Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 pohled z druhé strany: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

pohled z druhé strany

Poslední aktualizace před 6 let
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
ahoj, po letošním 5-ti denním silvestrovském stání na horách v Rakousku a v souvislosti s příspěvky Jasná a kam vylít kazetu mi to nedá.

Vůbec se nedivím, že nás na mnoha místech nechtějí.

1) zabíráme min 2x tolik místa jako osobák při přibližně stejném počtu lyžujících. Častokrát i více, nebudeme si přece čumět do oken
2) na rozdíl od osobáků si vezeme basu piv, jídlo, kafe atd. , moc peněz jim tam neutratíme
3) WC kazetu jim nalejeme do nějakého místního hajzlíku, do škarpy, nebo zakopeme.
4) nabereme si vodu, kde je zrovna možno ( nemyslím tím z potoka nebo studánky )
5) baterky je třeba dobít, nastartujeme tedy centrálu nebo necháme brblat motor a nabíjíme přes booster. Ca je nám po lidech vedle v hotelu, kteří si zaplatili drahý pobyt.

A vlastně od nich nic nepotřebujeme. Jenom aby nám upravili parkoviště a příjezdovou cestu, nechali nás někam vylít WC a napustit vodu. Samozřejmě bezplatně.

Zamýšlel jsem se nad tím, jak by se mi líbilo, kdyby se mi do hospody přišla ohřát hromada lidí, zabrala spoustu místa, vytáhla si svoje pití a jídlo, odskočili si na hajzlík a na cestu si nabrali vodu.

Prostě je to tak, že všechno někomu patří a má právo si rozhodnout, koho si tam pozve.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 6 let
Jezdim do Rakouska mrak let. Co pises je slozite v sezone nebo o sobotach ci nedelich.Ja osobne netouzim jet do horskeho strediska s mrakem turistu.Jsou ale chvile a dny kdy je na parkovistich mrak mista jak pres den tak v noci a doslova tyto strediska troufam si rici jsou naplneny ani ne z poloviny kapacity.Nasledne si myslim ze je nezanedbatelna castka kdyz si cela rodina koupi treba i jen skipas.Nehlede na to ze si na obed jdu s rodinou sednout minimalne na obed na svahu.Tankuji benzin v dane zemi nakupuji suroviny dalnicni znamky nebo platim myto atd.Doba kdy si vsichni vozili rizky a salam na celou dobu pobytu je davno pryc a ja osobne i kdyz jsem jel s obytnym autem do zahranici nemalou merou jsem prispel do ekonomiky statu ktery jsem navstivil. Pevne verim ze je to i u vetsiny ostatnich.Nebal bych se tedy,ze jakykoliv dany stat o neco prichazi a podle mne by kazdy rozumny stat pokud mu jde o cestovni ruch mel pocitat na parkovistich s tim, ze se tam otoci par karavanu stejne jako autobusu, stejne tak telesne postizenych atd. Naopak myslim si ,ze by karavaniste meli byt nejen vitani ,ale meli by jim byt vytvoreny takove podminky, aby v klidu a pohode mohli navstevovat jakoukoliv zemi ,jakekoliv misto a nebyli odkazani pouze na kempy mnohdy vzdalene od mist otere chceme navstivit.Naopak by se meli i karavanisti chovat v souladu s prirodou- to je co se tyce vyprazdnovani toalet a pod.Ani v tom dnes nevidim problem a pokud nekdo cini jinak je to jen otazkou lenosti,pohodlnosti a sobeckosti.Ja osobne chci v novem obytnem voze vozit jako standart nahradni wc kazetu a nadobu na odpadni vodu abych se do teto situace ani nahodou nedostal.A jsme opet u doloznosti vozu :)Dnesni obytne vozy jsou uzpusobeny provozu tak aby nic neznecistovali a je jen na lidech jak s tim budou nakladat.Je jedno jestli je cune v karavanu,hotelu,penzionu,stanu nebo doma v byte, prirodu a okoli muze znecistovat naprosto stejne.
Upravil ramtlah1 dne 07.01.2018 14:30, před 6 let
H
Honza11Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj, souhlasím s Tebou, taky máme restauraci a samozřejmě se nám nelíbí, když někdo konzumuje vlastní občerstvení v našich prostorách. Ale než zákaz pro karavanisty, zkusil bych v lyžařském areálu aspoň vybudovat STPL za rozumnou cenu, většinou každý podnikatel v cestovním ruchu je rád za každého platícího zákazníka. A co si budeme povídat permice v ČR a SR nejsou nejlevnější.
Kuchař , 3 stany, 2 děti, 1 manželka a Roller team Zefiro.
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
nechci nikomu vnucovat můj názor. Jen jsem popsal, jak jsem to viděl. Na parkovišti cca 40 OA, pro ostatní nebylo místo k parkování. Odpoledne a večer více než 20 centrál. Auta vyšší třídy až luxusní, kazety do WC u Apre nebo do lesa. Odpadní nádrže protékaly volně na parkoviště pod auta. Vždyť je to jenom mýdlová voda a zbytky jídla z talířů!!!!

Já bych to na svém pozemku nestrpěl.

To, zda je pro dané místo karavanista přínosem si musí rozhodnout místní a ne karavanista. Pokud usoudí, že ano, vybudují třeba STPL a nebo kemp. Ti, co stáli na parkovišti zdarma potom budou křičet, že je do kempu rozhodně nikdo nedostane. Pokud místní usoudí, že ne, dají zákaz a zase budeme řvát.

Nemyslím si, že by např. paní v Jasné nepochopila dotaz. Oni nás tam nepotřebují, netouží po tom, abychom jim udělali laskavě milost a přijeli.

Ještě pro doplnění: provozovatel lanovky - příjemce peněz z permanentky a obec nemusí být jeden ekonomický subjekt. Tudíž vlekař zkasíruje a obec zaplatí za likvidaci našeho odpadu.
Upravil maria dne 07.01.2018 19:54, před 6 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: maria, ramtlah1, Honza11

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,396,433 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15772 sekund | Průměrně za: 0.15772 (0) sekund | Dotazy: 66 | Použitá paměť: 1.76MB/2MB