Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Zastávky po cestě z jižního Slovenska? :-): INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Zastávky po cestě z jižního Slovenska? :-)

Poslední aktualizace před 6 let
H
Honza87Člen
Přidáno před 6 let
Všechny Vás zdravím!
Včera jsme se vrátili z termálů ve Velkém Mederu. Vše bylo fajn, ale z důvodu velkého větru kolem poledne přestala jít v celém areálu elektrika. Zrovna v tu dobu mělo naplánovaný odjezd i spousta zájezdů, takže byl v neosvětlených šatnách celkem dost zmatek, nefungovaly světla na záchodech, sprchy, vysoušeče vlasů, lidi, kteří chtěli koupit vstupenku, museli čekat u pokladen, vstupenky jim asi prodat nemohli, zkrátka nefungovalo skoro vůbec nic:-)) Ale to se dá vzhledem k té kalamitě, co vítr způsobil, určitě pochopit...
Ale k věci - měli jsme v plánu před odjezdem zajít na oběd do restaurace přímo v areálu koupaliště. Kvůli elektřině jsme toto ale museli změnit a zkusit se někde zastavit po cestě... Šíleně foukalo celou cestu, takže i v restauracích, které se nám líbily a kde jsme zastavili, měli režim "nemůžete platit kartou a objednávat jídla, která se připravují pomocí elektřiny" :-) , takže jsme museli vydržet o studené svačině až domů... :-)
Díky tomuto mě napadlo, že toto se tady ještě asi neřešilo - zastavujete se někde po cestě z jižního Slovenska v nějaké dobré restauraci nebo na nějakém pěkném a zajímavém místě? Doporučili byste něco?

Mějte se fajn a předem díky za každou odpověď!


Honza
JabberwockyJabberwockyČlen
Přidáno před 6 let
Vzkřísím tohle téma a zkusím odpovědět.

Záleží, jestli si chceš zajet a kudy chceš jet. Pokud by sis chtěl zajet trochu dál ještě před návratem, doporučuji Pannonhalmu (neboli Rábského Svatého Martina) v Maďarsku. Je to kouzelné místo s výhledem, velmi starým arciopatstvím a vynikající, byť ne úplně levnou restaurací.

Pokud pojedeš přes Bratislavu, zastav se na Devíně, který se tyčí nad soutokem Dunaje a Moravy.

Kdyby Tě zajímaly římské vykopávky, tak na jih od Dunaje pod Bratislavou, část Rusovce, je vykopaný kousek římského města Gerulata.

Kdybys chtěl vidět takové vykopávky v podstatně větším rozsahu, tak v Rakousku je u vesnice Petronell vykopané antické Carnuntum. Není to od Bratislavy daleko, ale bohužel tam platí rakouské ekozóny.

Ostatně, cesta po rakouské straně podél Moravy by mohla být rovněž zajímavá. Marchegg, město, které velkoryse založil Přemysl Otakar II., které se mělo stát důležitějším než Vídeň, o čemž svědčí obrovské náměstí v dnes ospalé díře, Suché Kruty (Dürnkrut), kde Přemysl v bitvě zahynul… Tam se bohužel už s naším EURO II v N1 nepodíváme :-(

Jinak na našem území pak toho máš po cestě také dost – Lednice, Valtice, Mikulov, Velké Pavlovice, Rajhrad…
VIRIBVS VNITIS
Miki8Miki8Nováček
Přidáno před 6 let
Ahoj.Keď vyrážam z Bratislavy na Brno,zastavím sa na salaši za Stupavou.Pekný areál,dobré jedlo, predajnička s domácim chlebom,syrom apod.V lete a cez víkend je tam nával,ale šikovná obsluha. www.biofarma.sk Pozdravujem,Miki.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Honza87, Miki8, Jabberwocky

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,715,915 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12268 sekund | Průměrně za: 0.12268 (0) sekund | Dotazy: 63 | Použitá paměť: 1.74MB/4MB