mrkni se v mém profilu do článků (2) a fotogalerií, třeba ti tam bude něco k užitku. O spaní si zatím starost dělat netřeba - než to tam "zprasíme" jako mnohde jinde.
Radek
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
Tvoje články a fotogalerie mám již dopodrobna nastudované. Byli pro mě tou poslední kapkou k rozhodnutí , že prostě jedeme do Litvy. Díky za ně. Jenže jedu se soupravou a to chce trochu podrobnější přípravu trasy. To když jsem měl ještě vestavbu, tak se prostě jelo pořád za nosem.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
caprighiacaprighiaČlen
Přidáno před 6 let
Aktuálně z Litvy : Hrad Trakai - kdo má kola, tak kemp je na opačné severní straně jezera, ale my jsme nakonec zůstali zde 54.6498739N, 24.9257308E od hradu kousek. Je to soukromé parkoviště a půjčovna lodiček. K dispozici elektřina a voda, odpad a wc ne. Cena 20 euro za auto, počet lidí libovolný. Kaunas - kemp u jezera, voda opravdu teplá (asi hodinu jsem plaval a pohoda a to mám rád teplou vodu). Kemp zde 54.9156478N, 23.8337842E vybaven komplet, dostatek stromů a přípojek, cena auto a dva lidi 22 euro. Do centra bus 7 a 11 za 1 euro, platba u řidiče. Moc mi chutná Švytorsko extra, trochu jsem se picnul, neb má 5,2 alkoholu :) Počasí okolo 30 a slunce.
Na sever, východ, západ, jih - ať je slunce, horko ,déšť či sníh....
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Miroslav6, Radek Sladky, Palmos, caprighia

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,294,326 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14404 sekund | Průměrně za: 0.14404 (0) sekund | Dotazy: 71 | Použitá paměť: 1.79MB/4MB