Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Obytka RIMOR: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Obytka RIMOR

Poslední aktualizace před 7 let
lubos1lubos1Člen
Přidáno před 7 let
Zdravím vespolek, mám Adrii poloint. na podvozku Fiat 12 let starou, je v poho, ale pokukuju pomalu po něčem novém - zánovním a hlavně s velkou garáží, kterou u Adrie nemám. Naskytla se mi koupě Rimora XGO 28P Dynamic na podvozku Renault Master, dva roky staré, 14 tis. km najeto od prvního majitele s jasnou historií a za dobrou cenu. Četl jsem v diskusi dost záporných názorů na Rimory. Máte někdo osobní zkušenost s touto značkou obytek v novějších ( od cca 2012 ) provedeních? Díky za info.
L
lusyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

lubos1 napsal:

Zdravím vespolek, mám Adrii poloint. na podvozku Fiat 12 let starou, je v poho, ale pokukuju pomalu po něčem novém - zánovním a hlavně s velkou garáží, kterou u Adrie nemám. Naskytla se mi koupě Rimora XGO 28P Dynamic na podvozku Renault Master, dva roky staré, 14 tis. km najeto od prvního majitele s jasnou historií a za dobrou cenu. Četl jsem v diskusi dost záporných názorů na Rimory. Máte někdo osobní zkušenost s touto značkou obytek v novějších ( od cca 2012 ) provedeních? Díky za info.


Bude s tim trochu prace jako s kazdym Italem. Rimor montuje u sebe i treba Ahorn. Takze sroubovak apod. porad sebou. Obcas pro jistotu pretesnit listy Sikaflexem apod. Nicmene bych se toho uplne nebal. Topeni, lednice apod. je stejne Dometic, Thetford atd. Takze stejne jako v oststnich. Adrie je jasne o neco kvalitnejsi v montazi.
Spis bych resil ten podvozek Renault. Proti Fiatu asi horsi a jaky je motor?
lubos1lubos1Člen
Přidáno před 7 let
Motor je 2,3 92 kW. Podvozek Renault si myslím není špatný. Máme ve firmě dodávky Fiat ducato a Renaulty master a Renaulty jsou celkem v poho oproti Fiatům. Navíc - všeobecně - dodávky mají daleko horší jízdní režimy než obytky. Několikrát denně starty, po městech brzdy, plyn, jezdí v nich zaměstnanci, kteří k nim nemají takový vztah jako majitel a pod. Takže i kdyby byly Renaulty o něco horší, při nájezdu cca 10 tis. km ročně a pohodovou jízdou to nebude nic dramatického. Spíše mě zajímá ta nástavba. Adria je asi kvalitnější, ale ve srovnání 12 letá Adrie a zánovní Rimor to zase snad nemusí být až takový rozdíl ne? U Adrie také často něco opravuji, vrzající skříňky, prasklá trubička na sání vody z nádrže, ucpaný odpad a další podobné věci. A Rimor předpokládám že také musí obstát v konkurenci jako každý, takže by se měl snažit o spokojenost se svými výrobky !)
MarloMarloČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj Luboši
S velkým zájmem jsme si s manželkou prohlédly vaše fotky z výjezdů a jelikož se také neradi placatíme někde u moře, ale máme raději poznávací cesty a v horách obzvlášť (i když jsme proti Vám zatím skoro nic neprojeli), tak nás ale zajímají vaše postřehy ohledně auta.
My jsme také už jen dva (zatím 45+), a před 3 lety jsem si udělal takovou samovestavbu do malé dodávky Fiat Scudo.
Ale jak tak putujeme zatím převážně po vlastech Českých a krom dvou nezapomenutelných nocí na divoko, vlastně jen v kempech, tak už nám to je prostě "malé", protože v případě nepřízně počasí tam můžeme v podstatě jen ležet a o chybějícím WC a koupelně ani nemluvě. A hlavně o té touze častěji přespávat jen tak někde na pěkném místě na kopečku v horách.

Chápeme Váš přechod od Vestavby na Obytné auto, ale teď nás spíš zajímá, co Vám u toho stávajícího chybí, že plánujete přechod k jinému.
Mohli by jste se svěřit se svými zkušenostmi, protože My máme vysněný stejný styl cestování jaký vydíme u Vás a raději bych už na začátku pořídil principiálně správného bydlíka.
Osobně si nemohu zatím pořádně zodpovědět, jestli raději nějakou větší origo 6 metrovou vestavbu a nebo Obytné auto (Alkovnu tedy nechceme) asi polointegrál také cca 6 metrový. No rádi bychom si někde na nosiči občas vozili nějakého malého skůtra (většinou ale jen dvě kola).
Je mi jasné, že máme každý jiné požadavky a že si tím vývojem musejí projít asi všichni, ale budu laskav za každou radu od každého, kdo má v tomto před námi už nějaký náskok.
Předem Díky nejen Lubošovi za Vaše postřehy.
vlastnoruční vestavba - Fiat Scudo
S
spinoČlen
Přidáno před 7 let
Rimora mám, r.v. 2011. Na začátku jsem musel udělat nějaké úpravy, odpadní hadice z umyvadla třeba vedla dolů pod auto a pak zase zpátky nahoru do odpadní nádrže, v zimě tam voda hned zamrzla (Italové asi se zimním karavaninkem nepočítají :-) Po krátké době si to ale sedlo a od té doby bez problémů, pouze běžné provozní věci a údržba. Myslím, že se důraz na značku trochu přeceňuje a bude to podobné jako u benzínu, kde na řadě pump také platíš spíš za to logo než za větší kvalitu.
Ro-MiRo-MiČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj, máme Rimor Europeo 98 r.v. 2015. Zatím žádné problémy, ale je pravda, že je vidět oproti německým výrobcům trochu odfláklá práce. Třeba křivě navrtané šrouby v nábytku, zakončovaci lišta o pár mm kratší, TV zásuvka bez koaxialu, ale na druhou stranu to neni žádná tragedie a jen je někdy třeba vzít do ruky šroubovák a něco dotáhnout. Ten rozdíl ceny oproti levnějším němcům tam pořád je znatelný. CO se týče vybavení, tak vše je klasika, Lednice Dometic, zachod Thedfort, Truma topení. Za sebe můžu říct, že jsem spokojený.
Romča + Míra + Kubík pes Márty a Raf, Rimor Europeo 98
multasekmultasekČlen
Přidáno před 7 let
Rimor bez problémů, skoro tak jako vše, nic co by vystupovalo z řady.Podvozek Ford Transit, ale Renault špatný také není
Ro-MiRo-MiČlen
Přidáno před 7 let
Mi máme Rimora na Fiatu.
Romča + Míra + Kubík pes Márty a Raf, Rimor Europeo 98
lubos1lubos1Člen
Přidáno před 7 let
Díky Vám všem za názory. Neodolal jsem, Rimora mám už doma a Adrii prodanou. Jel jsem s ním asi 200 km od prodávajícího a během víkendu jsme si udělali seznamovací výjezd na Malou Skálu do kempu, i když do kempů nejezdíme, což je dalších cca 250 km. Oba s manželkou jsme moc spokojeni, motor naprosto potichu jako v osobáku, uvnitř žádné vrzání, klepání a pod., což v Adrii často bylo, měla už ale 12 let, pravda... Uspořádání modelu 28P dynamic nám vyhovuje, snad jen ta postel mohla být o pár cm níže, ale nic dramatického, jde jen o zvyk. Garáž je naprosto úžasná záležitost, ta nám u Adrie dost chyběla. Takže zatím max spokojenost, uvidíme dále. Výhoda že první majitel, si ho vylepšoval a upravoval, vychytal mouchy, dělal si ho pro sebe a my přišli už k vymazlenému autíčku. Věřím že bude vše ok, občas nějáká drobná oprava určitě bude, ale to je normální i u jiných značek. Mám stejný názor jako spino že se klade zbytečně důraz na kvalitu vs. značky.
viera a vladoviera a vladoČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím - prečítal som si Vaše príspevky a môžem konštatovať ,že oproti Vám máme RIMORA značného starčeka / 2001/ ,ale bežká, funguje zatiaľ všetko a čo prestane fungovať to sa opraví vo firme blízko Košíc. Je pravdou,že pred rokom dostal - OZDRAVNÚ - injekciu - motorová časť a podvozok - inak všetko naozaj
drží ako má. Urobil som pár zlepšení hlavne pre odstránenie hluku / taniere,hrnčeky,hrnce a pod / ale to boli detaily. Počítajúc tie kilometre ktoré nás už odviezol a miesta, ktoré by sme bez neho nikdy nevideli som rád ,že máme Rimorka , len na záver aby som toľko nechválil mám pocit,že ten náš je asi jediný kus, ktorý má do kufra dvere iba zo zadnej strany. Pozeral som kde kade ,ale žiadneho takého som nenašiel. To je jediné mínus.
viera!l a vlado!y
koľko vzletov toľko pristátí!
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: lubos1, lusy, Marlo, spino, Ro-Mi, multasek, viera a vlado

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,030,251 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15915 sekund | Průměrně za: 0.15915 (0) sekund | Dotazy: 87 | Použitá paměť: 1.9MB/4MB