Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Co na stěny v karavanu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Co na stěny v karavanu

Poslední aktualizace před 6 let
R
Richard AviatikČlen
Přidáno před 14 let
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co by bylo ideální na stěny v karavanu, aby to mělo dobré izolační vlastnosti(neb jezdíme i v zimě), bylo to pěkné, s dlouhou životností....
No prostě jaké máte zkušenosti a co doporučjete jako ideální.
Předem děkuji za odpovědi.
RichardCool
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 14 let
Ber mě tak, že jsem kutil teoretik, ale já bych dal koberec.
Fun
Smile
R
Richard AviatikČlen
Přidáno před 14 let
Jj koberec tam máme, není to špatné (teda ted´ už trošku více optřebené), ale říkám si jestli by někoho nenapadlo něco lepšího.
RichardCool
E
EXPEDICE APALUCHAČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj. Jsem taky domácí kutil a amatér. Já bych tam dal bavlněnou tapetu. Je to i tepelná a zvuková izolace, nanáší se dobře a dá se i po navlhčení dobře sundat. Měli jsme ji v kanceláři a docela SUPER. Prodává se jako sypká hmota, která se rozdělá ve vodě a nanese na stěnu hladítkem podobně jako štuk. Ahoj.
Odkaz: http://www.colortap.cz/index.htm
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
Hele vynikající materiál je climatizer, jde to i na plech, ten se pak nepotí dýchá to, zvukově i tepelně super, jen se to pak musí něčím zevnitř zavřít, ale dnes je spoustu pěkných i vzorovaných desek se kterými se dobře a rychle pracuje. Mám na to souseda, je to taky kutil.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
JarekJarekNováček
Přidáno před 14 let
Já jsem nalepil korek a přelakoval.
R
Richard AviatikČlen
Přidáno před 14 let
To s tím korkem, to je podle mě skutečně dobrý nápad:g:^, z hlediska estetického jistě super, ale izolovat to asi bude hůře než koberec:@
RichardCool
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
Aha já to špatně pochopil, myslel jsem , že chceš izolovat a ne lepit něco na plech, ani koberec, ani korek ti moc v zimě nepomůže a já měl za to, že to děláš pro jízdy v zimě, sorryB)
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
karelHkarelHČlen
Přidáno před 14 let
Naopak, korek je izolant viz. http://cs.wikiped...wiki/Korek
JarekJarekNováček
Přidáno před 14 let
Dělal jsem renovaci karavanu asi před pěti léty.Koupil v Baumaxu role korku o síle 2mm a lepidlo na obkladačky Duvilax L-58.Nic jiného mě nenapadlo,to lepidlo jsem znal ještě ze stavby baráku a byl jsem s ním spokojen.V tom mém karavanu byla tapeta,tak jsem jí strhl a zůstal jen polystyren.Na něj jsem štětkou rozetřel to lepidlo a nechal ho trochu zavadnout.Pak jsem natřel pás přesně ustřiženého korku a nalepil.Prsty dotlačil a dotvaroval.Další pás jsem jen přiložil,nepřekládal.Když někde chyběl kousek,tak jsem jen vystřihl chybějicí kousek a dolepil.Celé jsem to pak několikrát přetřel bezbarvým,vodouředitelným lakem.Myslím,že to byl Sportakryl.Korek do dneška drží.Na přechod mezi stěnou (korek) a stropem (koženka) jsem našroubval dřevěné lišty.
Je mi jasné,že je to slabá izolace,ale pokud si pamatují,tak stavitelé obytných Avií použivali polystyrén a na to překlížku.Pro mě ta překlížky byla by těžká a těžko by jsem řešil oblouky,což s korkem nebyl problém.Pak také korek na omak je teplý.
Upravil Jarek dne 04.11.2009 08:51, před 14 let
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj Jarku, kolego, dvě otázky-jezdíš s tím karavánkem, co máš v avataru, pokud ano, postavíš
se v něm?:he
-Udělal jsem to samé, strhal jsem tapetu, co tam byla až na polysterén a nalepil novou, krásnou,
parovzdornou. Bohužel 10x zhluboka dýchnu a tepeta se krásně nakrabatí a je po kráse. Ten
korek by se mi líbil, ten ale nessaje, nemáš pak v karavanu zvýšenou navlhavost třeba lůžkovin?!v
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 14 let
Vlhkost z karavanu se musí odvádět větráním. Člověk ve spánku produkuje cca litr vody za noc. I doma musíte větrat a tam je podstatně větší prostor než karavan. V karavanu jsou větrací otvory, aby se vlhkost odváděla. Těžko je nahradí stěny z překližky.
Fun
Smile
JarekJarekNováček
Přidáno před 14 let
Ano,je to ten karavan na snímku.Takže se nepostavíme.Je to vlastně jen pojízdná trojpostel:D.
Já jsem totiž přes celou podlahu postavil 30cm vysokou bednu s výklopnými víky.Celé je to z 12mm překlížky.Do bedny uložíme lůžkoviny,stolky,stůl atd.No a večer na té bedně spíme.Na noc otevírame okno a na stropě větračku.Přes den je možné po odstranění jednoho víka i sedět za sklapěcím stolem.Na jednom místě dlouho nezůstáváme.
Upravil Jarek dne 05.11.2009 09:52, před 14 let
R
Richard AviatikČlen
Přidáno před 14 let
Zatím je to tak, že zvenčí je plech a zevnitř překližka, mmezi tím polystyren, na překližce nalepenej koberec, funguje to tak v zimě už 26 let a taky to podle toho vypadá.
RichardCool
harleyharleyČlen
Přidáno před 14 let
Když jsem renovoval toho poláka co mám v avataru tak jsem na stěny nalepil 3cm polystyren na něj 3mm sololit a ještě na to všechno tapetu(imitaci šedobílé hrubé tkaniny něco jako jutovej pytel).:^
FaktorFaktorČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj jsem bývalý aviatik kutil. Vyřešil jsem to tak, že vnější povrch klasika, profilovaný plech, mezi příčky do vlisexu namačkaný polystyren, na to 4 mm silná překližka a na to jsem přilepil koberec Jekor. byla to sice docela makačka, zejména když jsme dělali prostor nad kabinou. Z chemoprénu jsme byli docela pěkně zfetovaní. Přežili jsme to. Nemělo to chybu. Jezdil jsem i v zimě. Už samo o sobě to působilo velice teplým dojmem. Pouze bych nedoporučoval uvnitř, zejména v zimě, kouřit. Ale to každý kravanista asi zná. Mělo to i dobré protihlukové vlastnosti. Akorát marmeláda se z toho dostávala poněkud špatně. Hi. !y
R
Richard AviatikČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, všem moc děkuji za rady, zatím to vypadá tak, že asi opět použiji koberec, ale nápady jsou zde velice zajímavé a budou se určitě hodit i dalším, nejen mně.

Faktore to je škoda, že už jsi bývalý Aviatik.
RichardCool
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Jak už jsem v některém příspěvku psal. Existují nástřiková lepidla, která jsou na spojení koberec-překližka zvlášť vhodné.
Práce je bez fetu, rychlejší a při současných cenách chemoprénu o dost levnější.
Vláďa
M
mirekČlen
Přidáno před 14 let
Před 4 lety když jsem opravoval vnitřek karavanu jsem řešil taky tento problém původní navrh byl omyvatelná samolepící tapeta ale když jsem udělal koupelnu a zjistil jaká s tím je práce a jen tapeta do koupelny stála přes 1 tis. tak jsem hledal nějakou jinou variantu nakonec jsem skončil u takového slabého koberce metr stál asi 50 kč k tomu lepidlo na koberce umýt ten umakart co tam byl a šlose na věc,řeknu vám že s tím byla i docela pěkná práce dalo se to případně trošku natáhnout nebo nastavit ,trochu mě pak zarazilo když to bylo hotové v jedné diskuzi jsem se dočetl že to není dobré že se v tom drží prach a třeba alergikum by to vadilo,nám to zatím žadný problém nedělá a je to v pohodě.
je pravda ty lepidla jsou asi nic moc pro naše zdraví ale zas mě žena říkala když jsem lepil že jsem byl takovej veselejší:)
tak at se daří
mirek
sotolacisotolaciČlen
Přidáno před 14 let
V obyt.Avii jsme měli koberec(jekor) v alkovně a v dolní části obklad korkem.
Bylo to řekl bych dobrý.|V karavanu byl opět koberec a taky tapeta
no a v obyt.aute opět koberec.Nám se to líbí a jsme spokojeni.
Koberec lepen Chemoprenem a tapeta klasicky Taposou.
Jarda+Radka+Lucka(9)+Jana(5)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,033,115 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18956 sekund | Průměrně za: 0.18956 (0) sekund | Dotazy: 131 | Použitá paměť: 2.21MB/4MB