Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Itálie karavanem, rady: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Itálie karavanem, rady

Poslední aktualizace před 7 let
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím,

v létě plánujeme s přítelkyní dovolenou s malým karavaníkem po itálii, pročetli jsme tady vesměs všechno co se dá a až na pár věcí moc nezjistili i když, zdá se, hodně z Vás itálii pravidělně navštěvuje.

Mám v plánu si vzít 3 týdny dovolené a jet přes rakousko objet benátky , mrknout Bolognu, východním pobřežím na jih (odfotit se u N42.40734, E13.70757) do Pompei pak zas západním pobřežím na sever, a vidět cestou co půjde.

Více méně spíš poznávací zájezd než válet se týden na pláži.

Protože jsem se dočetl že se v Itálii hodně krade zajímá mně jak to rěšíte, opravdu se nedá spát na dálnicích a u měst na divoko?

Jaká je alternativa? Všechno si vezeme sebou, nic nepotřebujeme a tak dávat za camping se sprchou elektřinou a pod. 20 -30 € se mi nechce když by mi pohodlně stačilo hlídané parkoviště za 5€. Nikdy jsem jinak než na divoko nestál takže prosím vysvětlit jak to funguje.

Taky všude čtu že taloši mají 8. měsíc dovolené, že se oplatí jezdit buďto v první půlce června, nebo pak v září.

Začátek září by nám možná i vyhovoval. Dá se v tuto dobu už rozumně jezdit?

Za všechny rady a poznatky od zkušených budu moc rád.

Děkuji
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
hlavní "proublem" je že přívěsy v Italíii smí jezdit jen 80km/h
v srpnu má celá IT dovolenou je jich všude plno a ceny jsou dvojnásobný
parkování na dálničních odpočivadlech je nabízení se čorkařům na zlatým tácku
jel jsem sicílii až dolů do Pozzalla (na divoko celou cestu) a v pohodě
problém je že karavan je nápadnej a neskladnej (dodávce to projde, karavan každej přijde vykostit)
P
petr63Člen
Přidáno před 7 let
Itálii mám hodně rád. byl jsem tam mnohokrát, na přelomu června a července, v první půli srpna i v září. Jestli chceš poznávat, šmajdat, vynechal bych červenec,srpen. Taková Florencie nebo Benátky v srpnu když je v uličkách 40 stupnu, nic moc....Září optimální,moře je taky ještě super. Že v turist. vyhledávaných místech bude pořád hodně lidí. To je jasny Byl jsem v Římě před 2ma týdny, a v plné sezoně si to ani nechci představit...
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 7 let
Teď jsem přijel z dvouměsìčnìho putování po severu Itálie a na jaro byla cesta dvaapůlměsíčnì po jižnì .Jen konstatování ať vìš .Za 5e jsem nic neviděl snad na 2vě hodiny.Placené P jsem viděl minimálně od 10e často omezené jen přes den,v noci zákaz.Čím víc na jih tím většì "divočina".Já to absolvoval s vestavbou bez ztráty květinky(nic jsem jim nedal za parkovánì ani kemp ale musí se hledat ,moto výhoda)parkovacì automaty někde nejsou a někde nefungují.Hledání s karavanem si neumím představit.Jasně źe pobřeźí je "obšancováno" ale vnitrozemí byla pohoda.Máš dost času tak pokud chceš na divoko a s karavanem chce to dobrou přìpravu to znamená určit si lokality kde chci a tam pohledat místa na divoko.Do konce dubna a od začátku října uź parkování zdarma ale .......Ve městech nevím těm jsem se vyhýbal.Bydlìcievropou teď pokračujì Itáliì a dávajì přesné info koukni na jejich stránky.Jednou mě asi chtěli vybrat ale byli jsme u auta tak jim to nevyšlo.Jsou drzí na což z našich luhů a hájú nejsme zvyklì tak doporučuji nejvyššì stupeň ostražitosti.
Upravil zemanekpetr dne 04.10.2017 19:20, před 7 let
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím Vás pánové, máte všichni absolutní pravdu a každé další slovo je zbytečné. Karel to řekl v pár větách a naprosto přesně. Petr Z je velký znalec a rozhodně bych dala na jeho rady a stejně jako Petr 63 si neumím představit návštěvu památek v 40°C, rozpáleném městě a v zástupech návštěvníků. Jen bych termín návštěvy Itálie posunula, do 1.6 a od 15 - 30.9, jsou téměř všude odstraněny parkovací automaty a zákazové značky. Jen si opravdu, tak jako kolegové, neumím představit parkovat na ulici i s malým karavanem. S obytkou je to někdy potíž, natož s karavanem. Tady bude potřeba opravdu velká příprava. Hlavně bych se úplně nespoléhala na Google mapy, kde si můžeš hodně tras projet. Jsou staré, i rok je hodně a už se nám několikrát stalo, že místo, které jsme měli vytipované nefungovalo. Je to něco za něco. Nelze chtít parkování zdarma, poloprázdné památky, příjemné teploty a koupat se ve vyhřátém moři. Začátek září je v Itálii ještě plná sezona. Hlavně, v Německu mají ještě v září některé spolkové země prázdniny. Zdenda vytváří parkovací karty, podívej se na naše místa na stání na divoko, ale s karavanem, nevím, bude jich opravdu hodně málo a jedině v hluboké mimo sezoně.

Jinak, Itálie je nádherná a stojí za návštěvu, přejeme krásné putování.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 7 let
Jenom aby to nevyznělo pesimisticky,zákazy pro kempery neberou italové vážně a policajti projeli během dne i víckrát a vůbec je zaparkované kempery nezajímaly. To je moje zkušenost mimo hl. sezónu.Pokud jsi trochu "ranař" tak by to mělo jít.Snad se ozvou i kolegové kteří dostali Itálii flastr sám jsem zvědavý.

Automatické sloučení 04.10.2017 22:13:
Jenom aby to nevyznělo pesimisticky,zákazy pro kempery neberou italové vážně a policajti projeli během dne i víckrát a vůbec je zaparkované kempery nezajímaly. To je moje zkušenost mimo hl. sezónu.Pokud jsi trochu "ranař" tak by to mělo jít.Snad se ozvou i kolegové kteří dostali Itálii flastr sám jsem zvědavý.
Upravil zemanekpetr dne 04.10.2017 22:13, před 7 let
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 7 let
K těm předpisům,... co se vlastně považuje za přívěs? To jako se po okreskách jezdí 70kmh i s vlečkou?

Jak je to teda s parkováním s přívěsem? Nejde to nikde zákonem, nebo prostě hodně parkovišť to má zakázané?

Cestovat budu s opravdu malinkým přívěsem (teardrop ) takže vesměs se vejdu všude.

S tou mimosezonou to vidim blede, holka chodí na vysokou takže zrovna do června a od druhe pulky zari je ve škole. Asi mi nezůstane než jet v sezoně.
Upravil Hreny dne 05.10.2017 09:48, před 7 let
rodinny_typrodinny_typČlen
Přidáno před 7 let
Mám karavan 1300kg, limity speciálně pro vleky do 750kg jsem hloubkově nezkoumal, ale podle všeho je v Itálii skutečně pro lehké i těžké vleky mimo dálnice 70 km/h, na dálnici 80 km/h.

Info z diskuze na webu autoforum, podle mě správně:

Nejvyšší povolené rychlosti s přívěsem (obec / mimo obec / dálnice):

Itálie
50 km/h / 70 km/h / 80 km/h

Rakousko:
1) vozidlo, které táhne přívěs do 750 kg: 50 km/h / 100 km/h / 100 km/h
2) vozidlo, které táhne přívěs nad 750 kg, nepřesahuje-li hmotnost soupravy 3,500 kg: 50 km/h / 80 km/h / 100 km/h
3) vozidlo, které táhne přívěs nad 750 kg, přesahuje-li hmotnost soupravy 3,500 kg: 50 km/h / 70 km/h / 80 km/h
L + Z + (D+A+H 2004-2009);
TEC 510TR Siena, Citroen C4GP 1,6HDi
-----------------------------------
Ze země nic nespadne.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

rodinny_typ napsal:

Mám karavan 1300kg, limity speciálně pro vleky do 750kg jsem hloubkově nezkoumal, ale podle všeho je v Itálii skutečně pro lehké i těžké vleky mimo dálnice 70 km/h, na dálnici 80 km/h.

Info z diskuze na webu autoforum, podle mě správně:

Nejvyšší povolené rychlosti s přívěsem (obec / mimo obec / dálnice):

Itálie
50 km/h / 70 km/h / 80 km/h



Obávám se, že má rodinny_typ pravdu:

Codice della strada ( pravidla silničního provozu )

Art. 142. Limiti di velocità. (4)

3. Le seguenti categorie di veicoli non possono superare le velocità sottoindicate:

e) treni costituiti da un autoveicolo e da un rimorchio di cui alle lettere h), i) e l) dell'art. 54, comma 1: 70 km/h fuori dei centri abitati; 80 km/h sulle autostrade;

Art. 54. Autoveicoli.

h) autotreni: complessi di veicoli costituiti da due unità distinte, agganciate, delle quali una motrice. Ai soli fini della applicazione dell'art. 61, commi 1 e 2, costituiscono un'unica unità gli autotreni caratterizzati in modo permanente da particolari attrezzature per il trasporto di cose determinate nel regolamento. In ogni caso se vengono superate le dimensioni massime di cui all'art. 61, il veicolo o il trasporto è considerato eccezionale;

Moc jsem to nestudoval, Italské zákony jsou něco jako ty naše :o ale výše uvedené je to první naco jsem narazil. Dělení na lehké a " těžké " přívěsy sice Italové znají, ale pokud se týče maximální rychlosti, tak jsem tam na nic nenarazil. Kdo umí italsky a chce to pitvat ( v naději, že tam něco ještě vyšťourá ) , predpisy najde zde:

http://www.aci.it/i-servizi/normative...trada.html

Snad vám to pomůže :_
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Hreny, Karel Prokop, petr63, zemanekpetr, bydlikemevropou, rodinny_typ, Vajglon Hnuson

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,704,042 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19817 sekund | Průměrně za: 0.19817 (0) sekund | Dotazy: 90 | Použitá paměť: 1.95MB/4MB