Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jak jsme přišli ke karavanu: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jak jsme přišli ke karavanu

Poslední aktualizace před 7 let
H
HobbykNováček
Přidáno před 7 let
To, že bude u nás doma stát karavan, by mně rok zpět vůbec nenapadlo a ejhle, je to tady! Začalo to úplně nevinně, že jsem na jaře 2016 řešil přepravu 3 kol autem. Obvyklé dilema zda kola umístit na tažné nebo střechu. Podotýkám, že tažné jsem na autě neměl, a v rozpočtu to byla zásadní položka navíc. No, řekl jsem si, že když už, a dám tažné. Jako bonus pak vyzkouším půjčení karavanu na víkend. Odjeli jsme 3 prodloužené víkendy a padla myšlenka projet s půjčeným karavanem Toskánsko další rok.

No, a pak jsem začal trošku počítat a vyšlo mi, že „teoreticky“ by cena pronájmu mohla pokrýt ztrátu při prodeji karavanu po ročním užívání. (to jsem ještě nevěděl, kolik bezva věcí se dá na karavan koupit a co všechno se dá vylepšovat – v rozpočtu jsem s tím vůbec NEPOČÍTAL!!!) Začal jsem na podzim koukat po inzerátech (prohlíželi jsme s manželkou, ale ještě nevěděla co chystám :-) ) a vybírat. Podmínka byla samostatná koupelna, čemuž vyhovoval Hobby 540 WLU a minimum jiných modelů. Taky jsem chtěl mover (ten hlavně!), možná klimu, markízu a další hezké věci. Vše jsem absolvoval sám a informace čerpal jednak tady z fóra, za což tímto přispěvatelům děkuji – nasbíral jsem tu mnoho důležitých zkušeností. Dále pak musím zmínit pana Mikeše z půjčovny karavanů v Brně, který mne zachránil před koupí karavanu se „zajímavou historií“ a vůbec mi byl velmi nápomocen při koupi a následném servisu.

A tak se stalo, že před vánoci 2016 stál karavan Hobby 540 WLU z roku 2008 s moverem a televizí (ta však čekala pod stromečkem) na parkovišti a na štědrý den jsem se o tento přírůstek konečně podělil i s manželkou a synem. Překvapení veliké, na jaře s prvním sluníčkem komplet úklid a teď už máme za sebou pět výjezdů. (sraz v Mohelnici, Piešťanech, víkend na Dalešické přehradě, Jedovnice, Alpy) Teď pojedeme Toskánsko. Jezdit s karavanem je zajímavá zkušenost, kempování s karavanem je další level za stanováním a mám trošku strach, že z původního záměru, prodat jej po roce, možná sejde. I když je to náročný koníček na finance (je tolik bezva věcí se dá na karavan koupit a tolik se toho dá vylepšovat), na čas (víkend je málo), ale zážitky jsou úžasné a to jsem si ještě netroufl jet „na divoko“.

Takže všem přispěvatelům tohoto fóra ještě jednou děkuji za možnost sdílet zkušenosti a třeba i já přijdu časem s „troškou do mlýna“. (foto přiložím posléze...)

Cestování ZDAR! :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Hobbyk

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,048,053 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13533 sekund | Průměrně za: 0.13533 (0) sekund | Dotazy: 44 | Použitá paměť: 1.57MB/2MB