Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Baterie / pokles kapacity / echt pokles energie: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Baterie / pokles kapacity / echt pokles energie

Poslední aktualizace před 6 let
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj všem, prosím o radu a předem radši upozorním, že jsem v podstatě laik. :-)

Co se děje, v chalupě máme solár, k soláru nějaký ten regulator IVT .
Baterie je tam co máme auto cca 4 roky, předchozí stáří neznám. Nemám ani doklad, byla už autě kdy jsme ji kupovali. Je to trakční baterie banner 115AH.

A jako indikátor stavu baterie jsou v autě tři diody červená, oranž a zelená v orig.panelu od Veinsberg.,

Poprvé : přepouštěl jsem čistou vodu ven abych vyprázdnil nádrž, takže čerpadlo běželo cca 10 min a rozblikala se mi výstražná LED "alarm" pro baterii. Když jsme zmáčkl svítil stav oranžovou LED. vše jsme vypustil... druhý den jsme dal auto na kabel na celý den. Nabito, stav zelený.

Teď jsme vyjeli do Němecek a stav se opakoval, v podstatě zapnu pár spotřebičů, čerpadlo a naskočí blikací alarm a ze zeleného je "poloviční" stav na oranžové LEDce. Na Regulárotu svítila červená LED last aus, což podle manuálu znamená : že odpojí spotřebiče aby se zabránilo hlubokému vybití a po dostatečném nabití je zase připojí. V sobotu ráno vcelku vykouklo sluníčko, na regulátoru svítilo zeleně ladung, a vnitřní kontrolka ukazovala zelenou LED.Alůe opět stačilo pár spotřebičů a za chvíli oranžová.

Za celé ty 3 - 4 roky nic. Alarm se rozsvítil poprvé až teď, nikdy jsme neměli problém s nedostatkem energie. V podstatě jsem všenabíjel a používal aniž bych řešil a nikdy nebyl problém.

Ted večer sem zabehl do chalupy a zkusil : svítí zelená - jako že plná, rožnu všechny světla, pustím větrák na WC, na pár sec i čerpadlo - a alarm svítí, + oranžová LED. něco vypnu. Alarm přestane svítit, už jen oranžová.

Tedy laicky mě to vede k tomu, že odešla Bannerka, respektive se s náma loučí. Opravdu nevím jak je stará, odhad je že jí bude 5+ let. Některé staré elektro kabely a očka a drátky se vyměňovali před rokem u Karla Prokopa při servisu ledničky + měřili vše okolo elektriky, jestli se nepřebíjí a pod. . Jinak se do toho nesahalo a vše fungovalo a všeho bylo dostatek. Kempujeme celeročně, mrazy nemrazy, baterky je v předu pod sedadlem. Stalo se to v podstatě až teď kdy přišlo "ochlazení". Podle ukazatelů se vcelku rychle nabije, ale rychle "vybije". Ikdyž v ní pořád zůstává něco energy na nějaký provoz.

Otázka na kterou hledám odpověď : loučí se s námi baterie - vyměň, nebo hledat závadu jinde - řeš servis ?

Případně, pokud je tu původní majitel / Kačaba J. / nechť dá SZ. Už jsem ho tu hledal,ale bez úspěšně, a kontakt nemám. Byl to protiúčet.

Díky všem za rady a osvětu.
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
Tomas BrabecTomas BrabecČlen
Přidáno před 6 let
Jednoduché, baterie v háji. Vyměnit a bude po problému.
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 6 let
Tohle sem chtěl číst. Výstižné, stručné. Díkes. :-)
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 6 let
Dle mého názoru ti baterka dělá páá páá. Nemá kapacitu. Rychle nabiješ a po té nedrží kapacitu a ta rychle klesá i s napětím. Sežeň novou a bude klid.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
Tomas BrabecTomas BrabecČlen
Přidáno před 6 let
Rádo se stalo !)
TraperTraperČlen
Přidáno před 6 let
Souhlas s předchozími. Navíc ještě jedna možnost. Chytrá nabíječka a nechat to na ní třeba 3 týdny, klidně i víc. Nabijer, ale pak pouští speciální program pro desulfataci desek. Pokud s tím nějakou dobu nemusíš jezdit, můžeš to tak klidně nechat hodně dlouho. Čím dýl, tím líp. Když je po ní, nic neztrácíš. Když se za měsíc zvrávorá a budeš o ni řádně pečovat, ještě by mohla vydržet.
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 6 let
Už je objednána nová dneska, jen jsme řešil velkost a kapacitu jestli nezměním, ale zůstává při staré verzi. Jezdíme "skoro" každý víkend i teď v zimě :-). Na druhou stranu jí je 5+ let, tak si asi odpočinutí zaslouží. Sloužila dobře.
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 6 let
U trakční bych vzhledem k cenám i zkušenostem ostatních očekával životnost spíš 10+, ale když nevíš, tak to může být případ i té tvojí. Na některých baterkách jde rok výroby vyčíst.
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 6 let
Nejsem si jist jak je to u trakčních, nebo potažmo autobaterií obecně, ale myslím, že to počítají na cykly ? Myslím, že to už není co to bývalo, znal jsem kdysi jednoho co baterie vyráběl, měl pouzdra, skládal desky, zaléval kyselinou .. U startovací co sem tak různě v autech měl to bylo 5 - 6 a měnila se. 10 jsem neočekával. Jsem hlavně rád, že to není nikde problém v nečem jiném., Tohle je jednoduché řešení, jen vyměnit.
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Traper, Smartnumeric, jarous350, Tomas Brabec, RomanPatrol

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,662,656 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17933 sekund | Průměrně za: 0.17933 (0) sekund | Dotazy: 82 | Použitá paměť: 1.86MB/4MB