Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Výměna lanovodů (ALKO): TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Výměna lanovodů (ALKO)

Poslední aktualizace před 7 let
L
Leo000Člen
Přidáno před 7 let
Jde prosím nějak jednoduše vyměnit lanovody u nápravy ALKO aniž bych musel sundávat brzdový buben?

Hledal jsem na internetu, ale přímo výměnu lanovodů jsem nikde nenašel. Jak jsem se díval, tak konec lanovodu je krytý zezadu brzdového štítu miskou a tak nevím jestli se dá po demontáži misky lanovod jednoduše odpojit?
Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi S&S 110kW EAT6 + Dethleffs C´GO 495 QSK
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 7 let
Obávám se, že bubny musí dolů. Sice jsem to řešil na nápravě Knott, ale bude to obdobné. Nehledě na to, že si zkontroluješ stav brzdové jednotky.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
L
Leo000Člen
Přidáno před 7 let
Problém je, že na ose nemám matici se závlačkou, ale lisovací což se mi nechce moc sundávat, protože bych musel sehnat novou matici a na lisování nemám příslušné nářadí.

Předpokládám, že stav brzd bude dobrý, protože to bylo celé měněno před nějakými čtyřmi roky a tloušťku brzdového obložení pravidelně kontroluji. Při kontrole jsem si však všiml, že jedno lanko má utrženou prachovku a tak jsem si říkal, že kdyby to nebylo moc práce, tak to vyměním.
Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi S&S 110kW EAT6 + Dethleffs C´GO 495 QSK
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj.Ked píšeš o tých miskách tak tie skladajú z dvoch polovíc a tie polovice zaistuje vlastne koniec lanovodu(bovldenu).Takže ked si povolíš nastavovacie matice na lanovodoch potom potiahneš bovlden smerom od misiek tak jedna polovica misky by sa mala odistiť.Potom lano z okom môžeš vyháknuť s tiahla.
S pozdravom Lubo
L
Leo000Člen
Přidáno před 7 let
Tak to by byla dobrá zpráva pokud by to šlo jak píšeš. Jak budu u karavanu, tak to zkusím oddělat a pokud se to povede, tak objednám nová lanka.

Automatické sloučení 23.10.2017 18:41:
Děkuji za navedení, lanovody jsem dnes úspěšně vyměnil. Po odklopení horní misky tam byl ještě jeden drobný zádrhel a to, jak dostat lanko ven a potom zase zpět do závěsu. Nakonec jsem zjistil, že se musí lanko pro vyndání zatlačit co nejvíc dozadu, aby zalezlo do zadní jamky a potom ho vyhnout směrem od závěsu. Pro montáž zpět je zase potřeba naopak nejdříve konec lanka zasunout do zadní jamky, potom ho vložit do závěsu a zatáhnout lanko směrem ven (jednou rukou jsem jsem to směroval, druhou rukou na opačném konci lankem točil a tlačil ho a třetí rukou jsem svítil :).

Původně tam byly obyčejné lanovody ALKO 247.285 HL 1020, které se snad už ani neprodávají a tak jsem tam dal lanovody ALKO Profi Long life 1020/1216 mm, které mají lanko potažené plastem, takže by měly lépe klouzat (podobné to mám i u ruční brzdy na autě).
Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi S&S 110kW EAT6 + Dethleffs C´GO 495 QSK
Upravil Leo000 dne 23.10.2017 18:41, před 7 let
Leo000 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj.Som rád že ti to pomohlo ja som ich nemenil ale len premazával nechal som ich prekapať olejom cez noc a namontoval ale môj problém sa tým nevyriešil.To škubnutie pri prudšom rozjazde stále pretrváva ale to už som popisoval v inom vlákne.No možno cez zimu vymením tie lanovody za také isté ako si kúpil Ty.
S pozdravom Lubo
L
Leo000Člen
Přidáno před 7 let
Já mám právě zkušenost z auta, že to promazávání často nepomáhá a i když to jde naprázdno dobře a vypadá OK, tak při tom brzdném tahu co tam je to tak hladce nejde. Kdyby jsi měl ty stejné lanovody jako já, tak bych Ti je teoreticky mohl půjčit na zkoušku, aby jsi věděl že to pomůže (já je měnil jen kvůli tomu, že na jednom byla utržená prachovka a tak jsem měl pocit, že tam jde dovnitř zbytečně moc nečistoty a jednou by se mohl zadrhnout, jinak s nimi žádné problémy nebyly). Akorát to máš trochu z ruky, i když shodou okolností jedeme tento víkend kolem Tebe do Ružomberku :).
Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi S&S 110kW EAT6 + Dethleffs C´GO 495 QSK
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 7 let
Ďakujem za ponuku predsa len ich objednám presne podľa typu prívesu a v zime sa do toho pustím.
S pozdravom Lubo
H
hugo 007Člen
Přidáno před 7 let
Jen bych doplnil, nové provedení lanka s plastem se nesmí mazat!
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Leo000, RomanPatrol, lubodano, hugo 007

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,051,541 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21037 sekund | Průměrně za: 0.21037 (0) sekund | Dotazy: 88 | Použitá paměť: 1.91MB/4MB