Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Startování přes kabely: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Startování přes kabely

Poslední aktualizace před 6 let
surficisurficiČlen
Přidáno před 6 let
Pomáhal jsem startovat kolegu s vestavbou přes kabely.Z dřívějška mám vyzkoušeno,že propojím přes kabely auta a na volnoběch nechám dobíjet cca 10min.Pak auto chytne i když před tím byla baterka úplně mrtvá.Může zde někdo vysvětlit jak to vlastně funguje protože většinou si lidičky myslí že když ty auta propojí kabelama a začnou tůrovat motor tak vybité auto hned začne startovat.
VasuVasuČlen
Přidáno před 6 let
Se startovacími kabely je velký problém, neboť snad 10 % splňují podmínky, ostatní je lež. Mám startovací kabely samodomo Cu o průřezu 50mm2 S těmi mám vyzkoušeno, že přenesou 600A a nastartují s tím okamžitě každé auto. Testoval jsem kolegovi nové startovací kabely 600A, a v tlustém vodiči byl Al vodič poměděný o průřezu 7 mm2, tak s těmi nastartuješ Felicii. Odzkoušel jsem další nové tři druhy startovací kabely a všechny hliníkové vodiče 7 mm2. V případě, že máš takové ošizené startovací kabely, je vhodné po propojení 10-30 minut nejprve baterku nabíjet a pak startovat. Tůrovat motor nemusíš, alternátor většinou u běžných motorů dává v celých otáčkách maximální napětí a tím i maximální proud.
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Mohu potvrdit, než koupíš kabely podívej se dovnitř kolik je tam vlastně drátků . Hadice jak malíček a v ní pět drátků co vedou do kleští. Proto musíš nechat baterku napřed dobít přes kabely a potom startovat.

Na druhou stranu co chceme za ty peníze. Pokud dodržíš ten čas na nabití a startuješ až se baterka oživí tak ty laciné kabely stačí.Mám je taky.
Já dělal kabely do práce a stály tak 3 000 Kč . Svařovací kleště 4x a pořádný kabel takový co vede mezi baterkou a startérem,nalisované koncovky.

To je to samé jako lano, až si budeš kupovat lano podívej se na kolik je kilo . NEKUPUJ lano které není určeno minimálně na 3 500 Kg Já kupuju v autodílech na náklaďáky.

Hlavně zdraví do nového roku.

GUT
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
DavidJanaNikiVendyDavidJanaNikiVendyČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj taky můžu potvrdit mám kabely ze svářečky startuju s tim bagry i tatru a vždy vpohodě. PS vše nej do nového roku a hodně štastných KM.
David!yJana!!l lNiki a Vendyp)
milan59milan59Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
bohužel musím potvrdit negativní zkušenost se startovacími kabely.
Během pojíždění jsem vypnul zahřátý motor a po cca 5-ti minutách už jsem ho nenahodil - baterka umřela. Vytáhl jsem z kufru nové kabely 400A (asi z globusu), zastavil chlápka co vyjížděl z parkoviště, připojil kabely, ... a nic, teplým motorem 1,9D to ani nepohnulo.
V garáži jsem našel staré socialistické kabely a ty fungují bez problému na přímý start i bez oživování baterky.
Ahoj všem :_
Honza PalasekHonza PalasekČlen
Přidáno před 6 let
Kabely ze super-hyper postačí zdvojit - tzn. dva podobného průřezu na plus a dva na kostru a nejspíš většinu motorů nastartujete. Samozřejmě, že poctivé kabely jsou lepší. Ale i toto je řešení...
anglický karavan Abi Globetrotter Jubilee + Citroen C5X7 2,0 HDI
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let
Ze startovani prez kabely je nouzovka vsech nouzovek vi asi hodne z nas. Dulezity je co mozna nejvetsi prurez
kabelu ale hlavne a predevsim co nejsilnejsi svorky na kontaktech a jejich nejpevnejsi upevneni.
Po startovani pres dratky s nicotnymi krokodylky na jejich koncich zakoupenych na pumpach ap. jsme uz par odpalenych jednotek a stitu pristrojovek videli.
A fakt to neni levna zalezitost. Za mne pokud to trochu jde, tak odpojit a nabit baterku. To cekani se mnohdy hodne vyplati.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: milan59, Honza Palasek, JiPe Highlanders, DavidJanaNikiVendy, gut, surfici, Vasu

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,825,970 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13713 sekund | Průměrně za: 0.13713 (0) sekund | Dotazy: 80 | Použitá paměť: 1.88MB/4MB