Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jízda se zadními sedadly v protisměru - vyhláška?: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jízda se zadními sedadly v protisměru - vyhláška?

Poslední aktualizace před 6 let
LumajrLumajrČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, je nějaká obecná česká nebo evropská vyhláška, která upravuje polohu zadních sedadel za jízdy - ve směru nebo proti směru jízdy? Některá auta jako např. VW Transporter nebo Renault Traffic aj. umožňují zadní sedadla otočit - tzv. konferenční pozici, ale je možné ponechat je tak i na jízdu? Dík za případné rady ;)
Lumajr
F
fifa32Člen
Přidáno před 6 let
Vyhlášku Ti neporadím, ale ona to možná ani nemusí být vyhláška, stačí i návod výrobce k vozidlu. Jinak bych pátral v homologacích těch sedaček a upavnění bezpečnostních pásů. Nebo dopis na MV.
Y
YonČlen
Přidáno před 6 let
Kupříkladu ve VW Sharan lze namontovat sedacky i protismeru a v pripade integrovanych detskych sedacek s 5bodem (pas upevneny k sedacce, ne k autu), tak je to v navodu k autu doporuceno jako bezpecnejsi.
VW Sharan s postelí :-) -> T5 Multivan
B
belcantoČlen
Přidáno před 6 let
pokud je taková sedačka vybavena integrovanými pásy, pak by neměl být žádný problém takto cestovat, protože vlastní ukotvení sedačky v podlaze vozidla se tím nemění. Naopak třeba v případě přepravy dětí v autosedačkách kategorie 9-18 kg, které mají vlastní pětibodové pásy, je taková přeprava pro děti mnohem bezpečnější a i konstruktéři z Volva takový způsob přepravy dětí v tomto věkovém rozpětí, tedy zhruba do čtyř let, dlouhodobě doporučují. Ostatně je teď u skandinávských značek dětských autosedaček vidět preference možnosti natočení dětských sedaček proti směru jízdy na speciální konstrukci, omezení je pak spíš dáno malým prostorem na zadních sedadlech v osobních autech. Ve Skandinávii to pak i často řeší montáží dalšího sedadla, namontovaného proti směru jízdy, v autech typu kombi
LumajrLumajrČlen
Přidáno před 6 let
Kvůli dětem to právě řeším - mám 3,5,7 let a ve vestavbě Iveco Daily mám sedadla se samostatnými pásy + isofixem, která umožňují jejich uchycení i proti směru jízdy. Statisticky taky vychází sezení zády v busech a vlacích jako bezpečnější. V TP mám psáno 6 sedadel bez bližší specifikace (dodatečná změna), tak pokud děti ukecám, budu je asi vozit jízdě zády a pohádkám čelem ;)
Lumajr
B
BaddČlen
Přidáno před 6 let
Vyhláška na to asi úplně není. Jelikož např. Již zde zmiňovaný VW transportér ( multivan) první generace má sedačky v druhé řadě proti směru jízdy neotočné + dvoubodove pásy. Multivan II má již sedačky otočné jak ve směru jízdy tak obráceně a pásy má tříbodové. Takže dle mého názoru je to asi jedno. Záleží co máš zapsáno v TP pokud tam máš psané tyto místa tak by to mělo být každému někde.
Skoda Superb I. 96kwTDI
VW Multivan 111kw TDI
K
KoralovciČlen
Přidáno před 6 let
Jak již bylo napsáno výše, sedět v protisměru bezproblémů lze, ale musí to být od výroby(homologace) nebo dodatečnou úpravou specializovanou firmou (opět homologace). Jinak polointegrované obytnáky mají běžně páté místo v protisměru
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
většina OA pro 6 lidí má u stolečku 2 sedadla zády a 2 čelem. Na těch zády bývaly dokonce jen bederní pásy.

Problém byl ale s tím, že jízda pozpátku našim dětem nedělala úplně dobře. A dost často zvracely nebo k tomu neměly daleko.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Lumajr, fifa32, Yon, belcanto, Badd, Koralovci, maria

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,668,516 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14990 sekund | Průměrně za: 0.1499 (0) sekund | Dotazy: 80 | Použitá paměť: 1.85MB/4MB