Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jak se bráníte vykradení: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jak se bráníte vykradení

Poslední aktualizace před 6 let
I
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, zajímalo by mě jak se potýkáte s nebezpečím vykradení auta/přívěsu během doby kdy v něm nejste? Léto jsme strávili v Norsku a Švédsku a neřešili jsme to, parkovali jsme třeba celý den u hlavního tahu, chodili po horách kilometry od auta a nikdy nic. Teď jsme ve Španělsku, všude čtu jak se tu krade, na parkovištích střepy z rozbitých bočních okýnek, v obchodech samá bezpečnostní agentura... V Barceloně jsme auto dali na hlídaný stepplatz, ty ale jinde nejsou. A představa, že tu nechám auto celý den stát a půjdu na hory … Mám trezor a alarm, ale co nadělám, když mi přijde SMS o napadení, když budu x km daleko?

Zajímá mě, jak toto řešíte. Vidím okolo sebe spoustu lidí, kteří se od obytky za celý den nevzdálí (nevím jestli hlídají, nebo se jim jen nechce) ale pro nás pokud bychom se od auta nemohli hnout a nebo aspoň jeden z nás ho musel neustále hlídat, pozbývá takové cestování smysl. A dát auto do kempu taky není řešení, zřídka kdy se poštěstí, že u výchozího bodu túry je zrovna kemp.
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 6 let
nenechávat nic na očích, brát všechny věci o které nechceš přijít sebou a smířit se s tím že když někdo bude chtít, tak tě vybere,... podle mého ti auto na 90% zůstane, tak můžeš být rád že se odvezeš domů,...

alespoň tak moje filozofie dnes, po tom co jsem si tady pročetl všechno možné,...

až ti někdo bude chtít ukrást auto udělá to i v Brně u lidlu,... až ti někdo bude chtít vybrat věci stihne to když si půjdeš koupit rohlíky do tesca vůbec nemusíš chodit na celý den,... a prý když budou chtít, tak ti to auto projdou když si budeš dávat šlofíka a vzbudíš se pak na druhý den s kocovinou,....

čte se to blbě,... ale tak to asi dnes už je,... a pokuď máš auto za 4 mega a v něm elektroniku za další mega, tak zůstaň v campu

mj. ani na tu skandinávii bych se nespoléhal, v červenci jsme na jednom odpočivadle našli velký tabule od policie s tím že se tam krade a nemáme tam zůstávat
I
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
No jasně, cenné věci, doklady, peníze nosím sebou, zbytek do trezoru. Nic nenecháváme viditelné, vše otevřeme aby bylo vidět že v autě nic není a aby byly vidět dětské sedačky(říkám si že se třeba smilují nad rodinou s dětmi :-), parkujeme na místech, kde se pohybují lidé. Máme alarm včetně plynového na noc. Jsme ale zvyklí trávit den venku, ať už na tůře na horách, nebo prohlídkou města a ubytování používat jen k přespání. A teď při plánování výletů řešíme, kde a jestli nechat auto.

Včera jsme si dávali oraz, zůstali jsme celý den na stellplatzu nad Sevillou, nádherný den, 15C, kolem asi 30 aut a většina z lidí jsou v autě nebo se motají okolo. A jak všude čtu, že je to o tom kdy a ne jestli tě vykradou, tak přemýšlím, jaký smysl má vlastnit OA. Pro nás teď ano, cestujeme rok a půl po Evropě s malými dětmi, ale přemýšlím, jestli si auto necháme až přijedeme.

V té Skandinávii je to možná subjektivní pocit, ale měl jsem pocit bezpečí (OK, ne velká města, jen příroda, hory), ale můžu někde v CZ, Španělsku, Itálii, Francii, Belgii, Německu ... nechat auto na parkovišti celý den a chodit po horách?

Dřív jsme obytku neměli, pronajali si byt/apartmán, věci dali tam a pak jezdili prázdným autem po okolí. Žádný problém, prázdný osobák není stejným terčem jako OA plné věcí. Nebo mít obytný přívěs, ten nechat i s věcmi v kempu a prázdným autem objíždět okolí?

Teď ve španělsku přijedeme na parkoviště v horách, chceme jít na 7 hodinovou túru, ale když vidím okolo pět fleků s vysypaným sklem evidentně z bočních oken ... tak řešíme kdo zůstane v autě, jak daleko můžeme jít, jak rychle se dostaneme k autu zpět. Nějak v tomhle způsobu cestování postrádám logiku. Tak mě zajímá váš názor.
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 6 let
Chce to vozit s sebou dedecka, babicku nebo nakou jinou osobu co bude hlidat auto kdyz aktivni clenove turujou po kopcich.. A na oplatku pak pro toho clena-hlidace udelat vylet pro nej. Ja bych treba jel jako hlidac kdyz me pak provezete po vsech mekacich v okoli :-D

Taky uz jsem byl vykradenej, tenkrat jsem myslel ze zakleju celou italii aby umreli na dlouhou krutou nemoc, dneska uz vim ze jim tam prisli immigranti a tak se mi to vlastne vyplnilo.... Ale ted vazne... Bohuzel.... Jediny jak predejit vykradeni je nejezdit po evrope OA, tot smutna realita... Tady bohuzel nejsme v Americe kde si lidi moc nemusej zavidet a navic je tam dostatek mista, ale tady je tu v kazdym meste a miste moznost bejt vybranej... Je tu zkratka moc lidi na malym prostoru a to matematicky pri stejnym procentualnim mnozstvi smejdu dava vetsi moznost se s nima potkat.... Spatny lidi jsou i za louzi ale ta koncentrace je zkratka mnohonasobne mensi... Vzdyt je to spocitace.... Kdyz vemete celou severni ameriku a jizni ameriku a australii, tak tam je dohromady 1 miliarda lidi..... Stejne jako v evrope samotne, tady je taky miliarda lidi.... a ted si ty 2 prostory rozlozte z globusu na papir a predstavte si jak je v amerikach a australii vlastne pusto...

Cim mene lidi tim lepe a mensi moznost natrefit na ty spatne. Proto zasadne na divoko a nejlepe nekam kde nikdo nejezdi, nechodi. Toto ma rada jak se branit vykradeni.
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Jak napsali ostatní a jiní , ja bych přidal k alarmu ještě dýmovou "eko "nástrahu ,když se tak bojíš . Ta ti je vyžene ven ihned ,další možnost je pes nebo i jiné zvíře ale co obstojí u vetřelce . Někdo měl na alarmu i štěkot psa .Nebo nafouknutou figurínu na sedadle tak aby ji bylo trochu vidět a trocha hudby . Měj trochu fantasie . Ale pokud tě už sleduje od příjezdu tak je to jiné ,jen ten pes středně velký stačí , nám už hodně pomohl i na hranicích .

Barceloně si dej pozor na kapsáře jsou profi , těžko zaparkuješ a když tak se od vozu nevzdaluj ,jen kemp mne to stálo dost peněz . Je jich tam ted ještě více dík paní MERKELOVÉ jako kobylek po ulicích i v restauracích ,pážích ,v metru, parcích.
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 08.01.2018 15:27, před 6 let
I
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
Tak alarm jako štěkot psa i figurína spící nebo čtoucí mě napadla taky. Vozit sebou prarodiče jako hlídače? !) Asi radši pojedu osobákem :-)

Pro někoho, kdo je spokojen s tím, že si vyjede na pěkné místo, sedne u auta pod markýzu a kochá se je to asi dobrý. Pro nás, kteří jsme od rána do večera pryč ale OA moc nefunguje kvůli lidem, kteří místo aby makali radši jdou po majetku druhých. A migranty to určitě není, ti to asi jen zhoršují. Žil jsem 11 let v NL a na nádraží chodil pěšky. Nechtělo se mi každý rok kupovat kolo. A bylo to v malém městě. Žádní migranti ani arabové tam nebyli.

K té Barceloně, původně jsme tam vůbec nechtěli, ale přišel jsem na tohle http://citystopbc... - hlídané parkoviště, vjezd/vchod přes vrátnici, jinak snad 4 metrové zdi, takže to vypadalo bezpečně. Bohužel chtějí 35 EUR za 24 hodin, eventuálně jen pro parkování přes den 0,033 EUR/min.
fidofidoČlen
Přidáno před 6 let
A co zkusit toto:
FRANCIE:
www.france-passion.com

NĚMECKO:
- Landvergnügen l www.landvergnuegen.com
- WinzerAtlas doldemedien.de/winzeratlas

ŠPANĚLSKO:
- España Discovery espana-discovery.es

SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ:
- Brit Stops britstops.com

PORTUGALSKO:
- Portugal Tradiční portugaltradicional.com.pt

ŠVÝCARSKO:
- Swiss Terroir swissterroir.ch - Zvláštní sazba pro členy Francie Passion (viz část Benefits in Your Member Area)

MARTINIQUE:
- Martinique Camping-Car martiniquecampingcar.com - Zvláštní sazba pro členy Francie Passion (viz část Benefits in Your Member Area)
Fido&Fidorka
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 6 let
něco k itálii by nebylo ? :D
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Naše strategie je pojištění proti odcizení a nevozit sebou nic cenného. Také se bráním všem přídavným zámkům, které by zloděj musel překonávat a tedy ničit.
Fun
Smile
fidofidoČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

Hreny napsal:

něco k itálii by nebylo ? :D

V Itálii bohužel :| fattoreamico.com
Fido&Fidorka
I
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
Díky, to vypadá zajímavě. Nebylo by ještě něco podobného v Irsku a Pobaltí? Díky moc
Martin MrakMartin MrakČlen
Přidáno před 6 let
Já se proti vykradení bráním především starým autem. Když od něj odcházím, tak mám vždy odtažené aspoň jedno okno, aby byl vidět ten ( binec) co tam mám, nebo spíš to,že tam nic nemám.
Mám tam malý prostor a hromady (hromádky) různého dětského oblečení, kolikrát i špinavý nádobí na stole, nebo rozsypaný karty a podobně. Prostě provozní binec. Nikdy nic ceného.!!!!

A pokud by fakt byl někdo tak zoufalej, že by se mi tam dobýval a hledal hodnoty, tak přiběhnu a budu hledat s ním, ale asi nezbohatneme ani jeden.
Martin
Facebook- Martin Havelka
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

fun napsal:

Naše strategie je pojištění proti odcizení a nevozit sebou nic cenného. Také se bráním všem přídavným zámkům, které by zloděj musel překonávat a tedy ničit.


Mám názor opačný , to můžeš nechat vše odemčeno aby ti nevylomil ani zámek . Ale i ten ti profik odemkne blbec ho vylomí ,pro policii to stačí . Chtělo by to dát na kliku el. paraliser + nějaké ty Volty to by je naučilo .
Žijeme jen jednou.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
I o tom jsem uvažoval, nezamykat dveře. A zavrhnul.
Fun
Smile
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 6 let
když si nezamkneš dveře máš tam všechny smažky které hledají stín,....
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

fun napsal:

Naše strategie je pojištění proti odcizení a nevozit sebou nic cenného. Také se bráním všem přídavným zámkům, které by zloděj musel překonávat a tedy ničit.

Taky tak. Zamykám v podstatě jen kvůli pojišťovně, aby se případně necukala s výplatou s odkazem, že zloděj nemusel překonat žádnou překážku. Obytné auto ani karavan se technicky zajistit nedá, dá se jen pečlivě vybírat místo k parkování. A doufat ve štěstí...
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 6 let
Můžu vědět od koho máte a kolik stojí pojištění proti vykradení ? Předloni jsem to řešil, ale po úmorném a poctivém přečtení všeobecných podmínek (zejména výluk) u několika pojišťoven jsem se na to vykašlal s tím, že pro skutečné pojistné plnění je karavan (přívěs) nepojistitelný :|
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Pojistku máme u Uniqa, cenu máme idividuální a pojištěno máme hlavně samotné auto na krádež a škody na něm vzniklé v souvislosti s krádeží. Ty mohou být značné. Hrnce, oblečení a duchny pojištěné nemáme. Tyto věci však nepředstavují fatální ztrátu.
Chováme se obezřetně ale radost z cestování si nenecháme vzít. Pokud bych měl celou dobu hlídat auto a nehnout se od něj, ztratilo by pro mne cestování obytkou smysl. Sedět na židli, grilovat a popíjet víno můžu i doma na zahradě.
Jirka VospalekJirka VospalekČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím,

jsem také pro pojistku - sám mám u Allianz. Skla - včetně plastových, mám bez spoluúčasti - vyzkoušeno, funguje - platí 100%. Poškození živlem - vyplaceno, funguje. Odtah / vyproštení - funguje, je u Vás do 90ti min.

Za mě jasná volba. Součástí je i pojištění přepravovaných věcí atd. + kompletní asistence (vč. nastartování, dovoz paliva, drobné opravy, vyproštění a odtah kamkoliv bez limitu - u auta 7,14m dlouhého k nezaplacení). V pojistné smlouvě mám výslovně uveden M1 - obytný automobil.

Mám slevu za GPS / GSM alarm (čidla na dveřích, vnitřní pohybová + náklonová + pokles napětí). Přídavné zámky ne, akorát by vylomili bok při páčení dveří.

Kvalitní pojištění je základ. Navíc, jakékoliv poškození nástavby je většinou fatální pro nástavbu tak mám i kllid při jízdě. Představa že mi to někde omete rohem návěsu někdo, kdo pak ujede, je šílená - rozpáraný bok, hnutá střecha atd. Pracuji v dobravě a bohužel řeším i nehody našich vozů - vím co se stává a jak je důležité kvalitní pojištění a následná likvidace - to nezaručí každá pojišťovna. Jinak - nejsem dealer Allianz nebo jiné pojišťovny.

Bonusem je i právní asistence a tlumočení tam, kde neumí německy nebo anglicky.
Ixeo 710 i, Fiat
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 6 let

Citovat

vospik napsal:

Zdravím,

jsem také pro pojistku - sám mám u Allianz. Skla - včetně plastových, mám bez spoluúčasti - vyzkoušeno, funguje - platí 100%. Poškození živlem - vyplaceno, funguje. Odtah / vyproštení - funguje, je u Vás do 90ti min.

Za mě jasná volba. Součástí je i pojištění přepravovaných věcí atd. + kompletní asistence (vč. nastartování, dovoz paliva, drobné opravy, vyproštění a odtah kamkoliv bez limitu - u auta 7,14m dlouhého k nezaplacení). V pojistné smlouvě mám výslovně uveden M1 - obytný automobil.

Mám slevu za GPS / GSM alarm (čidla na dveřích, vnitřní pohybová + náklonová + pokles napětí). Přídavné zámky ne, akorát by vylomili bok při páčení dveří.

Kvalitní pojištění je základ. Navíc, jakékoliv poškození nástavby je většinou fatální pro nástavbu tak mám i kllid při jízdě. Představa že mi to někde omete rohem návěsu někdo, kdo pak ujede, je šílená - rozpáraný bok, hnutá střecha atd. Pracuji v dobravě a bohužel řeším i nehody našich vozů - vím co se stává a jak je důležité kvalitní pojištění a následná likvidace - to nezaručí každá pojišťovna. Jinak - nejsem dealer Allianz nebo jiné pojišťovny.

Bonusem je i právní asistence a tlumočení tam, kde neumí německy nebo anglicky.


A pripadne kolik tohle stoji za rok? Tyhle informace lepe pomuzou pri rozhodovani jestli nebo ktere pojisteni. Dik
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: JirkaFJR, lubodano, idolezal, maria, Jirka Vospalek, Rudy, PabloGS, fido, sipadan, floridan79, TomTP, Fun, Hreny, Laky, Martin Mrak

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,017,256 unikátních návštěv | Vygenerované za: 1.70427 sekund | Průměrně za: 1.70427 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.66MB/4MB