Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Lednice na PB - zhasne plamen: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Lednice na PB - zhasne plamen

Poslední aktualizace před 7 let
Rudas77Rudas77Nováček
Přidáno před 7 let
Zdravím, tak jsem tu pročetl hustou diskuzi o nefunkčních lednicích na PB a po několika pokusech a výměnou trysky se mi podařilo moji lednici Dometic RM 7390 L v karavanu vyrovnaném do vodováhy rozchodit způsobem, že stisknutý knoflík termostatu jsem nechal asi 20 minut při zapáleném plamenu (prostě jsem to rozepřel klikou na sundavání patek a hadrem abych nepoškodil plastový knoflík a naproti dveře od WC :o)) a pak se mi teprve podařilo lednici provozovat na PB - tzn. že plamen držel i po smáčknutí a puštění knoflíku po několika vteřinách. Takže mně napadá, jestli by to mohlo být teplotní čidlo těsně před smrtí ? Zřejmě se to zahřálo na takovou teplotu, že už to čidlo vyhodnotí jako OK a nepřeruší přívod plynu. Setkal jste se někdo s podobným trablem ?

Jde o to že v návodu píšou, že po stisknutí by mělo stačit držet knoflík stisknutý v řádu 20 - 30 vteřin a pak pustit, ale to mi plamen zhasne. A držet to ručně v řádu minut je na upadnutí ruky.

Potom jsem to nechal jet přes noc, knoflík regulátoru nastaven podle návodu Dometic na 30% výkonu (poloha 23 minut na ciferníku hodinek nebo JV na kompase ) a teplota klesla z původních 26°C na asi +2°C což je OK. Venku bylo večer +28°C, ráno +14°C. Díky za radu / názor.
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Tyto záležitosti se tady řeší opakovaně. Základem diagnostiky poruchy je začít tím, zdali špička termočlánku hlídání plamene je správně ohřívaná, tj. je optimálně v plameni, aby termočlánek generoval napětí. Druhá věc je ta, že termočlánek, i když je správně v plameni a je vpořádku, tak generuje tak nízké napětí, řádu miliVoltů, ne Voltů, a jakýkoliv malý přechodový odpor ve vedení k cívečce elektromagnetického ventilu nedovolí, aby cívečkou protékal takový proud, aby elektromagnet držel. Ten přechoďák bývá v připojení vedení z termočlánku do tělesa ovládacího kohoutu. Vznikne tím, že teplotními změnami (léto - zima) se spojení nepatrně uvolní a problém je na světě. Stačí dotáhnout převlečný šroub, kolikrát to bývá jen o čtvrt otáčky a magnet drží. Problém ale je přístup k tomu kohoutu, většinou až po demontáži vařiče. Čáo, Pepa
P
PeterLČlen
Přidáno před 7 let
Este by som doplnil, ze elektricky obvod ktory drzi uzaver plynu otvoreny cez elektromagnet a v ktorom je velmi male napatie a prud ako pise p.Doskocil je vedeny aj cez elektricky prepinac funkcii chladnicky - teda 230/12/plyn, aby sa plyn uzatvoril pri prepnuti na 12 alebo 230. Vlani som riesil kamaratovu chladnicku Dometic a problem bol prave v tomto prepinaci, proste velky prechodovy odpor vnutornych kontaktov.... Za pomoci p.Doskocila som pochopil a vyriesil !)
Chladnicka sa chovala presne ako popisujes....
Peter, Zuzka a deti
Rudas77Rudas77Nováček
Přidáno před 7 let
Děkuji za vaše rady, udělal jsem další experiment který měl zjistit, jakou minimální dobu musím knoflík držet aby plamen nezhasl a po třech dnech a po třech pokusech jsem dospěl k času 40 vteřin a lednice funguje. Takže nic dál řešit nebudu do dalšího problému.
Ten přechodový odpor by mě nenapadl, díky za tip !
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Rudas77, Doskocil, PeterL

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,959,845 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16786 sekund | Průměrně za: 0.16786 (0) sekund | Dotazy: 66 | Použitá paměť: 1.76MB/2MB