Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Výměna vodní nádrže: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Výměna vodní nádrže

Poslední aktualizace před 7 let
DyndasDyndasČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj, budu měnit nárž na vodu
S původní 22L na 70l modrá Fiamma. Ještě do ní budu instalovat 4 pěpážky aby voda nelítala ze strany na stranu.
Jediný problém který řeším je umístění. Původní nádrž je hned za levím kolem (viz dvířka). Ale nevím jak se to bude za jízdy chovat, když tam přidám zátěž 50Kg ve vodě.
Co vy na to? Nebáli by jste se toho? Ještě je tu varianta, že to prohodím s bojlerem, který je z druhé strany kola (před kolem).
Bürstner AMARA 4722 R.v. 1998

http://www.kite-r...ytne-vozy/
Dyndas Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Honza PalasekHonza PalasekČlen
Přidáno před 7 let
Nebál bych se toho, pokud to bude umístěno mezi osou kol a koulí. Ve svém karavanu při instalaci 60 l nádrže jsem přemýšlel podobně, aby byly zátěže rovnoměrně na každé straně. Jenže postel, pod kterou jsem to chtěl zabudovat, nešla rozebrat a musel bych ji rozřezat a udělat novou. A protože jsem byl před první dovolenou s karavanem v rámci úprav a vychytávek docela v časovém presu, hodil jsem to na druhou stranu, kde to šlo snadno. Mám na téže straně ještě bojler, chladničku a vůbec celou kuchyňskou linku. Měl jsem v plánu, že jestli to bude dělat neplechu, tak se přece jen další rok vrátím k původní myšlence. No a už to tam zůstalo i zůstane a to nemám ani přepážky v nádrži...
anglický karavan Abi Globetrotter Jubilee + Citroen C5X7 2,0 HDI
DyndasDyndasČlen
Přidáno před 7 let
Hlavně mi jde o to, aby to nemělo nendenci zvedat auto ale na druhou stavu když mam karavan odpojeny a bez zadních nohou, dá se vzadu v klidu chodit aniž by měl tendenci se převážit. Možná to bude tím, že v jedné posteli na přídi mam rezervu a 2 stany s konstrukcí :)
Bürstner AMARA 4722 R.v. 1998

http://www.kite-r...ytne-vozy/
Honza PalasekHonza PalasekČlen
Přidáno před 7 let
Aha. Takže nádrž bude až za osou směrem k zádi. V tom případě bych zkusil nasimulovat třebas volně postavenou naplněnou nádrží a nebo někým z rodiny onen budoucí stav a zároveň osobní váhou zjistil, jakou tíhu při tom vykazuje přední kolečko. Pokud to bude 50 a více kg, tak jsi v pohodě. Pokud méně, s vysokou pravděpodobností si pokazíš stabilitu karavanu a stálo by za to hledat jiné umístění či alespoň hmotnostní řešení. Na kouli mám určitě nad 50 kg. Nejsem schopen vlastní silou karavan nadzvednout víc, než na nějakou sekundu. Ale ani ve stotřicítce jsem neměl nikdy problémy a to nemám na karavanu žádné tlumiče pérování a maximálku 80 km/hod...
anglický karavan Abi Globetrotter Jubilee + Citroen C5X7 2,0 HDI
T
TFeitČlen
Přidáno před 7 let
No já bych se nejdříve zamyslel nad tím, kolik chceš vozit vody na cestách sebou. Ty budeš jezdit s plnou nádrží ?? Já jezdím tak max s 1/3 plné nádrže. Nádrž pak doplním do maxima až po odstavení karavanu. Jezdím hlavně z důvodu přetížení karavanu. Po nabalení karavanu na dovolenou jse si zajel na váhu, zhrozil jsem se a už jsem dělal redukci všeho možného. Voda v nádrži na nutné min, ve splachovači WC to samé, v lednici zásoby pouze na přejezd atd.
DyndasDyndasČlen
Přidáno před 7 let
Tak jsem to probral s hromadou dalších :) a nádrž bude těsně před kolem, takže skoro nulová změna stability. Bohužel tam je bojler, tak ho budu muset dát na druhou stranu.
Pak sem hodim fotky

Automatické sloučení 09.07.2017 19:09:
Tak se dneska zadařilo a nádrž je na místě. Bojler musel ustoupit pokroku a zaujal místo původní malé nádrže. Ještě akorát miusím doladit nalévací hrdlo.
Bürstner AMARA 4722 R.v. 1998

http://www.kite-r...ytne-vozy/
Upravil Dyndas dne 09.07.2017 19:09, před 7 let
Dyndas Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Dyndas, Honza Palasek, TFeit

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,075,319 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23261 sekund | Průměrně za: 0.23261 (0) sekund | Dotazy: 76 | Použitá paměť: 1.82MB/2MB